reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja też mam w środę. Tak się zastanawiam na temat tego rozwarcia, jak wam je badają? Usg?
Ja nie mam takiej informacji od lekarza nigdy czy jest rozwaarcie i ile.
Lekarz sprawdza rozwarcie bez USG, pod czas zwykłego badania wewnętrznego na fotelu.
Ja mam wizytę dopiero 24 czerwca, i jakoś lekarz ostatnio podejrzanie powiedziała, że ma nadzieję jeszcze się ze mną spotkać zanim rodzę 😅 chociaż szyjkę mam zamknięta, tylko miękka, widać że przygotowuje się do porodu po trochę

reklama
Ja też mam w środę. Tak się zastanawiam na temat tego rozwarcia, jak wam je badają? Usg?
Dokładnie, jak Maria pisze, na fotelu, podczas badania. Do ostatniej wizyty zawsze mówił "wszystko jest w porządku" a ostatnio ooooo ma Pani już 2 cm rozwarcia, torba spakowana? :D
Idę jutro, zobaczymy co będzie ;)

W pierwszej ciąży sprawdzała i mówiła badając palcami. Teraz nic mi tez lekarz nie mówi a bada mnie i tak i co wizyta usg. Teraz podpytam konkretnie. Wiem tylko tyle do tej pory że szyjka jest miękka od ok 30 tc i dzięki temu niby ma być szybki poród bo szyjka nie będzie stawiać oporu🤷‍♀️

Dziewczynki, przygotowałam sobie afirmacje do porodu (wypisałam z książki + część znalazłam na internecie), będę drukowała i brała ze sobą do szpitala. Nie wiem, co myślicie na temat medytacji i afirmacji porodowych, ale mi to bardzo pomaga i dzięki temu nastawiłam się pozytywnie 🧘‍♀️🙏
Jeżeli komuś z Was to by się też przydało, załączam mój plik ❤️

Załączniki

• 159222763425727.pdf
    71,8 KB · Wyświetleń: 61
W pierwszej ciąży sprawdzała i mówiła badając palcami. Teraz nic mi tez lekarz nie mówi a bada mnie i tak i co wizyta usg. Teraz podpytam konkretnie. Wiem tylko tyle do tej pory że szyjka jest miękka od ok 30 tc i dzięki temu niby ma być szybki poród bo szyjka nie będzie stawiać oporu🤷‍♀️
No to mi mówi zawsze tylko że wszystko ładnie trzyma. Zobaczymy co będzie w środę bo wczorajczulam że poszedł bąbelek 🙈🤣

Dziewczyny, właśnie powracam z Ikea (mąż nienawidzi, ale biorę go na litość i ciążę) i mogę Wam polecić szmaticzki, myjki. Do kąpieli 80%bawelna20%viskoza 30x30 cm 4 sztuki za całe 7,99 💁‍♀️

Załączniki

• IMG_20200615_154158.jpg
    IMG_20200615_154158.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 85
reklama
A mi podczas całej ciąży w Hiszpanii ani jednego badania ginekologicznego nie zrobili :D tylko jak byłam w Polsce to poszłam prywatnie. W Hiszpanii publiczna opieka zdrowotna to tylko 3 USG, po jednym na trymestr i wizyty co miesiąc u położnej albo ginekologa, ale tak jak położna chociaż bada puls dziecka i gdzie leży macica, tak ginekolog nawet palcem nie tyka :D tylko podaje wyniki badań krwi i moczu. Dlatego ja nie mam pojęcia jak tam moja sytuacja, ale szczerze mówiąc jakoś bardzo mi to nie przeszkadza... Jak będę miała rodzić, to urodzę. Chyba nawet wolę nie znać dokładnego dnia ani godziny 😁

Do góry