reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Dobra mogę trochę odetchnąć na te święta.
Bobo rośnie jak szalone, ma już 3,76cm. Wychodzi, że przyspieszył 3 dni z terminem, ale poczekam aż mi na prenatalnych określą ostatecznie termin. Bardzo dużo się ruszał ❤️ machał rączkami i nóżkami 😍
Takie wiadomości i fotki są nam mega potrzebne!!! 😃 Gratuluje Pięknego Bobaska ❤️ Musimy się jakoś podnieść na duchu przed Świetami :-) ja mam dopiero za tydzień prenatalne, a już śniła mi się w nocy wizyta :-/

reklama
Czyli np. coś takiego, co załączyłam warto dodatkowo stosować i jednocześnie np. Pregna Plus, który biorę od początku? 🤔
Mam szwagierkę farmaceutkę i w kazdej z tych witamin dla kobiet jest kwas foliowy metylowany jak i normalny . Sama miałam z tym problem gdyż muszę brać metylowany . Wcześniej przed ciążą brałam właśnie ten co na zdjęciu ... Ale od momentu ciąży biorę fembion 1 za parę dni już przechodzę na fembion2 😍😍

A, to ja na pewno nie miałam ponad normę. Miałam wyśrodkowany wynik, ale nie mam go teraz przy sobie. I tak patrzę na skład tej Pregny i chyba jest bardziej złożony niż myślałam...
To tu masz obie formy :) jedynie co to jest mała dawka DHA, ale dobrze że jest.
I aktualnie nie stosuje się żelaza w I trymestrze, oczywiście jeśli nie ma specjalnych wskazań. W tym Twoim preparacie jest w składzie.

I aktualnie nie stosuje się żelaza w I trymestrze, oczywiście jeśli nie ma specjalnych wskazań. W tym Twoim preparacie jest w składzie.
Tam wygląda w fembion1

Załączniki

• Screenshot_2022-12-22-15-04-39-511_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-12-22-15-04-39-511_com.miui.gallery.jpg
    285 KB · Wyświetleń: 31
Hej 😊 !

Którą z Was cycki przestały tak mocno bolec, jakby się uspokoiły a na wizycie wyszło później, że wszystko oki ? Bo mnie już nie bolą tak jak na początku. W dodatku miałam straszny sen i obudziłam się jakaś taka poschizowana…

@AgaM95 trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Mnie przestaly boleć jakiś tydzień temu i ofrazzu umówiłam się na wizytę przed świętami bo chyba bym oszalała 😵
No i okazało się że wszystko jest dobrze serduszko bije nawet doktor dał nam chwilę posłuchać. Mamy aktualnie 12 tydzień ❤️

Dziewczyny czy mooge wziąć jakaś tabletkę na ból głowy ?
Od rana mnie boli i nie przechodzi. Na dodatek jestem w pracy jeszcze 3 godziny i czuję że zaraz umrę,a nie mam opcji wyjść do domu szybciej .
Ratunku

DHA biorę dodatkowo. I żelazo faktycznie biorę w tym, ale też kazała mi zażywać Tardyferon, bo mi bez niego żelazo leci od razu 😱

Dziewczyny czy mooge wziąć jakaś tabletkę na ból głowy ?
Od rana mnie boli i nie przechodzi. Na dodatek jestem w pracy jeszcze 3 godziny i czuję że zaraz umrę,a nie mam opcji wyjść do domu szybciej .
Ratunku
Chyba apap można, ale też mnie glowa bolała i nie wzięłam w końcu bo nie byłam pewna hmm :>

U mnie już piersi mniej bolą a wczoraj na USG wszystko ok

Ja dziś właśnie pakowałam pod choinkę sobie i nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała 🤦 przez 20min nie znalazłam tętna dziecka 😭 nie wiem może nie umiem tego zrobić albo za dużo tłuszczyku u mnie albo za słaby detektor nie wiem... Ale zamiast być spokojniejszą po wczorajszej wizycie teraz schizuje 😢

U mnie brzuch też większy 🙈 i przytyłam już 3kg 😱
Ja właśnie przywiozłam od siostry jej stary ,co prawda trochę po przejściach ale będę testować

reklama
Do góry