reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Część Dziewczyny,
Jakoś wstałam i się zbieram do pracy. Nie mam pomysłu na śniadanie :/

Suri - u mnie banan zastępuje lekki posiłek i jest bezpieczny. Niestety nie lubię bananów więc za każdym razem jest to jedzenie na siłę. Inne owoce to raczej przekąski i robię się szybko głodna.

Kasia - dooglądałam ten Interstellar, włączyłam sobie bajkę i poszłam spać :) ale nocki do udanych zaliczyć nie można.

Co do żywienia, lekarka mi powiedziała, że po prostu trzeba mieć umiar i z niczym nie przesadzać. A resztę to chyba organizm sam załatwia i po prostu odrzuca niektóre posiłki. Wiadomo, że w takiej tabelce zalecają wykluczenie wszystkiego co niezdrowe - słodzone, tłuste, robione ze słabej jakości produktów, ale nikomu się nic nie stanie jak wciągnie dobre frytki czy smażoną rybkę ;)

Miłego dnia!!

Nie chciałam nikogo w błąd wprowadzać :) koleżanka nie zaznaczyła że przechodziła ...
A osoba która przeszła ospę może mimo wszystko jeśli wirus przeszła lekko złapać półpaśca. A napisałam że jest niebezpieczna dla ciężarnej w tym sensie że właśnie o fasolkę chodzi.
Kochana nie wprowadzaj w błąd :) ospa jest ryzykowna tylko w przypadku kiedy jej nie przechodziła. I to nie dla ciężarnej a dla samej fasolki :)
Jeżeli kobieta w przeszłości była zarażona ospa to tak naprawdę nie ma żadnego zagrożenia

Nie chciałam nikogo w błąd wprowadzać :) koleżanka nie zaznaczyła że przechodziła ...
A osoba która przeszła ospę może mimo wszystko jeśli wirus przeszła lekko złapać półpaśca. A napisałam że jest niebezpieczna dla ciężarnej w tym sensie że właśnie o fasolkę chodzi.
Potwierdzam! Za dziecka przeszlam ospe a i tak po 20 latach zlapalam polpascca. Nie ma reguly ze jak raz mialam to juz miec nie bede...

Tak to wiem ale wirus ospy jest niebezpieczny dla fasolki - bo fasolka może w łonie matki złapać ospę i to już jest bardzo niebezpieczne :)

Półpasiec ponoć boli bardziej niż taka ospa to prawda Montek ?

Koleżanka zaznaczyła, że miała... ;)
IMG_8561.JPG

Suri powiem Ci ze taki banan to nawet mnie nasyci na trochę. Co innego pomarańcza, ona jakoś przelatuje. Banan jest natomiast bezpieczny, tak jak pisze Kazumi nie mam po nim żadnych akcji. Właśnie zjadłam kanapki i pije herbatę z dzikiej róży. Udało mi się dziś dostać do endo wiec ciekawa jestem co mi powie na te wyniki tsh.

reklama
Do góry