niunia2324
Fanka BB :)
Pełne 36.A który tydzień będzie w pt u Ciebie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pełne 36.A który tydzień będzie w pt u Ciebie?
Ostatnio byłam 30+4 i ważył 1650g ale tak jak @Martitta88 mówi- z tymi dzidziami to teraz różnie wagowo. Ja w 35 tc się urodziłam z waga 3,6 a koleżanka przenosiła, 41tc i ta sama wagaJa 31+2... Kurcze może to dużo jak na ten tydzień wkoncu prawie 2200 chociaż nic nie mówił lekarz... Ale tak teraz myślę że może być klocek..
Przypomnij Ile u Ciebie miał bejbik ostatnio?
Jeżeli chodzi o dzidzie to u mnie chcą tylko ubranka na wyjście. Dla siebie mam: 3 pizamy dla matek karmiących, stanik do karmienia, podklady poporodowe 2 op. Majtki jednorazowe op. Tam chyba 5 szt jest plus zwykla bielizna, wkladki laktacyjne, ręczniki 2, mam smoczek w razie w , ładowarkę , sztućce, kubek paczkę małą pampersów i chusteczek , kosmetyki tj.szampon , żel,ubrania na wyjście dla mnie. Na ostatnią chwilę dołoże szczotkę do włosów i szczoteczkę do zębów a i wode juz mam spakowaną . No i re ubranka dla knedelka.... chyba nic więcej nie pakowalam. Wiadomo, ze dokumenty . Tyle tez mialam przy pierwszym porodzie i bylo gitDziewczyny co dokładnie spakowałyście do torby do szpitala? chcę się do tego przymierzyć i nie wiem jakie ilości szykować np podkładów czy pieluch
Z tego co pamiętam to zarówno pieluch jak i podkładów poporodowych powinno być ok. 10 sztuk na dobę.Dziewczyny co dokładnie spakowałyście do torby do szpitala? chcę się do tego przymierzyć i nie wiem jakie ilości szykować np podkładów czy pieluch
Właśnie też tak biorę, w sumie mam 30 podkładów poporodowych (i nocnych też), 2 paczki pampersów (po 20 szt.), 1 paczkę chusteczek nawilżanych (48 szt.), wkładki laktacyjne (mam 50 w opakowaniu - nie wiem ile będzie potrzebne, biorę całą paczkę ), pieluchy tetrowe - 6 szt., waciki. To chyba tyle, jeśli chodzi o higienę.Z tego co pamiętam to zarówno pieluch jak i podkładów poporodowych powinno być ok. 10 sztuk na dobę.
Super że dzidzia zdrowa a lekarz powiedział, że jest ryzyko cesarki? Czy to takie Twoje obawy?no Kochane, moja Dzidzia zwana Bambinką ma już 2300, a to dopiero 31+2, jak to lekarz ujął: zabierzona to ona nie jest... pojawiło się pierwsze ryzyko cesarki, co jest moją absolutną schizą, ja się panicznie boję operacji wszelakiej maści, na szczęście zdrowa, i choć tłuściutka to jak pan powiedział lepiej za duża niż za mała
Wejdź na stronę szpitala, w którym zamierzasz rodzić. Tam powinny być takie informacje.Dziewczyny co dokładnie spakowałyście do torby do szpitala? chcę się do tego przymierzyć i nie wiem jakie ilości szykować np podkładów czy pieluch