reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U nas też już raczej wszystko jest chociaż jeszcze nie skręcone łóżeczko ❤ No i nad monitorem oddechu cały czas mysle
my też się zastanawiamy, z jednej strony to spokój ducha, z drugiej jednak uciążliwość użytkowania, ponoć włącza się bez potrzeby i w nocy trzeba pamiętać, żeby odłączać na karmienie, używa się go w sumie 3 miesiące, a kosztuje krocie, bezpieczeństwo malucha najważniejsze, ale waham się czy to naprawdę niezbędne

reklama
Dziewczyny, mam misję kupić turbaniki niemowlęce dla małej, bo mąż na nie zachorował. Macie jakieś sprawdzone i niedrogie?
Sprawdź na fejsie- Baby Hero, niedrogie przede wszystkim bo mało znana marka ale ja zamówiłam komplecik dla małego i bardzo fajna jakość w stosunku do ceny. W ogóle to te turbany i opaski drogie strasznie- 50 zł za jedną gdzieniegdzie, aż głowa boli 🤯

U nas prawie cała rodzina na miejscu, jedna i druga babcia- moja mama kocha zajmować się niemowlaczkami, a teściowa tymi większymi więc idealnie 😁 powiem Wam, że pomoc szczególnie przy pierwszym jest nieoceniona, moja koleżanka mieszka z teściową ale nic jej nie pomagała, mąż jej niestety taka praca że nie mógł wziąć wolnego, sama musiała wszystko robić na początku po CC 😔
No jak mąż nie ma jak pomagać to rzeczywiście się bardzo ktoś przydaje... Tutaj w Hiszpanii ojcowie mają 3 miesiące tacierzyńskiego więc przez pierwsze 3 miesiące będę miała pomoc małża.

Żebyście nie myślały, że taka sielana w tej Hiszpanii :D matki też mają tylko 3 miesiące płatnego, a potem to jak chcą zostać dłużej w domu, to za friko, co mnie czeka.

No jak mąż nie ma jak pomagać to rzeczywiście się bardzo ktoś przydaje... Tutaj w Hiszpanii ojcowie mają 3 miesiące tacierzyńskiego więc przez pierwsze 3 miesiące będę miała pomoc małża.

Żebyście nie myślały, że taka sielana w tej Hiszpanii :D matki też mają tylko 3 miesiące płatnego, a potem to jak chcą zostać dłużej w domu, to za friko, co mnie czeka.
dla mężów super, ale 3 miesiące to dla mamy...ratunku

Taaak. Dużo kobiet tutaj potem zostaje na bezpłatnym urlopie wychowawczym. Ale znajdą się takie co już po trzech miesiącach wracają do pracy 😱 nie wiem jak one to robią... Ja bym nie dała rady takiego małego dziecka zostawić. Pękło by mi serce.

reklama
Taaak. Dużo kobiet tutaj potem zostaje na bezpłatnym urlopie wychowawczym. Ale znajdą się takie co już po trzech miesiącach wracają do pracy 😱 nie wiem jak one to robią... Ja bym nie dała rady takiego małego dziecka zostawić. Pękło by mi serce.
no i pytanie z kim zostawić... a jak to maleństwo karmić, masakra jakaś

Do góry