reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
To zdjęcie lepiej oddaje naturalny kolor.
mój też jest ciemniejszy niż na zdjęciach, limuzyna jak się patrzy, ja bym nią chętnie jeździła :)! martwię się jedynie, że gondola nie należy do największych (teraz większość wózków ma takie małe gondole) i jak nasze bobasy po 5 miesiącach powinny jeszcze jeździć w gondolach, akurat będzie zima, one już znacznie urosną, a trzeba je będzie jescze upchnąć w te zimowe śpiworki, to czy się będą na pewno mieścić, najwyżej się wcześniej spacerówkę wyjmie, dobrze, że się rozkłada na płasko. My mamy drugi wózek, taki stary po moim siostrzeńcu, bo mamy dom rodzinny do którego często podróżujemy i nie chce nam się wozić wszystkich tych klamotów co tydzień, więc część wyprawki będziemy mieć podwójną (to do naszego domku kupujemy, a to co dostajemy dla małej to ląduje na działce :) ) i powiem Wam, że może ten wózek stary nie jest jakiś super najatrakcyjniejszy, ale i gondolę ma bardzo dużą i mega amortyzację - do lasu niezbędne są duże koła, teraz nie widziałam w sklepie takich wózków, niby no name a jest naprawdę fajny, więc to w praktyce się okaże jak nam się będzie używać tego całego sprzętu

a i jeszcze się chciałam pochwalić, że kupiliśmy wczoraj baby hug, z olx w prawdzie, ale za to za połowę ceny :) jeszcze nie prany i w częściach, ale bardzo się cieszę, że będę mogła mieć córkę ciągle koło siebie, bo ja się dużo krzątam po domu i bym się martwiła, że ciągle muszę chodzić do drugiego pokoju i do niej zaglądać

a propos fotelików, będziecie wkładać maluchy bezpośrednio do fotelika czy będziecie kupować jakąś pieluchę, pokrowiec czy jak to tam nazwać izolujący skórę dziecka od materiału w foteliku?

martwię się jedynie, że gondola nie należy do największych (teraz większość wózków ma takie małe gondole) i jak nasze bobasy po 5 miesiącach powinny jeszcze jeździć w gondolach, akurat będzie zima, one już znacznie urosną, a trzeba je będzie jescze upchnąć w te zimowe śpiworki, to czy się będą na pewno mieścić,
Długość gondoli to 86 cm, myślę, że dziecko do 6 miesięcy spokojnie się w niej zmieści, nawet zimą, ale zobaczymy w praktyce :)

Heh, ciężko zjeść czekoladę o 23🙈 Ale tak, zwykle pomaga czekolada, lody, banan
U mnie np. nie pomaga jedzenie na ruchy.

Powiem wam gorszy problem mam bo boli mnie podbrzusze już od wtorku w nocy🥺☹️ mój ginekolog jak zadzwoniłam wypiął się na to że mnie boli podbrzusze kazał nospe brać i wyrazie co pojechać na izbę jak nie przejdzie lub się nasili ale nie powiedział ile barć itp. nic nie wspomniał o tym żeby przyjechać na wizytę żeby mnie zbadał czy coś zainteresował się jaki to ból co się dzieje tylko no-spa i dowodzenia chodzę prywatnie płace po 250 zł za wizytę więc jestem w szoku że się nie zajął a ja musiałam szukać lekarza innego żeby zobaczyć co się dzieje więc poszłam do innego ale wszystko ok ma USG wszytko ok szyjka ok ale mówi że taki ból jest nienormalny nie powinno tak być musiałam się przeciążyć czy przepracować ale nic takiego nie robiłam ostatnio 🤷 chociaż mi się może wydawać że nic nie robiłam a jednak może coś zrobiłam kazał leżeć i odpoczywać czy was może tez bolało podbrzusze? Zrobiłam posiew bo może to ZUM czekam z niecierpliwością na wynik ale nie mam objawów pieczenia podczas oddawania moczu czy innych objawów ZUM itp. badanie ogólne moczu wyszło wszytko ok tylko flora bakteryjna liczna więc czy tylko na podstawie tego może być ZUM ?

Co do interpretacji badań to najlepiej tez zadzwonić do swojego lekarza, każdy przypadek może być tak naprawdę inny. Ja miałam ZUM bezobjawowy i wyszedł dopiero przy badaniu moczu i krwi jednocześnie, wysłałam MMS wyniki mojej doktor i wypisała odpowiednie leki.

reklama
Co do interpretacji badań to najlepiej tez zadzwonić do swojego lekarza, każdy przypadek może być tak naprawdę inny. Ja miałam ZUM bezobjawowy i wyszedł dopiero przy badaniu moczu i krwi jednocześnie, wysłałam MMS wyniki mojej doktor i wypisała odpowiednie leki.
Tak zrobię ale czekam jeszcze na wynik posiewu wtedy wszytko będzie jasne mam nadzieję że dziś będzie wynik. Bo tak to da mi w ciemno antybiotyk czy to ZUM czy nie.

Do góry