reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
No to muszę się ogarnąć bo osiwieje 🤐 miałam też dzień dwa przerwy, albo tak delikatne ze można przeoczyć...A teraz kilka dni nic i myślenie i kopanie w necie się uaktywniło....
Ale na tym etapie nie muszą być regularne to muszę odpuścić swirowanie...

No to muszę się ogarnąć bo osiwieje 🤐 miałam też dzień dwa przerwy, albo tak delikatne ze można przeoczyć...A teraz kilka dni nic i myślenie i kopanie w necie się uaktywniło....
zastanawiałąm się nad detektorem tętna, żeby w takich przypadkach uwolnić umysł od zbędnego stresu, któraś z Was ma?

@Onka4419 Normalne na tym etapie, szczególnie jak to Twoja pierwsza ciąża:) Ja poczułam pierwszy raz tydzień temu i miałam teraz kilka dni przerwy. Ale wiem, że jeszcze czas na regularne odczuwanie Bobka :)

Też swirowałam, w sumie potrafię nadal jak Mały ma dłuższą przerwę. To chyba zostanie ze mną do końca...
Gdzieś doczytałam ze regularne ruchy są po 28t.c.

Ja też zaczynam swirować bo 18+1 dziś a ja nic nie czuję, połówkowe dopiero za 3 tyg. Wiem że w pierwszej ciąży to można nie czuć i do 20 tyg ale większość z Was dużo wcześniej już czuła dzidzię. Chyba też się zaopatrzę w detektor....

Ja też zaczynam swirować bo 18+1 dziś a ja nic nie czuję, połówkowe dopiero za 3 tyg. Wiem że w pierwszej ciąży to można nie czuć i do 20 tyg ale większość z Was dużo wcześniej już czuła dzidzię. Chyba też się zaopatrzę w detektor....
Sokojnie, naprawdę jest jeszcze bardzo wcześnie, na tym etapie u mnie to były bulgotki i przelewania, jak ruchy jelit itp. i to od święta. Daj sobie i Dzidzi czas, już niedługo, zobaczysz 😊

ja mam 19 tydzień i nic nie czuję, ale jakoś się nie martwię, lekarz mówi, że może dopiero w 22 tygodniu poczuję, bardziej nie mogę się doczekać, siostra mi powiedziała, że długo myślała, że jej w brzuchu burczało, a to właśnie były ruchy dziecka :)

Ja w sumie teraz już dość regularnie czuje ale najbardziej jak leżę na plecach i odpoczywam, szczególnie późnym wieczorem, w ciągu dnia tez ale wtedy troszkę bardziej muszę się skupić na tym, żeby czuć :) nic się nie martwcie dziewczyny, już niedługo będziemy dostawały takie kopniaki, że nieraz zatęsknimy za spokojem 😂

reklama
Ja w sumie teraz już dość regularnie czuje ale najbardziej jak leżę na plecach i odpoczywam, szczególnie późnym wieczorem, w ciągu dnia tez ale wtedy troszkę bardziej muszę się skupić na tym, żeby czuć :) nic się nie martwcie dziewczyny, już niedługo będziemy dostawały takie kopniaki, że nieraz zatęsknimy za spokojem 😂

U mnie tak samo to wygląda 😃

Do góry