reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U mnie córka rekord temperatury pobiła jak miała jakoś koło 2.5 lat wtedy miała 41.2 takiej gorączki nie widizlama nigdy. Ale tak naprawdę dopiero wtedy zaczęła gorzej się czuć a do tych 40 naprawdę nikt nie powiedział że ma gorączkę.
Jako małe dziecko była diagnozowana pod kątem zespołu nawracających gorączek bo ona często ma takie odpaly nocka czy dwie gorączki i jak nowo narodzone dziecko.
Z tym że ona gorączkę dobrze znosi i do tych 40 naprawdę nie podaje nic. Ale syn już przy 38-38.5 gorzej się czuje ale też do tych 39 trzymam.
No córka będzie kobietą, a synuś facetem jasne że córcia wyyrzma więcej :p

reklama
Dziewczyny ale mnie napadli na pomidorowke 😁
Kupiłam całego kurczaka, cycka wycięłam do sałatki do pracy a gnaty gotuje na zupkę 😍
Będę żreć 3 dni taki gar :D

Ja tez nagotowała sobie cały gar pomidorowej i wpieprzam cały dzień 😂😂😂
Z bułka z pasztetem 🤷🏻‍♂️

Ale już nie mogę się doczekać świat tych wszystkich pyszności o mamooooooo no pyszka

To podzielcie się przepisem dla zupełnego laika jeśli chodzi o zupy [emoji120] Mam ślinotok ... [emoji1786]
Ja swoją przygodę zaczynałam od najprostszego przepisu.
4 skrzydełka.
4 duże marchewki
Pietruszka
Kawałek pora
Kawałek selera
Cebula.
3ziarenka ziela angielskiego
2listki laurowe
Łyżeczka lubczyku
Łyżeczka papryki słodkiej
Łyżeczka Vegety( jak ktoś nie używa można bez)
I to gotować. Ja robiłam w takim garnku około 6-8l
I gotować około godz półtorej.
Potem wrzucić słoiczek koncentratu , zamieszać , dosolic dopieprzyc.
Ugotować makaron i gotowe.
Czasem zaprawiam mlekiem a czasem nie 😃

Ja swoją przygodę zaczynałam od najprostszego przepisu.
4 skrzydełka.
4 duże marchewki
Pietruszka
Kawałek pora
Kawałek selera
Cebula.
3ziarenka ziela angielskiego
2listki laurowe
Łyżeczka lubczyku
Łyżeczka papryki słodkiej
Łyżeczka Vegety( jak ktoś nie używa można bez)
I to gotować. Ja robiłam w takim garnku około 6-8l
I gotować około godz półtorej.
Potem wrzucić słoiczek koncentratu , zamieszać , dosolic dopieprzyc.
Ugotować makaron i gotowe.
Czasem zaprawiam mlekiem a czasem nie 😃
Ja przecieram pomidory na tarce i podsmażam na patelni -sztooooos i czosnek musowo :)

reklama
Do góry