reklama
Eh mnie dziś rozłożyło czuje się fatalnie . Niby temperatura nie wysoka bo 37.5 ale boli wszystko… i kaszel. Macie jakieś domowe sposoby ?
Herbata z cytryna, miodem, imbirem.
Na kaszel syrop z cebuli i cukru.
Mleko z miodem i czosnkiem (ohydne, ale pomaga)
jotk.a
Fanka BB :)
Ja byłam w zeszły wtorek na etapie 9+6 i dalej dopochwowo. Zastanawiałam się właśnie kiedy zaczynają badać przez brzuch.No właśnie dziewczyny.. W którym tc miałyście usg przez brzuch? W 9?
ja wazę 54 kg i na ostatnim w 9 tyg robił dopochwowe.Może przez brzuch jak się jest chudym robią, bo ja tez nie miałam jeszcze przez brzuch
Natalianatalia
Jak powie ze ma plamienie to dostanie zielona kartkę a jak krwawienie to już żółta, przynajmniej tak u mnie w szpitalu kwalifikują , z tym ze najpierw każą ci pokazać podpasek przy krwawienia w pokoju położnej . U mnie tak było w szpitaluwiem, że łatwo powiedzieć żeby się nie denerwować, gorzej wykonać..
Jak masz jakieś obawy o maleństwo to udaj się na izbę przyjęć, powiedz prawdę, że się przewróciłas na lodzie, a dodać możesz ze bardzo złe się czujesz i stresujesz, na pewno Cię zbadają w takiej sytuacji, a Ty będziesz spokojn
xoxo.
ja poprzednio z tego co pamietam to dopiero na prenatalnych w 13+… i to w sumie miałam robione i przez powłoki brzuszne i transwaginalnie, bo dziecko było tak ułożone. Jestem szczupła, więc to pewnie zależy od różnych czynników. Słyszałam czy czytałam, że właśnie u osób z mniejszą tkanką tłuszczową łatwiej wykonać tak badanie. Czy to prawda to już musiałby się wypowiedzieć ktoś to wykonuje takie badaniaNo właśnie dziewczyny.. W którym tc miałyście usg przez brzuch? W 9?
Natalianatalia
To chyba bardziej komfortowe takie mam wrażenie ale podobno dopochwowe lepiej widaćJa byłam w zeszły wtorek na etapie 9+6 i dalej dopochwowo. Zastanawiałam się właśnie kiedy zaczynają badać przez brzuch.
Karka_Krk
Może to zależy po prostu od wielkości dziecka i tego co widać na usg przez pochwę, u mnie dziecko miało już prawie 5 cm, a po prostu nie można było nic zobaczyć z profilu, wiec spróbowała przez brzuch i jakoś dała radę…. Nie jestem chuda, jestem normalna ani chuda ani gruba ;-)
reklama
*anette*
Ja poprzednio pierwszy raz na prenatalnych jakoś 12/13 tc. Ale na dalszym etapie ciąży zdarzało się, że miałam na jednej wizycie usg na 2 sposoby (gdy np. lekarz chciał zmierzyć szyjkę macicy), więc jedno nie wyklucza drugiego.No właśnie dziewczyny.. W którym tc miałyście usg przez brzuch? W 9?