reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Dziewczyny, a czy puszczacie starsze dzieci do przedszkola? Tak pytam w obawie o koronawirusa :( ja się bardzo stresuje i nawet do sklepu nie chodzę tylko mąż robi zakupy. A jak jest u Was?

Czy Wasze mieszkania też wyglądają jak mała wioska krasnoludka? w salonie mam łóżeczko, matę, bujaczek, wszędzie pieluchy, smoczki i gadżety, nawet jak posprzątam to dom wygląd na zaludniony przeez małego szkraba, u Was też tak jest, czy udało Wam się nad tą orgią sprzętów dzieciowych zapanować lepiej niż mi?
Dokładnie tak :) ale ja lubię ten słodki rozgardiasz 😁

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Mała pochłania cały moj czas ale w wolnej chwili podczytuje co tam u was.
zauwazylam ze mała czasem strasznie mi się napina i nagle zaczyna strasznie rzucać nóżkami i okropny płacz a za chwile cisza nawet przy cycu. Nie zauważyłam żeby miała twardy brzuszek wiecie co to może być ?

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Mała pochłania cały moj czas ale w wolnej chwili podczytuje co tam u was.
zauwazylam ze mała czasem strasznie mi się napina i nagle zaczyna strasznie rzucać nóżkami i okropny płacz a za chwile cisza nawet przy cycu. Nie zauważyłam żeby miała twardy brzuszek wiecie co to może być ?
U nas podobnie. Ale jest też krzyk przy bąkach, czy Twoja corka jak ma taki napad to ma gazy?
My dajemy espumisan /sab simplex i termofor na brzuszek, naprawdę pomaga.

Mój też ulewa sporo czasu po karmieniu (domaga się już kolejnego), nie ważne czy odbity, czy nie. Z położną się widzę dopiero w poniedziałek, więc będę dopytywać, aczkolwiek też mam nadzieję, że to nie jest nic nienormalnego.
Daj znać co powiedziała Twoja położna. U nas tez nie ma reguły. Czasem chlusta po karmieniu czasem przed następnym. Powoli się przyzwyczajam, że może taka Jego uroda. 🤔

Pare razy u nas było, że ~ po godzinie po karmieniu ulewał (chociaż mu się odbiło), postaram się jutro omówić to z położnej.
Nasza położna dziś powiedziała, że to jest całkowicie normalne ulewać w dowolnym czasie po karmieniu, nie koniecznie ma to być odrazu. Może coś dziecku przeszkadzało jedzenie połknąć. I normalnie jest że ulewa „twarożkiem” 🙂 Głównie żeby po podłodze nie chlusnęło, a 2-3 łyżki jest jak najbardziej OK.
Powiedziała jeszcze, że nawet zdarzają się sytuacje, że dzieci do 1,5 roku ulewają! I to też jest w ramach normy, bo mają dość słaby zwieracz żołądka

Dziewczyny, ktore sa juz po pierwszych szczepieniach, kupowalyscie szczepionke skojarzona, czy to co na nfz- 4 wklucia? Jesli skojarzona, to co Wami kierowalo, mniej wkluc, czy czyms innym Was przekonali?

reklama
U nas podobnie. Ale jest też krzyk przy bąkach, czy Twoja corka jak ma taki napad to ma gazy?
My dajemy espumisan /sab simplex i termofor na brzuszek, naprawdę pomaga.

Właśnie nie zauważyłam żeby sobie przy tym puszczała baki, może właśnie nie może ?
termoforek zamówiłam może jutro już przyjdzie. Jutro może uda nam się umówić na pierwsza wizytę u pediatry , może coś doradzi

Do góry