reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A jaki odcien masz tej kredki? Ja uzywam z Golden Rose bo jest tansza i latwo dostepna [emoji16]

Zaraz sprawdzę Kochana.
Ja z Golden Rose pomadki używam

@suri ja wciągnęłam placka po węgiersku mniiiiiam

I dostałam woeniec
IMG_6566.JPG
od starego :D

reklama
Hej dziewczyny 😉 dawno mnie tu nie było starałam się nadrobić wszystko ale się nie udało 😊
Dziś miałam wizyty i okazało się że wszystko w porządku serduszko bije 🙂 z USG jak i om 9+2 więc ciąża jak narazie prawidłowo rośnie 🙂 tak się bardzo cieszę że musiałam Wam napisać 😃😃😃

Ja już po rozmowie z szefem. Myślałam, że zejdę na zawał, ale nie było tak źle. Umowę mam do końca sierpnia przyszłego roku, ale powiedział, że ja zmieni na czas nieokreślony teraz lub podpisze 1 września jak będę na macierzyńskim. Także kamień z serca mi spadł, serio :) także do przyszłego wtorku pracuje a od środy sajonara ;)

Moja dieta to głównie mandarynki i makowiec, totalnie nie chce mi się gotować i brak pomysłów, a że "dzięki" alergię syna zostałam weganką wachlarz możliwości ograniczony.
Dziś ide na USG, mam nadzieję, że wszystko ok i jutro w pracy powiem, że robię kolejna przerwę na 2 lata

Hej. U mnie dzisiaj 8+2 i mam wrażenie, ze te mdłości są co raz silniejsze. Póki leżę jest w miarę ok, ale jak się trochę podniosę to od razu gula w gardle staje.
Pisałyście o prezentach, ja mam prawie wszystko skompletowane, jakieś drobiazgi zostały. 90% przez internet. Nie miałabym nawet siły latać po sklepach.

Hej. U mnie dzisiaj 8+2 i mam wrażenie, ze te mdłości są co raz silniejsze. Póki leżę jest w miarę ok, ale jak się trochę podniosę to od razu gula w gardle staje.
Pisałyście o prezentach, ja mam prawie wszystko skompletowane, jakieś drobiazgi zostały. 90% przez internet. Nie miałabym nawet siły latać po sklepach.
U mnie 8+0 i procz piersi i podbrzusza nie czuje nic innego!!
Wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie ze mna... 10.01 koncze prace i chce sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy. Moze zalapie sie na szkolenie jakies... Czy mam mowic ze jestem w ciazy? Czy jakies swiadczenie uzyskam? Procz zapomogi? Orientuje sie ktoras w przepisach?

Co do szkoleń to średnio....bo żeby je zaliczyć musisz mieć frekwencję a w ciąży może być różnie....( I czasem trzeba zwracać wtedy koszta ) no i często po kursie musisz mieć staż więc wszystko zależy jakie są zasady kursu lepiej otwarcie powiedzieć o ciąży.

U mnie 8+0 i procz piersi i podbrzusza nie czuje nic innego!!
Wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie ze mna... 10.01 koncze prace i chce sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy. Moze zalapie sie na szkolenie jakies... Czy mam mowic ze jestem w ciazy? Czy jakies swiadczenie uzyskam? Procz zapomogi? Orientuje sie ktoras w przepisach?
Ja właśnie się rejestrowałam jak już byłam w ciąży, i jak powiedziałam o tym to kazali mi podpisać oświadczenie, że jestem gotowa i zdolna do podjęcia pracy, ale i tak żadnej oferty pracy mi nie dali. 🤷🏼‍♀️ Dużo zależy od urzędu, na staż czy szkolenie nie za bardzo chcą wysyłać ciężarne a do pracy wiadomo pracodawcy nie są chętni tez zatrudniać

Ja właśnie się rejestrowałam jak już byłam w ciąży, i jak powiedziałam o tym to kazali mi podpisać oświadczenie, że jestem gotowa i zdolna do podjęcia pracy, ale i tak żadnej oferty pracy mi nie dali. [emoji2372] Dużo zależy od urzędu, na staż czy szkolenie nie za bardzo chcą wysyłać ciężarne a do pracy wiadomo pracodawcy nie są chętni tez zatrudniać
A jakies swiadczenie mialas? W czasie ciazy i po urodzeniu?

reklama
Suri moje dziecko jest Mądrzejsze niż
Mi się Wydaje. Powiedziała ze tor super ale
Gdzie miałaby go trzymać [emoji28] ona ma
Malutki pokoik, a mamy to łóżko z Hemnesa rozkładane i często śpi na rozłożonym. Jak tak jest to wchodzisz do pokoju i odrazu leżysz bo przejścia nie ma...

Montek Laure znam dobrze, lubię ja :)
Ja uwielbiam cienie do brwi z anastasii, tańszy nienajgorszy zamiennik jest w wibo. A z too faced polecam zestaw - jasny i ciemny cień i do tego mydło oraz rozjaśniacz pod luk. Ja u siebie rzadko maluje brwi bo mam w miare świeży permanentny. Czasami jak potrzebuje wyrazistszy makijaż to wtedy je podkreślę np pomadą.

Do góry