reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja biore cyclogest, on ma dawke 200mg progesteronu ale nie wiem czy to nie jest to samo co polski 100. Tzn moze nie, moze 200 to 200, 100 tego leku wogole nie ma. I ja biore 2x200 ale u mnie nic w sumie nie pomaga wiec u mnie na pewno nie kest to kwestia niskiego progesteronu.

U nas jest taki problem, że bardzo ciężko im zbić temperaturę. Czasem 3 godziny walczę o to, żeby spadło choć parę kresek. On miał najpierw infekcję wirusowa, przeszlo na bakteryjna. Ma dopiero dwa latka, bardzo się męczy przy gorączce. Okłady na razie odpadają, przy zatokach nie można kłaść zimnego na czółko. Jak już coś to okładam mu nadgarstki. Dziękuję za odpowiedź ❤
Jaki ma antybiotyk? Ja zbijam córce temperaturę jak ma 37.5 jak przegapie to już zimne kąpiele czopki i syropy co 4 godziny taki typ... Jak nie ma temperatury to nie ma A jak już zaczyna to bardzo wysoko i cały dom stoi na baczność. Ale ja to już z Nią 10 razy w szpitalu byłam. Ciężko ją się leczy ze względu na astmę i duszności przy infekcji

Ja biore cyclogest, on ma dawke 200mg progesteronu ale nie wiem czy to nie jest to samo co polski 100. Tzn moze nie, moze 200 to 200, 100 tego leku wogole nie ma. I ja biore 2x200 ale u mnie nic w sumie nie pomaga wiec u mnie na pewno nie kest to kwestia niskiego progesteronu.
Polepszyło się chociaż troszeczkę u Ciebie ?

Jaki ma antybiotyk? Ja zbijam córce temperaturę jak ma 37.5 jak przegapie to już zimne kąpiele czopki i syropy co 4 godziny taki typ... Jak nie ma temperatury to nie ma A jak już zaczyna to bardzo wysoko i cały dom stoi na baczność. Ale ja to już z Nią 10 razy w szpitalu byłam. Ciężko ją się leczy ze względu na astmę i duszności przy infekcji
Jejki... Biedne dzieciaczki...Macie tak zazwyczaj jak przychodzi taka pogoda? Czy zdarzy się nawet i w lato?

Teraz ma zinnat. U nas też te temperatury ciężko się zbija.

reklama
Jejki... Biedne dzieciaczki...Macie tak zazwyczaj jak przychodzi taka pogoda? Czy zdarzy się nawet i w lato?
W swoje urodziny miała temperaturę prawie 40 stopni w nocy A to było akurat w czerwcu.
Teraz ma zinnat. U nas też te temperatury ciężko się zbija.
Niby jeden z mocniejszych antybiotyków o szerokim działaniu poczekaj jeszcze jak temperatury dalej będą pójść na kontrol.

Do góry