reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U mnie +4 ale ja z tych grubszych... Wcześniej była ciąża spożywcza 😁
Myślałam że jeszcze nie jest brzuch zauważalny ale wprawne oczy plotkarskich sąsiadek już wypatrzyły :D:D
Moja zimowa kurtka w brzuchu też już tak na styk... A narazie 17t+4d.. Oby się robiło coraz cieplej nie chciałabym nowej zimówki kupować
Też jestem z tych grubszych, a jak u Ciebie lekarz podchodzi do wagi? U mnie mówiła przy usg, że trochę tego tluszczyku mam za dużo i mam sie pilnować...

reklama
Też jestem z tych grubszych, a jak u Ciebie lekarz podchodzi do wagi? U mnie mówiła przy usg, że trochę tego tluszczyku mam za dużo i mam sie pilnować...
Narazie jeszcze nic nie mówił.. W każdym razie od początku mówi by nie wpaść na głupi pomysł z odchudzaniem... Na początku był problem z usg przez brzuch bo jednak jak to ładnie określił "powłoki brzuszne przeszkadzają" 😁.. Myślę że jak będzie za duży przyrost wagi to będzie reagował..

Narazie jeszcze nic nie mówił.. W każdym razie od początku mówi by nie wpaść na głupi pomysł z odchudzaniem... Na początku był problem z usg przez brzuch bo jednak jak to ładnie określił "powłoki brzuszne przeszkadzają" 😁.. Myślę że jak będzie za duży przyrost wagi to będzie reagował..
Moje powłoki też przeszkadzały 😄 jakoś dużo nie przybralam, jem normalnie. Założyłam sobie, że dobrze bedzie jak zatrzymam sie na wadze dwu cyfrowej... ale rozstepy na brzuchu sie pojawiają... 😒

Moje powłoki też przeszkadzały 😄 jakoś dużo nie przybralam, jem normalnie. Założyłam sobie, że dobrze bedzie jak zatrzymam sie na wadze dwu cyfrowej... ale rozstepy na brzuchu sie pojawiają... 😒
U mnie tak samo.. Smaruje różnymi specyfikami na rozstępy w ciąży ale guzik to daje.. Dół brzucha jak tygrysek.. A od zawsze mam tendencje do rozstępów, ale e tam będzie jak będzie.. Aby dzidzia była zdrowa to najważniejsze teraz 😊

Ja też jestem z tych okrąglejszych i na początku p. Doktor powiedziała że dobrze by było jak bym w ciąży przytyła Max 7kg, z powłokami brzusznymi wcale nie walczyła tylko do prenatalnego włącznie miałam usg dopochwowe. O dziwo pomimo dużo większego apetytu i braku wymiotów narazie mam tylko +1 i oby tak się jeszcze trochę utrzymało [emoji4]
(Skrycie sobie marzę żeby mi taka przemiana materii została po ciąży [emoji23])

U mnie tak samo.. Smaruje różnymi specyfikami na rozstępy w ciąży ale guzik to daje.. Dół brzucha jak tygrysek.. A od zawsze mam tendencje do rozstępów, ale e tam będzie jak będzie.. Aby dzidzia była zdrowa to najważniejsze teraz 😊
Tak dokładnie nic nie daje rady. Ale tak jak piszesz, ważne żeby maleństwo bylo zdrowe 😊

Ja też jestem z tych okrąglejszych i na początku p. Doktor powiedziała że dobrze by było jak bym w ciąży przytyła Max 7kg, z powłokami brzusznymi wcale nie walczyła tylko do prenatalnego włącznie miałam usg dopochwowe. O dziwo pomimo dużo większego apetytu i braku wymiotów narazie mam tylko +1 i oby tak się jeszcze trochę utrzymało [emoji4]
(Skrycie sobie marzę żeby mi taka przemiana materii została po ciąży [emoji23])
Moja tez dopochwowo do tej pory mnie badala, bo nie miala sily przebicia przez "powłoki" ale nie omieszkala mnie poinformowac ze za duzo 😂. To może Ci sie uda zmiescic w 7kg jak dopiero 1 na +.
Po porodzie bedziemy gubic 😂

Cześć Dziewczynki 🤰,

ja już mam 20+2, ale brzuszek jest nadal malutki. 🙂Wagę nie dobrałam jeszcze, mam tylko + 1 kg. Pani Lekarz powiedziała, że mam jeść trochę więcej 😃
Czytałam, że ciężarne kobiety w 2m trymestrze maja spożywać 2500-3000 kalorie dziennie w zależności od trybu życia (zależy, czy pracuje, czy chodzi na zajęcia /basen), bo Dzidziuś rośnie bardzo bardzo szybko w tym czasie.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia 💓🤰🥰☀️😻

A widać już u Was mocno brzuszek ciążowy?🤰
U mnie nic nie było widać jeszcze 2 tygodnie temu chociaż to 3 ciąża ale teraz już widać i wydaje mi się, że z każdym dniem jest coraz większy ☺ Ja przytyłam niecałe 4 kg a usłyszalam dziś od Pani doktor, że to trochę za dużo.
Patrząc na to, ze moja waga wyjściowa to 52 kg a z córką przytyłam 18 kg a z synem 17 kg to chyba przyrost nie najgorszy 😁 Tym bardziej, że po kg z poprzednich ciąż nie było śladu już 5 miesięcy po porodzie bez żadnego odchuchania tylko samo karmienie piersią.

Ja się jutro dowiem ile przytyłam, nie mam wagi w domu 🤪 ale coś czuję, że wcale nie mało 😅
Jeżeli chodzi o specyfiki na rozstępy to ja na początku używałam tołpa, seria dla mam typowo na rozstępy, a miesiąc temu zmieniłam na specyfik nieco droższy z dr Irena Eris i powiem Wam, że super na mnie działa, do tej pory nie pojawiło się nic nowego, a i mam wrażenie że rozstępy na pośladkach bardziej stały się płytkie 🤨 także póki co polecam!

reklama
U mnie nic nie było widać jeszcze 2 tygodnie temu chociaż to 3 ciąża ale teraz już widać i wydaje mi się, że z każdym dniem jest coraz większy ☺ Ja przytyłam niecałe 4 kg a usłyszalam dziś od Pani doktor, że to trochę za dużo.
Patrząc na to, ze moja waga wyjściowa to 52 kg a z córką przytyłam 18 kg a z synem 17 kg to chyba przyrost nie najgorszy 😁 Tym bardziej, że po kg z poprzednich ciąż nie było śladu już 5 miesięcy po porodzie bez żadnego odchuchania tylko samo karmienie piersią.
What? 4kg to za dużo? O mamo. :p

Do góry