reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Wczoraj szalał cały wieczór i pół nocy od rana spokojny. Czekam teraz do gina ciekawe co powie.

Natalia ja mam podobnie , we wtorek na ktg wyszedł płaski zapis :( ale przed ktg i po maluch szalał w brzuchu :) mam podjechać jutro na ktg żeby sprawdzić jak tym razem wyjdzie :) bobas prawdopodobnie spał :) wczoraj ruszał się w brzuchu co jakiś czas , dziś rano też wiercił się a teraz jest spokój :) może u ciebie też w brzuszku większy śpioszek :)

a i mam w końcu ustalony termin cc , 21 mam się stawić na 7 w szpitalu :)

Natalia ja mam podobnie , we wtorek na ktg wyszedł płaski zapis :( ale przed ktg i po maluch szalał w brzuchu :) mam podjechać jutro na ktg żeby sprawdzić jak tym razem wyjdzie :) bobas prawdopodobnie spał :) wczoraj ruszał się w brzuchu co jakiś czas , dziś rano też wiercił się a teraz jest spokój :) może u ciebie też w brzuszku większy śpioszek :)

a i mam w końcu ustalony termin cc , 21 mam się stawić na 7 w szpitalu :)
No zobaczymy czekam w kolejce i czekam.... młody się rusza co jakos czas pewnie po wizycie i tak zrobią mi ktg . I pewnie dzis da mi skierowanie cos czuje..... nie chciałam miec wywołanego porodu ale juz mi wszystko jedno. Boje sie tylko bo wiem, ze oxy nie jest zdrowa dla dziecka.

Nataliaa to czekamy na wieści
Ojjj jak ja bym już chciała aby coś zaczęło się rozwijać
A owoce MALINY też jakiś wpływ ma co herbata z liści??? Bo mi dzisiaj mój kupił koszyczek i tak ze podjadam gorąca kąpiel tylko seksiku nie było w nocy
Dzisiaj zauważyłam u siebie mega dużo śluzu takie kurze jajko bez zabarwienia czy to może być czop

Nataliaa to czekamy na wieści
Ojjj jak ja bym już chciała aby coś zaczęło się rozwijać
A owoce MALINY też jakiś wpływ ma co herbata z liści??? Bo mi dzisiaj mój kupił koszyczek i tak ze podjadam gorąca kąpiel tylko seksiku nie było w nocy
Dzisiaj zauważyłam u siebie mega dużo śluzu takie kurze jajko bez zabarwienia czy to może być czop
Owoce maliny chyba nie mają takiego działania, tylko liście ;)

reklama
No zobaczymy czekam w kolejce i czekam.... młody się rusza co jakos czas pewnie po wizycie i tak zrobią mi ktg . I pewnie dzis da mi skierowanie cos czuje..... nie chciałam miec wywołanego porodu ale juz mi wszystko jedno. Boje sie tylko bo wiem, ze oxy nie jest zdrowa dla dziecka.
Nie jestem lekarzem ale ja sobie to tłumaczę tak: oksytocyna jest hormonem, który się wydziela podczas porodu. Oczywiście, kroplówka to nie to samo co naturalne wydzielanie. Ale jeśli dziecku miałoby się coś stać z powodu np. niewydolnego łożyska, albo przedłużającego się porodu, to lepiej temat przyspieszyć. Jeśli piszę głupoty, to mnie poprawcie ;)

Dlatego mam też dylematy z tzw. planem porodu. Jasne, że najlepiej jest jak najmniej ingerować w naturalny przebieg porodu, ale czy ja umiem ocenić co jest tak naprawdę dla dziecka lepsze i bezpieczniejsze? Dla mnie to jak pytanie czy chcę mieć borowane zęby. Pewnie, że nie chcę, ale jak trzeba to trzeba.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry