reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

niestety jest ryzyko, muszę iść za miesiąc i zobaczyć czy dalej będzie rosła czy się zatrzyma
Na spokojnie, ja też się wystraszyłam tej wagi w 31 tyg. , a tu dziewczyny pisały ze istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki +/- 500g , mój lekarz szacuje na podstawie ostatniego usg ze będzie ważył około 3700, ja myślę że na bank powyżej 4 ;) mój M. Urodził się z wagą 4400 😂 ja 3250. Czytałam na grupie fb ze dziewczyny rodzą sn nawet i 5kg dzieciaki, jakoś mnie to pocieszylo, i zakładam ze tez dam rade sn.

reklama
Na spokojnie, ja też się wystraszyłam tej wagi w 31 tyg. , a tu dziewczyny pisały ze istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki +/- 500g , mój lekarz szacuje na podstawie ostatniego usg ze będzie ważył około 3700, ja myślę że na bank powyżej 4 ;) mój M. Urodził się z wagą 4400 😂 ja 3250. Czytałam na grupie fb ze dziewczyny rodzą sn nawet i 5kg dzieciaki, jakoś mnie to pocieszylo, i zakładam ze tez dam rade sn.
a to jest pocieszające :)

Dziewczyny co dokładnie spakowałyście do torby do szpitala? chcę się do tego przymierzyć i nie wiem jakie ilości szykować np podkładów czy pieluch
Podpaski poporodowe 2 paczki spakowalam, oprócz tego te duże podkłady na lóżko i do przewijania, pieluchy tetrowe 7, paczkę pieluch jednorazowych, paczkę chusteczek mokrych, 5 majtek siateczkowych. Kosmetyczka, reczniki dla mnie i Kluska, kubek, staniki do karmienia, 3 koszule, lekki szlafrok, skarpetki, reszta to ubranka dla Malego. Z takich szczegółów to położne polecają gumki do włosów 😉 pomadkę do ust, wodę z dziubkiem lub bidon z filtrem -to na salę porodową. Ja mam nadzieje ze nie zapomnę dopakować ładowarki i szczoteczki d/z. i karty ciąży 😁

Dziewczyny, czy jest wśród Was taka, która rodzi w szpitalu nie znając w nim nikogo (położna, lekarz) w sensie tak "z marszu"

Ja wybieram szpital tylko pod tym kątem ze moj lekarz w nim pracuje. A słyszałam ze lepiej rodzic właśnie tam gdzie pracuje lekarz. Ale to nie daje gwarancji ze akurat będzie w pracy 😂

Podpaski poporodowe 2 paczki spakowalam, oprócz tego te duże podkłady na lóżko i do przewijania, pieluchy tetrowe 7, paczkę pieluch jednorazowych, paczkę chusteczek mokrych, 5 majtek siateczkowych. Kosmetyczka, reczniki dla mnie i Kluska, kubek, staniki do karmienia, 3 koszule, lekki szlafrok, skarpetki, reszta to ubranka dla Malego. Z takich szczegółów to położne polecają gumki do włosów 😉 pomadkę do ust, wodę z dziubkiem lub bidon z filtrem -to na salę porodową. Ja mam nadzieje ze nie zapomnę dopakować ładowarki i szczoteczki d/z. i karty ciąży 😁

heh dlatego ja kupując małe kosmetyki żeby było wygodniej (Szampon żel itp) kupiłam tak samo mała pastę o szczoteczkę które spakuje od razu i nie będę musiała nic dokładać odpocz jedynie karty ciąży i potrzebnych wynikow

heh dlatego ja kupując małe kosmetyki żeby było wygodniej (Szampon żel itp) kupiłam tak samo mała pastę o szczoteczkę które spakuje od razu i nie będę musiała nic dokładać odpocz jedynie karty ciąży i potrzebnych wynikow
Tak tak, tylko miniaturki wchodzą w grę jeśli chodzi o kosmetyki 😁
Aha i położne polecają tantum rosa do higieny krocza po porodzie.

reklama
Do góry