reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Laktatorem tak rozkrecilam laktację ze głowa mała. Nawet po karmieniu sciagalam sporo (stąd tez przekonanie ze malo zjadl) A i dzisiaj się też potwierdziło ze Mały przybiera za mocno, a ja zawsze w stresie ze niedojedzony , to przez to odciągałam i dawałam z butelki, w międzyczasie pierś no i butla mm na noc. Moje drogie , moje niespełna 12 tyg dziecię waży prawie 7 kilo 😅
Mój 7-tygodniowy waży 5,5 kg więc patrząc na tempo jego przybierania, to Twojego jeszcze przebije 🙈🙈🙈 a też był taki czas że się bałam że niedojada 😅

reklama
Dziewczyny to ja widzę, że my mocno te dzieci na mase przerzuciłyśmy, mój oczywiście też 5,5 kg 😂 chustę mamy ale tak nie lubi się mały motać, mieliśmy kilka prób ale nic z tego- jak już zamotany to się nie uspokaja 😞 ale w końcu zaczął smoczek tolerować wiec może spróbujemy ze smoczkiem go zamotać 😃

Moja malutka ma 6 tygodni i wazy 4,5kg wiec tez już klocus się robi. Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. To było straszne przeżycie 😭 to jak się biedna zanosiła aż była bordowa 😭
Oby tylko dobrze zniosła. Teraz sobie śpi od jakiejś godziny. Pediatra mówiła ze już po powrocie mogę jej dać paracetamol i na noc wiec jej dałam żeby nie cierpiała biedactwo.
Jeszcze tak mnie zdenerwowała ta pielęgniarka ze dosłownie w tamtym momencie miałam ochotę jej strzelić! Malutka tak płakała, zaniosła się ze myślałam ze zaraz się udusi jak nie złapie oddechu i tule ja uspokajam nowie do niej „No ja wiem ze to nie fajne i bardzo boli” a ta pielęgniarka z takim wyrzutem i zachowaniem jakiejś paniusi mówi do mnie -No to położna nie mówiła ze można sobie zapłacić ?
no ręce mi opadły. Jakby mała nie była dla mnie ważniejsza i to żeby się uspokoiła to nie wiem co bym jej powiedziała 😡🤬

Moja malutka ma 6 tygodni i wazy 4,5kg wiec tez już klocus się robi. Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. To było straszne przeżycie 😭 to jak się biedna zanosiła aż była bordowa 😭
Oby tylko dobrze zniosła. Teraz sobie śpi od jakiejś godziny. Pediatra mówiła ze już po powrocie mogę jej dać paracetamol i na noc wiec jej dałam żeby nie cierpiała biedactwo.
Jeszcze tak mnie zdenerwowała ta pielęgniarka ze dosłownie w tamtym momencie miałam ochotę jej strzelić! Malutka tak płakała, zaniosła się ze myślałam ze zaraz się udusi jak nie złapie oddechu i tule ja uspokajam nowie do niej „No ja wiem ze to nie fajne i bardzo boli” a ta pielęgniarka z takim wyrzutem i zachowaniem jakiejś paniusi mówi do mnie -No to położna nie mówiła ze można sobie zapłacić ?
no ręce mi opadły. Jakby mała nie była dla mnie ważniejsza i to żeby się uspokoiła to nie wiem co bym jej powiedziała 😡🤬
Oczywiscie, bo kazdego stac zeby wydawac tysiace na szczepienia... my mamy za tydzien i juz sie boje 😭
U nas 5 tygodni i 4,4kg, pucki sa😆

Co za idiotka! Współczuję doświadczenia z taką typką.
Trzymajcie się ciepło dobre kobiety 😚

Oczywiscie, bo kazdego stac zeby wydawac tysiace na szczepienia... my mamy za tydzien i juz sie boje 😭
U nas 5 tygodni i 4,4kg, pucki sa😆

Moja tez już się taka pyzulka fajna zrobiła ☺️
ja nie zdecydowałam się na 5w1 bo boje się stężenia ze może mieć skutki uboczne. Jakoś damy radę. Jest mi trochę lżej bo koleżanka brała 5w1 a mała tez miała 3 szepionki bo doszło wzw i pneumokoki. My na pneumokoki i rotawirusa idziemy za tydzień.
Zosia ❤️
87E04CC3-6A28-4C14-BE18-3DE7848FD2EA.jpeg

reklama
Do góry