reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

@umi2 - a jak Twoja wizyta? Wszystko ok?
Tak wszystko w porządku[emoji4]. Nie dalo sie zrobic usg przesiewowego i mam miec za 2 tygodnie. Ale malenstwo ma 4,87 cm wierci się[emoji4], ma troche mało miejsca bo jest pod łozyskiem, ale ponoć jak mu przestanie byc komfortowo to wypełznie.

reklama
Ja wczoraj bylam na usg
Malenstwo bardzo uroslo ma juz 25mm i wychodzi 9t1d
Ale pojawil sie krwiak... nie jest jakis duzy ale jest.
A jutro mialam na swieta jechac z cala rodzina...do niemiec :(
W 1 ciazy tez mialam krwiaka ale byl duzy bo w 7tyg byl wiekszy od zarodka ...i lezalam plackiem 7tyg wstajac tylko do toalety
Teraz przy 3 dzieci i swietach to nie bedzie mozliwe :(
Jakie sa wasze doswiadczenia? Jesli chodzi o podroz ( chcialam jechac lux pociagiem eurocity w pozycji pollezacej) i bede polegiwac bardziej niz lezec calymi dniami...

Doświadczenia z krwiakiem nie mam... W zeszłym tygodniu jechałam do Danii autokarem 13 godzin. Jak tylko się zwolniło miejsce to leżałam na siedzeniach resztę drogi. Powiem tak, tragedii nie było . Odczułam to tylko przez ogólne zmęczenie organizmu, ale żadnych dolegliwości dodatkowych nie miałam.
A konsultowałaś się z lekarzem w sprawie podróży z krwiakiem ? Myślę , że on powinien być wyznacznikiem, a sytuacja z krwiakiem może nie zawsze jest taka sama.
Ja wczoraj bylam na usg
W 1 ciazy tez mialam krwiaka ale byl duzy bo w 7tyg byl wiekszy od zarodka ...i lezalam plackiem 7tyg wstajac tylko do toalety
Jakie sa wasze doswiadczenia? Jesli chodzi o podroz ( chcialam jechac lux pociagiem eurocity w pozycji pollezacej) i bede polegiwac bardziej niz lezec calymi dniami...

Tak wszystko w porządku[emoji4]. Nie dalo sie zrobic usg przesiewowego i mam miec za 2 tygodnie. Ale malenstwo ma 4,87 cm wierci się[emoji4], ma troche mało miejsca bo jest pod łozyskiem, ale ponoć jak mu przestanie byc komfortowo to wypełznie.
No to super, że wszystko ok :)

Ja wczoraj bylam na usg
A oprócz stwierdzenia, że jest krwiak, lekarz coś powiedział? Kazał leżeć czy tylko prowadzić oszczędny tryb? Myślę, że tu najistotniejsze jest to co powie ginekolog.
Możesz ewentualnie zadzwonić i poradzić się w sprawie podróży?

reklama
Do góry