reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

my też się zastanawiamy, z jednej strony to spokój ducha, z drugiej jednak uciążliwość użytkowania, ponoć włącza się bez potrzeby i w nocy trzeba pamiętać, żeby odłączać na karmienie, używa się go w sumie 3 miesiące, a kosztuje krocie, bezpieczeństwo malucha najważniejsze, ale waham się czy to naprawdę niezbędne

czytalam ze używa się go do roku. Ja tez się długo zastanawiałam a w końcu jadąc po upolowany termometr poszłam do smyka i kupiłam. Tak sobie pomyślałam ze w razie gdyby nie daj Boże coś się działo i stało to nie wybaczylabym sobie ze tyle się zastanawiałam i nie kupiłam. Tak będę trochę spokojniejsza

reklama
My właśnie zakupiliśmy, pewnie jutro będzie u nas na miejscu (paczkomat jest ładowany w sobotę) Babysense 7 ale bez niani bo nie potrzebujemy. Będziemy testować, to dam znać. Mąż wytypował ten model, podobno numer 1 na rynku.

taki sam kupiłam. Myslalam jeszcze nad tym do pieluszki snuza ale on może oszukiwać i łapać nasz oddech jak Np dziecko jest w łóżku Obok. Nianie tatuś zakupił już w lutym 😂
Mamy domek jednorodzinny wiec się przyda

czytalam ze używa się go do roku. Ja tez się długo zastanawiałam a w końcu jadąc po upolowany termometr poszłam do smyka i kupiłam. Tak sobie pomyślałam ze w razie gdyby nie daj Boże coś się działo i stało to nie wybaczylabym sobie ze tyle się zastanawiałam i nie kupiłam. Tak będę trochę spokojniejsza
wszystko za spokój :)

Karuzeli na łóżeczko nie mam i nie bedzie:p Nie wiem, jakie są teraz trendy badaniowe, choć już zauważyłam, że dużo się pozmieniało, ale przy pierwszym miałam i nigdy nie zapomne ile sie nasłuchałam od położnej, jak zobaczyła, że to dla rozwoju niedobre i takie tam, potem na wizycie lekarka to samo więc zdjęłam:p:p Co do monitora też nie mam. Pewnie i tak bym mu nie zaufała do końca - taka już jestem:p - i sama bym ciągle sprawdzała czy wszystko ok, więc nie kupuję:p:p Nie uspokoił by mnie:p

Dziewczyny, Wy macie foteliki do samochodu takie, które posłużą też starszym dzieciom czy te takie bardziej leżące dla maluszków które trzeba dość szybko wymieniać?

My dziś zamontowaliśmy fotelik i wysłałam zdjęcie mamie a ona mi mówi że jak to taki noworodek który jeszcze nie umie siedzieć ma w tym jeździć, że to mega nieergonomiczna. No i mi zasiała wątpliwości... Chociaż na foteliku jest napisane że od miesiąca 0 do 15 i tak też mówił sprzedawca. Podsyłam zdjęcie jak to wygląda. Doradźcie plus!

Załączniki

• IMG_20200612_183728.jpg
    IMG_20200612_183728.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 112
Dziewczyny, Wy macie foteliki do samochodu takie, które posłużą też starszym dzieciom czy te takie bardziej leżące dla maluszków które trzeba dość szybko wymieniać?

My dziś zamontowaliśmy fotelik i wysłałam zdjęcie mamie a ona mi mówi że jak to taki noworodek który jeszcze nie umie siedzieć ma w tym jeździć, że to mega nieergonomiczna. No i mi zasiała wątpliwości... Chociaż na foteliku jest napisane że od miesiąca 0 do 15 i tak też mówił sprzedawca. Podsyłam zdjęcie jak to wygląda. Doradźcie plus!
Troszkę jestem zaskoczona wyglądem. Fotelik wygląda ogólnie super ale wydaje sie jakby był w mało leżącej pozycji . Może poprostu nie widać na zdjęciach ze ma taką pozycję. Ja mam taki i fakt , ze w tym przypadku to chcę go wymienić za ok może 7 mc. Twój wygląda bardzo nowocześnie może ma fukcje glebszego rozłożenia

Załączniki

• Screenshot_20200612-194129.jpg
    Screenshot_20200612-194129.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 74
Wydaje mi się że nie ma... Twój jest do 13 kg czyli właśnie taki bardziej leżący i do szybszej wymiany, ten mój jest wagowo dla dzieci 0-18 kg i one wtedy są bardziej pionowe i nie mają tej poręczy

reklama

Hej Martitta88. Pobiegaliśmy trochę za fotelikiem i trochę wiedzy mogę na ten temat sprzedać. Producenci fotelików na 1 miejscu stawiają bezpieczeństwo, dopiero drugorzędna sprawa jest położenie dziecka, jego wygoda w foteliku. I właśnie z tego powodu mieliśmy dużo dylematów przy wyborze odpowiedniego modelu.
Ponadto nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu że względu na kat nachylenia siedzenia. Nam w sklepie gościu mierzył kąt czyli pozycje dziecka za pomocą apki
clinometer. Musi być o 41-43 stopni.
Modele fotelików jakie miały najbardziej leżącą pozycję to Maxi Cosi Pebble Pro oraz Cybex Z z bajerem czyli możliwością rozłożenia fotelika do pozycji praktycznie leżącej po wpięciu do stelaża wózka.
Tak na dobrą sprawę dopiero te pozy mogliśmy zbadać jak przymierzali lalkę bobasa do tych fotelików. Zdecydowaliśmy się na Cybex Z z tym bajerem bo ten bajer jest ekstra na jakieś dłuższe wyjścia.
Najlepiej sprawdź sobie tą apką kat położenia fotelika jeśli się mieści w tej skali to powinno być ok.

Do góry