reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
W sensie jakie skierowanie do szpitala? Jutro jadę na 8 na 3-4h, mają mi zrobić ktg, sprawdzic te cukry itp i zdecyduja czy insulina itd
Pisałaś o skierowaniu na cesarkę za ok 3 tyg.jak się Mały nie odwróci, ale pytam pod kątem ukończonych tygodni, bo mnie chce wysłać w 38 do szpitala ze względu na cukrzyce właśnie. I czy u Ciebie tez się nad tym zastanawia lekarz?

Super!! My dzisiaj też 32+2, wizyta w środę wiec jestem ciekawa czy nasz bąbel też tak urósł- najważniejsze, że wszystko ok 😍
Ja 31+2... Kurcze może to dużo jak na ten tydzień wkoncu prawie 2200 🙈 chociaż nic nie mówił lekarz... Ale tak teraz myślę że może być klocek..
Przypomnij Ile u Ciebie miał bejbik ostatnio?

Na szczęście wszystko ok😊 Mały waży 2134g czyli 2 normie 😊😊 Szyjka 3,6cm więc też dobrze. Jedynie źle ze Mały się nie przekręcił i nadal leży pośladkowo. Wizytę mam za 3 tyg i jak sie nie przekręci to skierowanie na cesarkę. Jutro jadę na Karową i będą mnie badać. Prawdopodobnie dostanę insulinę na noc. Chociaż mam nadzieję ze może się obędzie skoro z Małym wszystko ok.
No widzisz. Wszystko ok!
Cesarka się jeszcze nie martw, do 36 tygodnia jak się nie obróci to wtedy. Spokojnej nocki!

No widzisz. Wszystko ok!
Cesarka się jeszcze nie martw, do 36 tygodnia jak się nie obróci to wtedy. Spokojnej nocki!
No właśnie, dzieci się odwracają przeważnie do 38. tygodnia więc jeszcze nic straconego. A cesarka też nie jest taka zła, niektóre kobiety nawet ją wolą niż poród siłami natury.

Pisałaś o skierowaniu na cesarkę za ok 3 tyg.jak się Mały nie odwróci, ale pytam pod kątem ukończonych tygodni, bo mnie chce wysłać w 38 do szpitala ze względu na cukrzyce właśnie. I czy u Ciebie tez się nad tym zastanawia lekarz?
Właśnie pytałam się dzisiaj jak to jest z ta cesarka i cukrzyca. Czy mogę czekać az poród sam się rozpocznie czy wyznacza mi wcześniej datę. To mi lekarz powiedział ze jeżeli dostanę insulinę to wtedy porod po skończonym 38tyg. A jeżeli sama dieta to 39 tyg. A u Ciebie chcą Cię położyć w 38 tyg i obserwować tak?

Właśnie pytałam się dzisiaj jak to jest z ta cesarka i cukrzyca. Czy mogę czekać az poród sam się rozpocznie czy wyznacza mi wcześniej datę. To mi lekarz powiedział ze jeżeli dostanę insulinę to wtedy porod po skończonym 38tyg. A jeżeli sama dieta to 39 tyg. A u Ciebie chcą Cię położyć w 38 tyg i obserwować tak?
Tak zrozumiałam z ostatniej wizyty. W piątek mam nadzieje ustalić z lekarzem szczegóły. 😊

reklama
Do góry