reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja mam już wyniki krzywej: 85-187-82. Środkowa przekroczona o 7. Ciekawe czy mi stwierdzą CC 🤔
Ja miałam podobne wyniki w pierwszej ciąży, nawet chyba mniej przekroczony ten środkowy w stylu 185, i i tak miałam cukrzycę stwierdzona ale dla pocieszenia - bez względu na to co jadłam cukry mi nie skakały może akurat też tak u Ciebie będzie trzymam kciuki ❤️

reklama
Ogólnie z tego co się dowiedziałam to mają cukrzyce ciążowa wcale nie jest konieczność aby była CC . To tak naprawdę w dużej mierze od nas zależy ... Ja wiem że nigdy w życiu nie zgodzę się na CC . Chyba że naprawdę będzie taka konieczność ... Ale mam nadzieję że nie .
CC w sensie cukrzyce ciążową a nie cesarkę:) cesarkę niestety na pewno będę miała bo miałam operację mięśniaków i mogę rodzic tylko przez CC. A czemu nie chcesz zgodzić się na cięcie?

Ale że o 7 to już taki strasznie? : O 1 i 3 wynik super w normie. Pomijam że najpierw zmierzyli mi glukometrem i wyszło 105, a sekundę potem pobrana krew i 85 ;) ale wiarygodne te glukometry
Tez tak mialam jeszcze przed ciąża jak badałam krzywa. Na glukometrze 106, wkurzyłam się, bo jadlam naprawdę wszystko z niskim IG a z krwi 83 :D

Ale że o 7 to już taki strasznie? : O 1 i 3 wynik super w normie. Pomijam że najpierw zmierzyli mi glukometrem i wyszło 105, a sekundę potem pobrana krew i 85 ;) ale wiarygodne te glukometry
wczoraj akurat czytałam wytyczne, bo mojej przyjaciółce wciskają cukrzyce z idealnymi wynikami. W tym przyoadku nie ma raczej odstępstw od normy.

Strona 95 w załączniku.

Załączniki

• CTiD-1-2022-pl.pdf
    1,1 MB · Wyświetleń: 260
Ogólnie z tego co się dowiedziałam to mają cukrzyce ciążowa wcale nie jest konieczność aby była CC . To tak naprawdę w dużej mierze od nas zależy ... Ja wiem że nigdy w życiu nie zgodzę się na CC . Chyba że naprawdę będzie taka konieczność ... Ale mam nadzieję że nie .
ja byłam bardzo nastawiona na naturalny poród, ale po kilku godzinach zakończył się cc ze względu ma moje zdrowie i życie dziecka. Pewnie więcej Wam kiedyś opowiem. W każdym razie chodzi mi o to, żeby poukładać sobie w głowie, że może być różnie i pogodzić się z faktem, że cc to nie koniec świata.

reklama
Do góry