reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A jaki odcien masz tej kredki? Ja uzywam z Golden Rose bo jest tansza i latwo dostepna [emoji16]

Zaraz sprawdzę Kochana.
Ja z Golden Rose pomadki używam

@suri ja wciągnęłam placka po węgiersku mniiiiiam

I dostałam woeniec
IMG_6566.JPG
od starego :D

reklama
Hej dziewczyny 😉 dawno mnie tu nie było starałam się nadrobić wszystko ale się nie udało 😊
Dziś miałam wizyty i okazało się że wszystko w porządku serduszko bije 🙂 z USG jak i om 9+2 więc ciąża jak narazie prawidłowo rośnie 🙂 tak się bardzo cieszę że musiałam Wam napisać 😃😃😃

Ja już po rozmowie z szefem. Myślałam, że zejdę na zawał, ale nie było tak źle. Umowę mam do końca sierpnia przyszłego roku, ale powiedział, że ja zmieni na czas nieokreślony teraz lub podpisze 1 września jak będę na macierzyńskim. Także kamień z serca mi spadł, serio :) także do przyszłego wtorku pracuje a od środy sajonara ;)

Moja dieta to głównie mandarynki i makowiec, totalnie nie chce mi się gotować i brak pomysłów, a że "dzięki" alergię syna zostałam weganką wachlarz możliwości ograniczony.
Dziś ide na USG, mam nadzieję, że wszystko ok i jutro w pracy powiem, że robię kolejna przerwę na 2 lata

Hej. U mnie dzisiaj 8+2 i mam wrażenie, ze te mdłości są co raz silniejsze. Póki leżę jest w miarę ok, ale jak się trochę podniosę to od razu gula w gardle staje.
Pisałyście o prezentach, ja mam prawie wszystko skompletowane, jakieś drobiazgi zostały. 90% przez internet. Nie miałabym nawet siły latać po sklepach.

Hej. U mnie dzisiaj 8+2 i mam wrażenie, ze te mdłości są co raz silniejsze. Póki leżę jest w miarę ok, ale jak się trochę podniosę to od razu gula w gardle staje.
Pisałyście o prezentach, ja mam prawie wszystko skompletowane, jakieś drobiazgi zostały. 90% przez internet. Nie miałabym nawet siły latać po sklepach.
U mnie 8+0 i procz piersi i podbrzusza nie czuje nic innego!!
Wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie ze mna... 10.01 koncze prace i chce sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy. Moze zalapie sie na szkolenie jakies... Czy mam mowic ze jestem w ciazy? Czy jakies swiadczenie uzyskam? Procz zapomogi? Orientuje sie ktoras w przepisach?

Co do szkoleń to średnio....bo żeby je zaliczyć musisz mieć frekwencję a w ciąży może być różnie....( I czasem trzeba zwracać wtedy koszta ) no i często po kursie musisz mieć staż więc wszystko zależy jakie są zasady kursu lepiej otwarcie powiedzieć o ciąży.

U mnie 8+0 i procz piersi i podbrzusza nie czuje nic innego!!
Wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie ze mna... 10.01 koncze prace i chce sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy. Moze zalapie sie na szkolenie jakies... Czy mam mowic ze jestem w ciazy? Czy jakies swiadczenie uzyskam? Procz zapomogi? Orientuje sie ktoras w przepisach?
Ja właśnie się rejestrowałam jak już byłam w ciąży, i jak powiedziałam o tym to kazali mi podpisać oświadczenie, że jestem gotowa i zdolna do podjęcia pracy, ale i tak żadnej oferty pracy mi nie dali. 🤷🏼‍♀️ Dużo zależy od urzędu, na staż czy szkolenie nie za bardzo chcą wysyłać ciężarne a do pracy wiadomo pracodawcy nie są chętni tez zatrudniać

Ja właśnie się rejestrowałam jak już byłam w ciąży, i jak powiedziałam o tym to kazali mi podpisać oświadczenie, że jestem gotowa i zdolna do podjęcia pracy, ale i tak żadnej oferty pracy mi nie dali. [emoji2372] Dużo zależy od urzędu, na staż czy szkolenie nie za bardzo chcą wysyłać ciężarne a do pracy wiadomo pracodawcy nie są chętni tez zatrudniać
A jakies swiadczenie mialas? W czasie ciazy i po urodzeniu?

reklama
Suri moje dziecko jest Mądrzejsze niż
Mi się Wydaje. Powiedziała ze tor super ale
Gdzie miałaby go trzymać [emoji28] ona ma
Malutki pokoik, a mamy to łóżko z Hemnesa rozkładane i często śpi na rozłożonym. Jak tak jest to wchodzisz do pokoju i odrazu leżysz bo przejścia nie ma...

Montek Laure znam dobrze, lubię ja :)
Ja uwielbiam cienie do brwi z anastasii, tańszy nienajgorszy zamiennik jest w wibo. A z too faced polecam zestaw - jasny i ciemny cień i do tego mydło oraz rozjaśniacz pod luk. Ja u siebie rzadko maluje brwi bo mam w miare świeży permanentny. Czasami jak potrzebuje wyrazistszy makijaż to wtedy je podkreślę np pomadą.

Do góry