reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć ,

bardo dawno się nie odzywałam ponieważ pojawiły się pewne problemy z dzidziorem w brzuszku i nie chciałam tu was nimi zadręczać :( Teraz jak wiem na czym stoimy to mogę wrócić :) Pokrótce : na usg połówkowym wyszło, że maluch ma wielotorbielowatość jednej nerki, druga jak puki co dobrze funkcjonuje więc jesteśmy dobrej myśli co do dalszego rozwoju i przyszłości. Jakoś mnie to wszystko dobiło bo kolejna ciaza z problemami , w poprzedniej miałam toxoplazmoze :(

Widze , że co większość z was już prawie na finiszu kompletowania wyprawki , ja puki co mam tylko 2 pary skarpetek i pidżamy do szpitala :)

A jest ktoś może, kto zamierza wielopieluchować ?

pozdrawiam

reklama
Cześć ,

bardo dawno się nie odzywałam ponieważ pojawiły się pewne problemy z dzidziorem w brzuszku i nie chciałam tu was nimi zadręczać :( Teraz jak wiem na czym stoimy to mogę wrócić :) Pokrótce : na usg połówkowym wyszło, że maluch ma wielotorbielowatość jednej nerki, druga jak puki co dobrze funkcjonuje więc jesteśmy dobrej myśli co do dalszego rozwoju i przyszłości. Jakoś mnie to wszystko dobiło bo kolejna ciaza z problemami , w poprzedniej miałam toxoplazmoze :(

Widze , że co większość z was już prawie na finiszu kompletowania wyprawki , ja puki co mam tylko 2 pary skarpetek i pidżamy do szpitala :)

A jest ktoś może, kto zamierza wielopieluchować ?

pozdrawiam
Ja się przymierzam do tematu, jak się ogarnę po porodzie to chyba bym chciała spróbować. Musze zrobić rozeznanie najpierw bo wiem ze jest kilka opcji na wielopielo chciałabym wybrać najlepszy możliwy.

Czy was może tez bolało podbrzusze?
Mnie bolało trochę w drugim trymestrze, też myślałam, że to ZUM, ale zrobiłam badanie i wyszło ok, i potem przeszło mi samo. Teraz czasem mnie pobolewa trochę brzuch, podbrzusze i plecy w dole, ale nie jakoś bardzo i jakoś mnie to nie niepokoi... Ogólnie odkąd trochę urósł mi brzuch (a i tak nie jest jakiś mega duży) to czasem mnie tak rwie trochę w dole brzucha i pleców, zwłaszcza jak np. podnoszę nogę, żeby założyć buta albo gwałtownie siadam lub wstaję. Zresztą jak dłużej stoję, to jest mi już tak ciężko... Ale wszystko to wydaje mi się normalne. Nie wiem jednak do końca, czy te Twoje bóle są podobne czy nie. Skoro lekarz Cię zbadał i wszystko jest ok, to wydaje mi się, że nie ma co się nakręcać, trzeba dużo odpoczywać i tyle.

Cześć ,

jest ktoś może, kto zamierza wielopieluchować ?

pozdrawiam
Ojej, przykro mi :( trzymam kciuki, żeby dalej wszystko przebiegało jak najlepiej.

Ja jeszcze nie wiem, czy będziemy używać pieluszek wielorazowych, zastanawiamy się nad tym, ale myślę, że zaczniemy od jednorazowych i potem w trakcie najwyżej się przerzucimy. A co, Ty zamierzasz? Mam dwie koleżanki, które używają pieluch wielorazowych na przemian z jednorazowymi i są zadowolone z takiego systemu.

Na pewno do szpitala jednorazówki bo nie wiem jak się sytuacja rozwinie i jak długi czas tam spędzimy ze względu na problemy z nerkami :)
Potem w domu od razu chciałabym wielo :) a jak bedzie to się okaże :)
Dostałam spis od koleżanki która używa wielorazówek z wyprawką , która umożliwia wypróbowanie kilku systemów i tak sie rozglądam po sklepch i bazarkach:) Problem w tym, że nie wiem czy zcząć o nb czy już wskoczyć na większy rozmiar , chyb muszę poczekać do ostatniego miesiąca żeby zobaczyć jak duże będzie dziecko :)

Dziewczyny, ja nadal tego nie mogę rozgryźć z fotelikami: kupuję załóżmy ten Avionaut Pixel za 699 zł (widzę, że taka jest jego cena w internecie) i co, to jest już z bazą ISOFIX czy bazę muszę dokupić osobno? Widzę w jednym sklepie, że sama baza kosztuje tyle co fotelik 😱 to co, trzeba wydać 1400 zł, żeby mieć fotelik z systemem ISOFIX czy ja czegoś nie ogarniam? Wy kupujecie obydwie te rzeczy czy jak?

Dziewczyny, ja nadal tego nie mogę rozgryźć z fotelikami: kupuję załóżmy ten Avionaut Pixel za 699 zł (widzę, że taka jest jego cena w internecie) i co, to jest już z bazą ISOFIX czy bazę muszę dokupić osobno? Widzę w jednym sklepie, że sama baza kosztuje tyle co fotelik 😱 to co, trzeba wydać 1400 zł, żeby mieć fotelik z systemem ISOFIX czy ja czegoś nie ogarniam? Wy kupujecie obydwie te rzeczy czy jak?
niestety koszt jest podwójny i do tego koszmarny, my kupiliśmy sam fotelik, ale z możliwością montowania na bazie, żeby w raze czego później baze doku[ić jeśli uznamy, że jest nam niezbędna, ale foteliki mają też opcję mocowania tylko na pasy, bez bazy, więc nie musisz bazy mieć,, jak już pisałam w jakimś wczesniejszym poście warto zwrócić uwagę, że czasami testy na fotlik są podawane bez bazy, a sama baza bardzo obniża bezpieczeństwo jazdy, więc przed zakupem można sprawdzić jakie wyniki testów ma fotelik z bazą i bez

reklama
@Martitta88 możesz kupić osobno fotelik i wtedy fotelik muntujesz za pomocą pasow, jeśli posiadasz w aucie isofix czyli takie coś co wpinasz bazę takie szybkie kliknięcie jest to po prostu duże ułatwienie i moim zdaniem bezpieczniejsze bo pokazuje się czy jest dobrze założony foteli. I faktycznie baza z fotelikiem kosztuje 1400 zł.

Do góry