Równo w 14+0? A Ty robisz tylko usg czy tez pappa?Dziewczyny, w którym tygodniu miałyście wykonywane pierwsze badania prenatalne? Mój lekarz wskazał mi wizytę w 14. tygodniu, podczas gdy wszędzie jest napisane, że powinny zostać wykonane najpóźniej do 13 tyg. i 6 dnia ciąży. Boję się, że to za poźno... że badanie będzie niewiarygodne...
reklama
Martaaaaaa
Fanka BB :)
Ja tez mam do poludnia bo o 10.20 wiec akurat ogarne sie rano i do lekarza.cześć Marta ja według OM tez mam termin na 3 lipca a prenatalne czekają mnie w czwartek, więc rozumiem Cię doskonale, też mi gorąco jak sobie o nich pomyslę.. plus taki ze mam do południa, bo jakbym miała wieczorem, to bym chyba padła...
tylia
Zaciekawiona BB
Dokładnie, to wyszłoby 14+2. Test Pappa mam zrobiony od tygodnia, czekam tylko na wynik, z którym miałabym pójść na wizytę 14+2.Równo w 14+0? A Ty robisz tylko usg czy tez pappa?
Teraz jestem 13+4
Lola94
Ja urodzilam pierwsze dziecko majac 23 lata, teraz mam 25.
Szczerze bardzo chcialam dziecka w mlodym wieku, ile mialam sie wyszalec to sie wyszalalam i czuje sie spelniona.
Mamy ustatkowana sytuacje.
Wychodzimy z mezem z zalozenia, ze dzieci podrosna a my bedziemy sie tez mogli skupic na sobie, korzystac z zycia - majac duzo wieksze mozliwosci niz majac 20lat, a dodatkowo ustabilizowane zycie rodzinne.
Wiem, ze medycyna sie rozwija i wszystko idzie do przodu, ale niestety biologi nie da sie w zaden sposob oszukac. Ja jestem na nie ciazy w wieku 40+, ale rozne sa sytuacje i naprawde nikogo nie oceniam czy nie patrze na to jakos negatywnie. Po prostu kazdy decyduje o sobie, nie zawsze tez mamy wybor i mozliwosc posiadania dziecka wczesniej.
Obserwujac mamy przed 40 widze, ze to juz nie takie kolorowe jak po 20. Mam w rodzinie kobiety ktore pierwsze dziecko urodzily po 20 a drugie przed 40 i same mowia, ze to niebo a ziemia. Pomimo doswiadczenia, wiekszej madrosci itp. jednak lepiej wspominaja ta pierwsza ciaze
Szczerze bardzo chcialam dziecka w mlodym wieku, ile mialam sie wyszalec to sie wyszalalam i czuje sie spelniona.
Mamy ustatkowana sytuacje.
Wychodzimy z mezem z zalozenia, ze dzieci podrosna a my bedziemy sie tez mogli skupic na sobie, korzystac z zycia - majac duzo wieksze mozliwosci niz majac 20lat, a dodatkowo ustabilizowane zycie rodzinne.
Wiem, ze medycyna sie rozwija i wszystko idzie do przodu, ale niestety biologi nie da sie w zaden sposob oszukac. Ja jestem na nie ciazy w wieku 40+, ale rozne sa sytuacje i naprawde nikogo nie oceniam czy nie patrze na to jakos negatywnie. Po prostu kazdy decyduje o sobie, nie zawsze tez mamy wybor i mozliwosc posiadania dziecka wczesniej.
Obserwujac mamy przed 40 widze, ze to juz nie takie kolorowe jak po 20. Mam w rodzinie kobiety ktore pierwsze dziecko urodzily po 20 a drugie przed 40 i same mowia, ze to niebo a ziemia. Pomimo doswiadczenia, wiekszej madrosci itp. jednak lepiej wspominaja ta pierwsza ciaze
A teraz te 13+4 wychodzi wg usg czy wg OM? Czy jest dokładnie takie samo?Dokładnie, to wyszłoby 14+2. Test Pappa mam zrobiony od tygodnia, czekam tylko na wynik, z którym miałabym pójść na wizytę 14+2.
Teraz jestem 13+4
tylia
Zaciekawiona BB
Wg USG (moja ciąża jest o 2 tygodnie młodsza w stosunku do OM)A teraz te 13+4 wychodzi wg usg czy wg OM? Czy jest dokładnie takie samo?
Hmmm to ja jednak dopytałabym lekarza. Mi mój lekarz mówił 11-14 nieprzekraczalnie. Chodzi o wielkość dzieciątka. Musi być większy niż 45mm a mniejszy niż 84mm. Jak sobie tak teraz przeczytałam u mamyginekolog to tez takie widełki daje.Wg USG (moja ciąża jest o 2 tygodnie młodsza w stosunku do OM)
Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do grona lipcowych mamusiek termin porodu mam na 20.07 . Staraliśmy się ok 3 lata, w między czasie 1 poronienie. Także ciąża wyczekana, radość niesamowita. Mamy już synka w wieku 7 lat. Aktualnie samopoczucie mega, czasem nawet się zastanawiam czy na pewno jestem w ciąży!? Jedyne co mi dokucza to senność w ciągu dnia. Pozdrawiam was serdecznie
Zabajona
A ja mam mega problem. Chyba nie bede miala badania usg tego miedzy 11 a 14tc. Polozna moze mnie przyjac dopiero w polowie stycznia, kiedy bede miedzy 13 a 14 tc a to ina ma dopiero skierowac m ie na badania usg. Kiedy zapytalam w przychodni co mam zrobic w rakim przypadku- oni nie wiedza. Moj polski ginekolog ma tak slaby stary sprzet ze nie ma szans zeby on cokolwiek szczegolowego tam zobaczyl [emoji24] przestraszylam sie strasznie.
reklama
tylia
Zaciekawiona BB
Też właśnie to czytałam, dlatego się zaniepokoiłam. Na wszelki wypadek umówiłam wizytę na czwartek (to byłoby prawdopodobnie 13+6). To najszybszy termin, jaki mogłam złapać.Hmmm to ja jednak dopytałabym lekarza. Mi mój lekarz mówił 11-14 nieprzekraczalnie. Chodzi o wielkość dzieciątka. Musi być większy niż 45mm a mniejszy niż 84mm. Jak sobie tak teraz przeczytałam u mamyginekolog to tez takie widełki daje.