reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, a jak często przystawiacie maluszków do piersi w czasie tych upałów? U mnie wychodzi nawet co godzinę na kilka minut, chociaż do tego przystawiałam co 1,5-2. Mogłam i rzadziej, jeżeli Miruś spał dłużej.
Jak Wasi maluszki reagują na ta pogodę?
Ja nie wiem czy to przez pogodę ale mój często nawet częściej niż co godzinę chce. Rozmawiałam przed chwilą z moją położną i powiedziała że powinnam go przystawiać za każdym razem jak potrzebuje. Tutaj położne są przeszkolone z laktacji i działają na takiej samej zasadzie jak doradcy laktacyjni w Polsce więc mam do niej zaufanie. Tyle że u nas jest ten problem z przybieraniem na wadze, dlatego jest tak ważne żeby Mikel ciągle jadł, nie wiem co by nam doradziła położna jakby przybierał prawidłowo, ale myślę że to samo zważywszy na to ile się wszędzie trąbi o przestawianiu na żądanie...

reklama
U nas też położna kazała przystawiać wtedy, kiedy maluszek chce No i karmimy się teraz ok co godzinę- wieczorem od 21 jak już się robi chłodniej i w nocy maluszek potrzebuje już tak co 2 godziny 😃
Mój klocuszek przybiera ładnie ale mimo wszystko tak jak u @Martitta88 😄

Dziewczyny, czy ktoras z Was nie szczepiła w szpitalu? Zaznaczam że temat jest dość kontrowersyjny i nie chodzi mi tu o wszczęcie dyskusji na temat, a nawiazac kontakt z taką mamą.

Ja nie szczepiłam. Urodziłam wczesniaka i stwierdziłam że to za duże obciążenie dla niego. Chwilowo wstrzymuje szczepienia. Na wzw może niedługo zaszczepie ale jeszcze nie wiem kiedy, natomiast z gruzlicą Na pewno wstrzymam się dłużej.

Ja tutaj nie pomogę bo w Hiszpanii są inne standardy ale chciałam powiedzieć że tutaj się szczepi niemowlaki dopiero jak mają 2 miesiące (w szpitalu jedyne co to się podaje dożylnie witaminę K).

My dzis mamy miesięcznie. Położna ważyła go dziś i mamy 5100:) . Niestety od 3 dni na mm bez laktozy ale jest poprawa. Ja dopajam wodą w związku z tym. Jeżeli chodzi o szczepienia ha szczepiłam w szpitalu, szczepie teraz za 2 tyg plus na rota.

reklama
Dziewczyny, jak ubieracie dzieciaki na spacery? I w ogole ile one trwaja?
My w takie upały tylko w bodziak z krótkim rękawem. Jak jest natomiast do 25 stopni to krótki bodziak + pajacyk z długim rękawem. Ale nasz Mikelek to dosyć gorący chłopaczek, czasami nawet przy 20-kilku stopniach jest mu gorąco w długim rękawie. My chodzimy na spacery codziennie gdzieś na godzinkę.

Do góry