reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Niestety się mylisz... U kobiet w ciąży następuje zmiana pH w ustach i gęstości śliny co niestety wpływa na nadmiernie pojawiająca się próchnicę... Wiadomo higiena tu jest kluczowa i zapobiegawcza ale ja mam raczej twarde żeby a w każdej ciąży miałam ubytki z szybkim ubytkiem do kanału 😢 po za ciążami nigdy nie miałam zaleceń do leczenia któregokolwiek zęba kanałowo 🤷 więc niestety ale ewidentnie ciąża ma wpływ na stan naszych zębów
Wpływ ma ,natomiast my również mam wpływ na stan naszych zębów i przyzębia w tym szczególnym czasie .Generalnie zasada jak kto dba tak ma .... niestety taka prawda .Lekarze ,higienistki i asystentki z którymi pracuje wszystkie maja dzieci i również nienaganny stan zębów no cóż może im zmiana pH aż tak nie zaszkodziła .

Jeju to tylko pozazdrościć wagi u mnie waga w normie, ale muszę uważać na to co jem i wieczorem mam chęć na coś niezdrowego typu fast food, ale walczę z zachciankami, aby nie przybrać na wadze.
Ooo ja mam to samo 🙈 ciągle bym jadła coś nie zdrowego 😭 a waga rośnie 🤦
Od czego Was najbardziej odrzuciło, a lubilyscie przed okresem ciąży ?
Albo co Wam śmierdzi ?

Ja jak coś muszę wziąć z lodówki to wstrzymuje oddech i zasłaniam nos 🤢🙈
Mi strasznie przeszkadza zapach naczyń w zmywarce 🤣🤮 a odrzuciło nie od kawy która piłam zawsze 2x dziennie rozpuszczalną z mlekiem 🙈

Mnie odrzuciło od kawy, wczoraj nawet powąchałam sobie ziarna i nie było to przyjemne. Gdzie wcześniej zapach kawy to było to :D
Mąż mnie wkurza jak poczuję jego perfumy, wszystkie proszki, płyny, kostki do zmywarki. Te zapachy mnie strasznie irytują :p
Dzisiaj kupiłam płyn do prania i płukania o neutralnym zapachu dla dzieci, bo nie mogłam wytrzymać juz tego smrodu.
Za to bardzo mnie ciągnie do twarogu, na widok serka grani lub wiejskiego ślinka mi leci :D
Mnie też odrzuciło od kawy a potrafiłam wypić nawet 4 na dzień , aktualnie u mnie na tapecie jabłka mogę jeść na kilogramy a przed ciążą za nimi nie przepadałam jakoś szczególnie.

reklama
Do góry