reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja wczoraj najpierw dwa nalesniki na słodko z dżemem, a później dla odmiany dwa z farszem szpinakowo-kurczakowym, te drugie mega sycące 🤣
Za to żeby było ciekawiej rano jak wstałam i zapomniałam wstrzymać oddech otwierając lodówkę to poczułam ten farsz, a raczej czosnek ze szpinakiem poczułam i dobrze ze łazienka blisko, bo przywitałam się z kibelkiem 🫣 na szczęście poza potwornym odruchem wymiotnym i ślina nic, sory za taki szczegół 😬

Cieszmy się, ze apetyt wraca (te, które jak ja miały z tym problem). Chyba nadrabiany i maluszek się domaga jedzonka 😁😁
Mnie apetyt wrócił ale zaparcia pozostały, wiec teraz cierpię na bóle brzucha po każdym posiłku. Kiedyś może i to minie…

Ja mam już wyniki krzywej: 85-187-82. Środkowa przekroczona o 7. Ciekawe czy mi stwierdzą CC 🤔
Ogólnie z tego co się dowiedziałam to mają cukrzyce ciążowa wcale nie jest konieczność aby była CC . To tak naprawdę w dużej mierze od nas zależy ... Ja wiem że nigdy w życiu nie zgodzę się na CC . Chyba że naprawdę będzie taka konieczność ... Ale mam nadzieję że nie .

Ogólnie z tego co się dowiedziałam to mają cukrzyce ciążowa wcale nie jest konieczność aby była CC . To tak naprawdę w dużej mierze od nas zależy ... Ja wiem że nigdy w życiu nie zgodzę się na CC . Chyba że naprawdę będzie taka konieczność ... Ale mam nadzieję że nie .
ja z kolei za żadne skarby nie chce porodu naturalnego, panicznie się boję...😏 Poza tym jestem wąska w biodrach i dziecko zapewne by się zaklinowało 😏 przynajmniej mam takie schizy, nie wiem czy realne to jest

ja z kolei za żadne skarby nie chce porodu naturalnego, panicznie się boję...😏 Poza tym jestem wąska w biodrach i dziecko zapewne by się zaklinowało 😏 przynajmniej mam takie schizy, nie wiem czy realne to jest
Ja przy pierwszym porodzie też miałam takie obawy ale urodziłam naturalnie i wszystko było w porządku

Ja jestem totalnie filigranowa i wąska w biodrach, rodziłam naturalnie bez problemu a moje szerokie w biodrach kuzynki CC, biodra tu małą rolę odgrywają (przed porodem mierzy się za to miednicę i wymiary dziecka i to jest znaczące 🙂) to trochę taki mit jak z duże piersi dużo mleka, z miseczką z biedą B miałam mleka do wykarmienia wioski a znam kilka dużych biustów gdzie dziewczyny mimo dużych starań nie miały jak karmić..

reklama
Miałam cukrzycę ciążową i rodziłam naturalnie, nie było przeciwwskazań. Natomiast przy cukrzycy dziecko może być duże np.jak się diety nie trzyma i to już może być wskazanie do CC zapewne

Do góry