AsiaPelasia
Fanka BB :)
Niee! To bardzo dobra
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie tak ale ja lubię ten słodki rozgardiaszCzy Wasze mieszkania też wyglądają jak mała wioska krasnoludka? w salonie mam łóżeczko, matę, bujaczek, wszędzie pieluchy, smoczki i gadżety, nawet jak posprzątam to dom wygląd na zaludniony przeez małego szkraba, u Was też tak jest, czy udało Wam się nad tą orgią sprzętów dzieciowych zapanować lepiej niż mi?
U nas podobnie. Ale jest też krzyk przy bąkach, czy Twoja corka jak ma taki napad to ma gazy?Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Mała pochłania cały moj czas ale w wolnej chwili podczytuje co tam u was.
zauwazylam ze mała czasem strasznie mi się napina i nagle zaczyna strasznie rzucać nóżkami i okropny płacz a za chwile cisza nawet przy cycu. Nie zauważyłam żeby miała twardy brzuszek wiecie co to może być ?
Daj znać co powiedziała Twoja położna. U nas tez nie ma reguły. Czasem chlusta po karmieniu czasem przed następnym. Powoli się przyzwyczajam, że może taka Jego uroda.Mój też ulewa sporo czasu po karmieniu (domaga się już kolejnego), nie ważne czy odbity, czy nie. Z położną się widzę dopiero w poniedziałek, więc będę dopytywać, aczkolwiek też mam nadzieję, że to nie jest nic nienormalnego.
Nasza położna dziś powiedziała, że to jest całkowicie normalne ulewać w dowolnym czasie po karmieniu, nie koniecznie ma to być odrazu. Może coś dziecku przeszkadzało jedzenie połknąć. I normalnie jest że ulewa „twarożkiem” Głównie żeby po podłodze nie chlusnęło, a 2-3 łyżki jest jak najbardziej OK.Pare razy u nas było, że ~ po godzinie po karmieniu ulewał (chociaż mu się odbiło), postaram się jutro omówić to z położnej.
U nas podobnie. Ale jest też krzyk przy bąkach, czy Twoja corka jak ma taki napad to ma gazy?
My dajemy espumisan /sab simplex i termofor na brzuszek, naprawdę pomaga.