reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

W zaleceniach od lekarki - taka tabelka żywieniowa + rozpiska w zakazanych produktach są parówki i pasztety, itp. uwielbiam pasztet, zjadłam ze smakiem bułeczkę i nie minęło 5 min i miałam dokładnie to, co Ty. Parówek mimo, że też lubię nawet nie mam zamiaru próbować...
Czemu są zakazane ?
ja dzieki ciąży zostałam 100% wegetarianka. Nie jestem w stanie nawet pomyśleć o czymkolwiek z mięsa... ryby tez odpadają. Kończą mi się pomysły na jedzenie 🙄

reklama
Czemu są zakazane ?
ja dzieki ciąży zostałam 100% wegetarianka. Nie jestem w stanie nawet pomyśleć o czymkolwiek z mięsa... ryby tez odpadają. Kończą mi się pomysły na jedzenie 🙄
W takim razie pamiętaj o suplementacji żelaza, bo bez mięsa trudno zaspokoić zapotrzebowanie organizmu. Ta niechęć może Ci zresztą przejść z czasem.

@Kasiaparasia - naprawdę współczuję... Takie coś też mi się zdarzyło, ale na szczęście tylko wodą bez jedzenia więc wyobrażam sobie ten ból...

@Paulina.zen - no, ale z drugiej strony jak którejś przechodzą mdłości to zaczyna się stresować, że coś jest nie tak.
Czyli i z mdłościami i bez jest niedobrze :p
Ja naprawdę mam nadzieję, że od drugiego trymestru będzie już ok...

@monika9 - witaj :) gratulacje! Dużo zdrówka życzę :)

W takim razie pamiętaj o suplementacji żelaza, bo bez mięsa trudno zaspokoić zapotrzebowanie organizmu. Ta niechęć może Ci zresztą przejść z czasem.

@Kasiaparasia - naprawdę współczuję... Takie coś też mi się zdarzyło, ale na szczęście tylko wodą bez jedzenia więc wyobrażam sobie ten ból...

@Paulina.zen - no, ale z drugiej strony jak którejś przechodzą mdłości to zaczyna się stresować, że coś jest nie tak.
Czyli i z mdłościami i bez jest niedobrze :p
Ja naprawdę mam nadzieję, że od drugiego trymestru będzie już ok...

@monika9 - witaj :) gratulacje! Dużo zdrówka życzę :)
Od dziecka suplementuje żelazo bo zawsze miałam niestety problem... także suplementuje nadal, lekarz o wszystkim wie i mówi ze wszystko w porządku i damy radę bez miecha 😁 w sumie ja się cieszę, od dawna chciałam zrezygnować z mięsa a ciaza mi pomogła. A teraz ogólnie w związku z innymi problemami miałam przykaz ograniczyć mięso bo pogłębiało tamten problem także wyjdzie mi na zdrowie 😊.
a co do mdłości i wymiotów ja akurat się cieszę ze je mam - mimo ze nie dają mi spokoju - to przynajmniej głowę mam jakaś spokojniejsza. Jak tylko na chwile dadzą mi spokój to od razu głowa zaczyna sobie coś wkręcać 😂
Kazumi czyżby problemy ze spaniem ? 😀

Zrobiłam sobie drzemkę wieczorną i teraz nie mogę zasnąć 🙃 Jak ja jutro wstanę do pracy, nie wiem... W Tv leci Interstellar więc oglądam, chyba po raz dziesiąty ;)

Ogólnie mówi się, że mięso powinno się ograniczyć. Jeść max kilka razy w tygodniu. U nas mięso od dawna nie jest głównym produktem. W ciąży też mnie trochę odrzuciło, ale od czasu do czasu zjem ze smakiem.
Ale za to ryby lubię i w ciąży nawet częściej mnie do nich ciągnie :)

A ja ładnie zasnęłam po 21, obudziłam się po 1 na siku i już się bujam po łóżku.
Ja generalnie jestem bardzo mięsna, ale ostatnio na nic nie mam ochoty znowu. Dziś był problem co na kolacje. M mi po kolei wymieniał propozycje a mi co słowo to się w żołądku podnosiło. Stanęło na pizzy na dowóz i to był dobry pomysł. Przy czym Kasia i jej zaburzenia odżywiania zamiast jednego kawałka zjadly dwa i odrazu miały mega mdłości i pociąg do żygu. To się położylam i zasnęłam.

Cześć Monika 👋 spokojnej ciąży :)

Kurczę zaraz bez jego oglądania będę ryczeć...

Mój tak chrapie, że musiałam przyjść do dużego pokoju. W związku z tym, że nie mam w brzuchu kolacji zjadłam właśnie banana.

Co do pasztetu to podawali mi go przez 8 dni na kazde śniadanie w szpitalu w pierwszej ciąży. ;)
Tez Chciałabym żeby mnie od mięsa odrzuciło.

reklama
A pomagają ci owoce zamiast posiłku? mój brzuch nie daje się oszukać. Wręcz mam wrażenie że po owocu jeszcze bardziej chce mi się jeść już teraz natychmiast

Do góry