reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

niestety jest ryzyko, muszę iść za miesiąc i zobaczyć czy dalej będzie rosła czy się zatrzyma
Na spokojnie, ja też się wystraszyłam tej wagi w 31 tyg. , a tu dziewczyny pisały ze istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki +/- 500g , mój lekarz szacuje na podstawie ostatniego usg ze będzie ważył około 3700, ja myślę że na bank powyżej 4 ;) mój M. Urodził się z wagą 4400 😂 ja 3250. Czytałam na grupie fb ze dziewczyny rodzą sn nawet i 5kg dzieciaki, jakoś mnie to pocieszylo, i zakładam ze tez dam rade sn.

reklama
Na spokojnie, ja też się wystraszyłam tej wagi w 31 tyg. , a tu dziewczyny pisały ze istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki +/- 500g , mój lekarz szacuje na podstawie ostatniego usg ze będzie ważył około 3700, ja myślę że na bank powyżej 4 ;) mój M. Urodził się z wagą 4400 😂 ja 3250. Czytałam na grupie fb ze dziewczyny rodzą sn nawet i 5kg dzieciaki, jakoś mnie to pocieszylo, i zakładam ze tez dam rade sn.
a to jest pocieszające :)

Dziewczyny co dokładnie spakowałyście do torby do szpitala? chcę się do tego przymierzyć i nie wiem jakie ilości szykować np podkładów czy pieluch
Podpaski poporodowe 2 paczki spakowalam, oprócz tego te duże podkłady na lóżko i do przewijania, pieluchy tetrowe 7, paczkę pieluch jednorazowych, paczkę chusteczek mokrych, 5 majtek siateczkowych. Kosmetyczka, reczniki dla mnie i Kluska, kubek, staniki do karmienia, 3 koszule, lekki szlafrok, skarpetki, reszta to ubranka dla Malego. Z takich szczegółów to położne polecają gumki do włosów 😉 pomadkę do ust, wodę z dziubkiem lub bidon z filtrem -to na salę porodową. Ja mam nadzieje ze nie zapomnę dopakować ładowarki i szczoteczki d/z. i karty ciąży 😁

Dziewczyny, czy jest wśród Was taka, która rodzi w szpitalu nie znając w nim nikogo (położna, lekarz) w sensie tak "z marszu"

Ja wybieram szpital tylko pod tym kątem ze moj lekarz w nim pracuje. A słyszałam ze lepiej rodzic właśnie tam gdzie pracuje lekarz. Ale to nie daje gwarancji ze akurat będzie w pracy 😂

Podpaski poporodowe 2 paczki spakowalam, oprócz tego te duże podkłady na lóżko i do przewijania, pieluchy tetrowe 7, paczkę pieluch jednorazowych, paczkę chusteczek mokrych, 5 majtek siateczkowych. Kosmetyczka, reczniki dla mnie i Kluska, kubek, staniki do karmienia, 3 koszule, lekki szlafrok, skarpetki, reszta to ubranka dla Malego. Z takich szczegółów to położne polecają gumki do włosów 😉 pomadkę do ust, wodę z dziubkiem lub bidon z filtrem -to na salę porodową. Ja mam nadzieje ze nie zapomnę dopakować ładowarki i szczoteczki d/z. i karty ciąży 😁

heh dlatego ja kupując małe kosmetyki żeby było wygodniej (Szampon żel itp) kupiłam tak samo mała pastę o szczoteczkę które spakuje od razu i nie będę musiała nic dokładać odpocz jedynie karty ciąży i potrzebnych wynikow

heh dlatego ja kupując małe kosmetyki żeby było wygodniej (Szampon żel itp) kupiłam tak samo mała pastę o szczoteczkę które spakuje od razu i nie będę musiała nic dokładać odpocz jedynie karty ciąży i potrzebnych wynikow
Tak tak, tylko miniaturki wchodzą w grę jeśli chodzi o kosmetyki 😁
Aha i położne polecają tantum rosa do higieny krocza po porodzie.

reklama
Do góry