reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie nie ma dnia żebym się z miska nie tuliła 😅 ale mam nadzieję, że ta waga się uspokoi, bo nie chce jak szkieletor wyglądać 🙈 aktualnie 53kg ważę

Jeju to tylko pozazdrościć wagi u mnie waga w normie, ale muszę uważać na to co jem i wieczorem mam chęć na coś niezdrowego typu fast food, ale walczę z zachciankami, aby nie przybrać na wadze.

reklama
Na razie nie wymiotuję, tylko mdłości dokuczają ile wlezie... w poprzedniej ciąży też praktycznie nie wymiotowałam, ale od wszystkiego mnie odrzucało i schudłam 3 kg.

Od czego Was najbardziej odrzuciło, a lubilyscie przed okresem ciąży ?
Albo co Wam śmierdzi ?

Ja jak coś muszę wziąć z lodówki to wstrzymuje oddech i zasłaniam nos 🤢🙈

Dzień dobry :) podczytuje was prawie od początku wątku ale bałam się ujawnić zanim na USG zobaczę serduszko. Na ostatniej wizycie udało się serduszko bije jak dzwon :) jest to moja pierwsza ciąża po prawie 2,5 letnich staraniach. Jestem szczęśliwa i przerażona równocześnie. Termin porodu mam wyznaczony na 19 lipca. Według USG wychodzi 8+1 a z om 8+6. Kolejna wizyta 21.12. Dostałam skierowania na badania prenatalne i umówiłam się na 12 stycznia :) Ogólnie czuje się dobrze, z objawów towarzyszy mi pobolewanie brzucha jak na okres i tkliwe piersi po bokach (chociaż każdego dnia ta tkliwości jest inna raz większa raz mniejsza). Dwa razy próbowało rozłożyć mnie przeziębienie ale ratowałam się miodem, sokiem z czarnego bzu, płukaniem gardła woda z solą i inhalacjami. Cieszę się ze mogę do was dołączyć i trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu ☺️
Długo musiałaś na te swoje dwie kreseczki poczekac 😉 mamy podobny termin, ja mam dzień po Tobie 😄 domowe sposoby są najlepsze, mnie tez w zeszłym tygodniu coś kaszel łapał i wyleczyłam go syropem z cebuli imbiru czosnku i cytryny 🙈

Od czego Was najbardziej odrzuciło, a lubilyscie przed okresem ciąży ?
Albo co Wam śmierdzi ?

Ja jak coś muszę wziąć z lodówki to wstrzymuje oddech i zasłaniam nos 🤢🙈
Mam niestety to samo :)
Lodówka i zmywarka to moi najwięksi wrogowie.
Najgorsze jest to, że mi praktycznie wszystko smakuje inaczej niż przed ciąża - po prostu ma inny smak i zapach. Czasem sobie pomyślę, że mam na coś ochotę i chcę to zjeść, a jak robię pierwszego gryza to kompletnie mi nie smakuje i odrzuca.
Ale najbardziej odrzuciło mnie niestety od mięsa, ryb i jajek i tych produktów nie mogę jeść, bo kończy się wymiotami. Nawet sam ich zapach powoduje wymioty.

Mnie nie odrzuciło od niczego, na wadze +1 kg. Niektóre rzeczy mam wrażenie tylko ze inaczej smakują niż przed ciąża. Jem 4 posiłki dziennie o stałej porze i czasami pozwalam sobie na coś słodkiego :)

Najgorsze jest to, że mi praktycznie wszystko smakuje inaczej niż przed ciąża - po prostu ma inny smak i zapach. Czasem sobie pomyślę, że mam na coś ochotę i chcę to zjeść, a jak robię pierwszego gryza to kompletnie mi nie smakuje i odrzuca.
Ale najbardziej odrzuciło mnie niestety od mięsa, ryb i jajek i tych produktów nie mogę jeść, bo kończy się wymiotami. Nawet sam ich zapach powoduje wymioty.

U mnie tez lodówka przez nos mocno odczuwalna :)

O matkoooo, mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o odczucia. Masła nie mogę jeść bo śmierdzi potwornie, a przed ciąża uwielbiałam gruba warstwę na świeża bułeczkę 😭
Ale jedno jest pewne serio wszystko smakuje i pachnie inaczej. Wczoraj znalazłam w kurtce batonika knopersa, zjadłam kawałek i ledwo przełknęła tego gryzą 🤢 tragedia. Ulubiony baton 😅

reklama
Wyżej @angie. pisała, że to test podwójny i może faktycznie badają też
Co do wątku prywatnego popieram całkowicie ;) na pewno chciałabym uniknąć pojawienia się tam przypadkowych osób. Wiele się już słyszało i widziało. Np obecność na prywatnych wątkach np szefostwa czy byłych wścibskich partnerów dziewczyn 😅
Serio ? Ale ze szefostwo na forach? Omg nigdy nie chciałabym z takim człowiekiem pracować

Do góry