reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
U mnie rowne 10+0 i niestety jakby wrecz coraz gorzej. Wczoraj wieczorem sie poplakalam przez te mdlosci, nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac ani nic zrobic bo zdycham. Czuje sie obrzydliwie. Jakbym od ponad miesiaca miala nie przechodzaca grype zoladkowa. Zjem- zle, nie zjem- zle. Nie ma chwili zeby mnie nie mdlilo poza czasem kiedy spie. I kiedy budze sie rano, wtedy jest ok do chwili az zjem sniadanie. I zaczyna sie. Nasila sie z uplywajacymi godzinami a najgorzej jest popoludniu i wieczorem, podejrzewam ze to tez skutek poprostu dodatkowo zmeczenia. Generalnie mam dosc.
Właśnie mam tak samo 😏

Dziewczyny A u mnie 9 tygodni i jak na razie czuję się naprawdę dobrze piersi bolą tylko jak je dotknę mdłości czasem rano i brzuch w ostatnim czasie mnie bolał ale na wizycie u pani doktor dostałam luteinę I od tamtej pory już mnie nie boli Czasami tylko czuję ciągnięcie także jest naprawdę okej być może dlatego że to już trzecia ciąża

U mnie rowne 10+0 i niestety jakby wrecz coraz gorzej. Wczoraj wieczorem sie poplakalam przez te mdlosci, nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac ani nic zrobic bo zdycham. Czuje sie obrzydliwie. Jakbym od ponad miesiaca miala nie przechodzaca grype zoladkowa. Zjem- zle, nie zjem- zle. Nie ma chwili zeby mnie nie mdlilo poza czasem kiedy spie. I kiedy budze sie rano, wtedy jest ok do chwili az zjem sniadanie. I zaczyna sie. Nasila sie z uplywajacymi godzinami a najgorzej jest popoludniu i wieczorem, podejrzewam ze to tez skutek poprostu dodatkowo zmeczenia. Generalnie mam dosc.
Miałam Tak jak Ty zaczęłam jeść migdały w płatkach Kiedy tylko zaczyna mnie mdlić. No i co jakieś 2 godziny muszę coś zjeść bodaj suszone śliwki albo suchara.

Jeny współczuję Ci 😓

U mnie 12+2 i wymiotuje tylko po śledziach [emoji23] mdłości mnie trzymają wieczorne a o piersiach że mnie nie bolą przypomniałam sobie jak przeczytałam u Ciebie, chociaż tak bardzo mnie nie bolały tylko były tkliwe to prawie przeszło jak się dotknę specjalnie to czuję. Więc w sumie nie jest źle bywało gorzej ;D
Heh tak to jest z nami kobietami :)

Dziewczyny czy Wam też powoli zaczynają mijać objawy? U mnie dziś 11+4 a piersi już prawie nie bolą, mdłości są rzadkością, podbrzusze boli tylko wtedy kiedy przesadzę z aktywnością.. jak jest u Was?
Ja od sego początku nie mam objawów a dziś 12+1. Jedyny objaw to straszne wieczorne wzdęcia :(

Ja dzis 11+6 U mnie troche lepiej bo wstaje rano i moge kawe wypic a sniadanie dopiero za jakies 30min a wczesniej z glodu az mnie zoladek bolal i maz do lozka kanapki mi o 6 rano przynosil. Mdlosci nadal sa ale juz rzadziej, piersi jakby mniej bola tylko brzuch czesto jak na miesiaczke Ale to od samego poczatku tak mam. No i niestety nadal caly czas zmeczona jestem a w styczniu mam sesje i nie wiem jak nauka mi pojdzie do egzaminow;/ Patrzac na ta ciaze a dwie poprzednie w ktorych czulam sie rewelacyjnie to jakas masakra teraz. Mam nadzieje ze niedlugo wszystkie dolegliwosci ustapia.

To u mnie za to zadnych innych objawow. Piersi pierwszy raz w ciazy bez zmian ani nie bola ani sie nie powiekszyly, brzych nie boli, nic mi sie nie dzieje z wyjatkiem tych mdlosci (bez wymiotow narazie) i przy tym taki mdly bol glowy no i dreszcze towarzyszace mdlosciom. Okropne uczucie. Chcialabym zeby sie skonczylo ale wiem ze 2 trym to zadna gwarancja. Zazwyczaj w 2 mi sie konczyly ale np z ostatnim synem trwaly bardzo silne do okolo 15tc a potem od razy zamienily sie w zgage i refluks tak silne ze od tego tez bylo mi niedobrze... i trwalo to do dnia porodu. Jak tylko dziecko wyjeli zniknelo wszystko w sekunde doslownie.

reklama
Hej dziewczyny, zapisałam się na wizytę na 4.01 do innego lekarza z najnowszym sprzętem, jak dzidzia będzie już dobrej wielkości to zrobi mi prenatalne, to będzie według OM 12+3. Do mojego lekarza mam na 10.01 ale zobaczę po tej prywatnej wizycie 04.01 czy nie zmienię prowadzącego, u swojego miałam już 3 wizyty i tylko po 1 miałam skierowanie na badania, a dzisiaj usłyszałam o nim bardzo niepochlebne opinie. Wiec dla swojego spokoju przejdę się jeszcze do innego. W którym dokładnie tygodniu wy miałyście/macie prenatalne? I ile dzidzia wtedy mierzyła? 😘

Do góry