reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Eh, nie będę się spinać bo i ona się spina. Czuć ją czuję, a Ktg było git dzisiaj.
Hania tak myślę o Twoim ktg, pod kątem szybkiego Ciebie kierowania na to badanie? Czy to w standardzie u Twojego lekarza? A może to mój ma jakiś inny system pracy, ja na pierwsze ktg jadę jutro i się zastanawiam czy to ok? (36+6). Ciekawa jestem co tam się okaże.

reklama
Hania tak myślę o Twoim ktg, pod kątem szybkiego Ciebie kierowania na to badanie? Czy to w standardzie u Twojego lekarza? A może to mój ma jakiś inny system pracy, ja na pierwsze ktg jadę jutro i się zastanawiam czy to ok? (36+6). Ciekawa jestem co tam się okaże.
Ja miałam dzisiaj po prostu wizytę. Tak się złożyło. Jestem w 33 tyg badania co 2 tyg. A ciąża książkowa.

i Jeszcze pytanie do Mam, jak ogarniacie malucha w nocy, najpierw karmicie a potem przewijacie, czy najpierw przewijacie i po karmieniu do łóżeczka od razu?
Ja najpierw karmię a potem przewijam. Każde dziecko jest inne ale zazwyczaj jak wstaje głodne to do czasu kiedy nie dostanie mleka to zaczyna co raz głośniej płakać więc lepiej jak najszybciej to ogarnąc. Moja córka po jedzeniu jeszcze nie chciała zasypiać i trzeba było ja nosić za to synek zasypiał od razu jak zjadł więc go przewijałam już na śpioszka :)

Warto mieć natomiast nie należy trącić na czujności. Poza tym w nocy trzeba pamiętać że podczas karmienia i przewijanie trzeba wyłączyć na chwilę.
myślę że to wejdzie szybko w nawyk.

U mnie mała jest wysoko, czuje kopniaki w żebra, szczególnie jak siadam za kółko. Jako pasażer jeżdżę na polezaco 🤣
Z objawów z początku wróciły mi mdłości i muszę rano koniecznie coś zjeść od razu i senność. Dzień bez drzemki - dzień stracony

myślę że to wejdzie szybko w nawyk.

U mnie mała jest wysoko, czuje kopniaki w żebra, szczególnie jak siadam za kółko. Jako pasażer jeżdżę na polezaco 🤣
Z objawów z początku wróciły mi mdłości i muszę rano koniecznie coś zjeść od razu i senność. Dzień bez drzemki - dzień stracony
Zanim wejdzie w nawyk wierz mi że pobudzisz kilkukrotnie wszystkich domownikow🤣

Mam poranne konkretne dzikuskowe kuksańce 🤣uff. Ja naprawdę się przytrułam tym Asparginem. Dzisiaj w nocy nie wstawałam już jak babuszka i ból nie był taki dokuczliwy. A niby na ból miało pomoc eh..
U mnie wręcz przeciwnie nastąpiło odblokowanie żołądka na większe ilości pokarmu. Awans żołądka Z orzeszka na mandarynkę😉

reklama
Hania dobrze , ze ci lepiej . Ja wczoraj tez złapałam schizy .... rano czułam dzidzie jak sie przekręca a popludniu cisza w tym brzuchu 🙈położyłam sie i czekałam słuchałam , zjadłam cos , pukałam po brzuchu 🙄akurat byłam u mamy i ona mnie uspokoiła ze dzidziuś śpi pewnie ze nie bedzie cały dzień fikać . No i miała racje , a to nasza pierwsza ciąża , wyczekana , tyle czasu leczenia w koncu sie udało , i siedzę od początku jak na szpilkach ehhh .... we wtorek idę do lekarza, na te wizyty to tez czekam zawsze jak na zbawienie hehe ,

Do góry