Hania będzie mamą
Fanka BB :)
Och dziewczyny, nie chce tu wywołać sporu, bo w kwestii Covida jestem w bardzo głębokiej analizie. Powiem krótko tylko co osobiście myślę na ten temat.Dla mnie ten cały covid to sciema.... każą zrobić test ok mąż okaże sie ze ma wynik pozytywny.... ty powiedzmy negatywny. Ok urodzisz i co dalej?? Kwarantanna bez dziecka? Nie zobaczysz ho nie dotkniesz a nawet nie wyjdziesz z nim ze szpitala do puki mąż nie bedzie po kwarantannie i ty i on jeszcze po kolejnych testach. Eh.... tylko problenm by był dlatego juz wole rodzic sama ale byc z mężem i dzieckiem odrazu w domu....
To ściema. Aktualnie nie są prowadzone statystyki dotyczące grypy sezonowej bo wszystko idzie pod covid. Jak słyszę ze pacjentka 92 zmarła na covid to mnie szlag trafia. Mój dziadek obecnie 89 lat 2 lata temu się przeziębił i omal nie umarł w szpitalu. Ma szereg schorzeń i nawet zwykła infekcja może go zabić. Jak dostaje stanu podgorączkowego to się leje przez ręce że trzeba 2 chłopa żeby mu pomóc przełożyć się na bok czy pojsc do łazienki. Nie twierdzę że nie ma covid 19 ale to jest kolejny szczep grypy sezonowej. Dlaczego pozamykali nas w domach, to przemilczę. Każdy może w tej sprawie zrobić swój własny reserch. Np. Przemówienie izby włoskich lekarzy, prezydenta Tanzanii lub nawet naszej polskiej lekarki które krąży po internecie. Zakupy respiratorów po pandemii od handlarzy broni... Miało być ich 150 przyszło 50 i to jeszcze nie tych co zamawiali... Umowy nie ma, respiratory podobno gdzieś zmagazynowane, nikt nie widział. Każda istota umiejąca złożyć puzzle 30szt widzi ze coś jest nie tak.
Test na covid dla męża... Bo? Mieszkamy pod jednym dachem, wymieniamy się kropelkowo i ja jako rodząca nie muszę mieć testu żeby chronić personel, ale mąż już tak.
Testpcr nie służy przede wszystkim do diagnozowania Covida tylko jest testem Powielającym.... Za który musisz zapłacić 350-500Kurde miało być krótko..
Mój znajomy zadzwonił do sanepidu, podał info ze miał kontakt z zarażonymi, sanepid powiedział że oddzwoni, nigdy nie zadzwonili. Sami doskonale wiedzą że nie ma sensu reagować. Dlaczego w DPSach ludzie choruja i umierają? Bo to są osoby głównie leżące schorowane i każde przeziębienie może ich zabić.
Górnicy chcieli wyjść na ulicę, wrzucali filmiki do internetu antyrządowe chcieli przyjechać na strajk do Warszawy, Duda traci poparcie i Bang! Wszyscy górnicy wytestowani, na kwarantannę tak ich załatwili.
Na początku ciazy byłam zastraszona, kwarantanna, ale dziś maseczka chroni mnie tylko przed mandatem.