reklama
Hej dziewczyny,
Przyszłam Wam trochę pomarudzić... ale od wczoraj mam takie mdłości..nie mogę normalnie funkcjonować, boję się gdziekolwiek wyjść, bo mam wrażenie że zaraz zwymiotuję..na jedzenie nie mogę patrzeć w ogóle, a wiadomo że powinnam coś w siebie wcisnąć, ale po prostu na samą myśl robi mi się niedobrze..macie jakiś sposób? Kupiłam w aptece te gumy z imbirem pregna vomi czy coś takiego, ale to pic na wodę, nic nie działa
Przyszłam Wam trochę pomarudzić... ale od wczoraj mam takie mdłości..nie mogę normalnie funkcjonować, boję się gdziekolwiek wyjść, bo mam wrażenie że zaraz zwymiotuję..na jedzenie nie mogę patrzeć w ogóle, a wiadomo że powinnam coś w siebie wcisnąć, ale po prostu na samą myśl robi mi się niedobrze..macie jakiś sposób? Kupiłam w aptece te gumy z imbirem pregna vomi czy coś takiego, ale to pic na wodę, nic nie działa
Paulina.zen
Fanka BB :)
A ja Wam napisze na poprawę humory ze wlanie dostałam zaproszenie do Dzień Dobry TVN sikam ze śmiechu
Jeśli chodzi o gotowanie - normalnie siostra bliźniaczka w tym zakresie xD Też mam szczerą nadzieję, że mnie natchnie i ta jedna ręka zmieni się z lewej, na prawą...Ja robię fasolkę w dwóch wariantach: mięsną i bezmięsną. Tylko ta bezmięsna to nie ma wiele wspólnego w smaku z typową fasolką po bretońsku. Bardziej to takie egzotyczne danie z uwagi na przyprawy, jakie są do niej używane.
Przepis na bezmięsną mam stąd: Link do: Fasolka po bretońsku
A tradycyjną robię z przepisu Mamy, który mam w domu (nie pamiętam w tym momencie proporcji) - na pewno jest boczek (parzony lub wędzony) podsmażony na patelni, kiełbasa (często robię z drobiowej żeby było delikatniejsze) - pół podsmażam, pół wrzucam do fasoli bez smażenia, cebula z odrobiną czosnku, zasmażka z koncentratem pomidorowym do zagęszczenia.
U mnie się zawsze robiło fasolkę na koncentracie a nie na świerzych pomidorach, bo jesienią te pomidory nie dadzą smaku. Do przyprawienia papryka wędzona, majeranek, ziele angielskie i co kto lubi do smaku.
Ale ja do gotowania mam dwie lewe ręce, więc jest tylko kilka rzeczy które rzeczywiście robię i najczęściej są to takie jednogarnkowe dania, które można porcjować, zamrozić i mieć gotowe w każdej chwili
Trochę przeraża mnie przyszłość pod kątem gotowania dla dziecka, ale mam nadzieję, że wstąpi we mnie jakieś natchnienie. Albo Mąż się wyszkoli w dziecięcych potrawkach
Gusia 2106
Kuźwa Paulina to Ty jesteś STAR ! Pochwal się kiedy i o czym będziesz rozmawiać?A ja Wam napisze na poprawę humory ze wlanie dostałam zaproszenie do Dzień Dobry TVN sikam ze śmiechu
Pozdrowisz nas ?
Paulina.zen
Kuźwa Paulina to Ty jesteś STAR ! Pochwal się kiedy i o czym będziesz rozmawiać?
Pozdrowisz nas ?
Stara jak rozmawiać o śmierci z dziećmi . Stary w życiu mnie nie puści ale jak będę w telewizorni to Was pozdrowię
Paulina.zen
Czekam na telefon maja dzwonićPaulina kiedy kiedy kiedy?
reklama
Gusia 2106
Ale jaja toż to hardcore jest.Stara jak rozmawiać o śmierci z dziećmi . Stary w życiu mnie nie puści ale jak będę w telewizorni to Was pozdrowię
Powiedz staremu że masz wychodne i koniec