reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Właśnie ja spałam większość czasu na lewym boku a teraz im dalej w las tym mi bardziej prawy wygodny... Zasypiam tylko na prawym.. Ale w nocy się kręcę duzo więc zmieniam strony... Ostatnio tylko całą noc w jednej pozycji przespałam... Tzn do pobudki na wycieczkę WC... No ale by zasnąć to znowu musiałam na prawym boku 🙆‍♀️🤷🏻‍♀️ eee nie będę popadać w paranoje 🤯😁 przez sen i tak nie dam rady tego kontrolować

reklama
Dzięki kochana, ale schizy dzisiaj ogromne.
Młoda nie szaleje. Eh😵
A jak zjesz coś słodkiego albo popukasz/podotykasz trochę brzucha to też nic? Poczekaj jeszcze trochę, może się odezwie :)
Właśnie ja spałam większość czasu na lewym boku a teraz im dalej w las tym mi bardziej prawy wygodny... Zasypiam tylko na prawym.. Ale w nocy się kręcę duzo więc zmieniam strony... Ostatnio tylko całą noc w jednej pozycji przespałam... Tzn do pobudki na wycieczkę WC... No ale by zasnąć to znowu musiałam na prawym boku 🙆‍♀️🤷🏻‍♀️ eee nie będę popadać w paranoje 🤯😁 przez sen i tak nie dam rady tego kontrolować
Nie schizuj się nic a nic :) nawet Joanna Mróz mówiła że można spać w każdej pozycji (oprócz oczywiście na brzuchu bo nawet się nie da). Wczoraj położna na moim kursie też mówiła że można w każdej pozycji leżeć.

To ja mam na odwrót. Ostatnio jestem dziwnie spokojna. Jeszcze ze dwa tygodnie temu się bałam porodu itd. a teraz jakoś tak całkowicie na lajcie do wszystkiego podchodzę. Ale dzidzia mi się rusza w brzuchu, czasem mniej ale jakbym przez 24 godziny nie czuła ruchów w ogóle to bym pojechała na kontrolę do szpitala. Ale to mówię, dopiero jakby cały dzień i całą noc była cisza.

To ja mam na odwrót. Ostatnio jestem dziwnie spokojna. Jeszcze ze dwa tygodnie temu się bałam porodu itd. a teraz jakoś tak całkowicie na lajcie do wszystkiego podchodzę. Ale dzidzia mi się rusza w brzuchu, czasem mniej ale jakbym przez 24 godziny nie czuła ruchów w ogóle to bym pojechała na kontrolę do szpitala. Ale to mówię, dopiero jakby cały dzień i całą noc była cisza.
Dokładnie.. Jakby tak długo nie było ruchów to nie ma co się zastanawiać tylko odrazu ip... Ale ja mam schizy jak np jeden dzień szaleje a na drugi go ledwo czuję 🙆‍♀️ wczoraj tak delikatnie było.. Nawet czkawki nie miał a to standard codziennie 🤷🏻‍♀️ dziś już normalka 😁 zaczynam być przewrażliwiona chyba hehe

mi od dwóch tygodni tak dretwieją w nocy ręce, że śpię na obu bokach i na wznak, najlepiej na raz :) śpię niby mocno, ale budzi mnie to drętwienie i kręcę się, że nie wiem, a to juz nie takie łatwe :) boję się tego rozstępu mięśnia brzucha, więc uprawiam ogólnie ekwilibrystykę :)

też mi ręce drętwieją, do tego na prawym boku nie pośpię, bo kręgosłup mam krzywy trochę na prawo i mnie z prawej pod żebrami bardzo boli. Na plecach to się sama budzę swoim chrapaniem :p , na bokach drętwieniem żebrami i sikaniem jeszcze, więc takie to spanie...

reklama
Dokładnie.. Jakby tak długo nie było ruchów to nie ma co się zastanawiać tylko odrazu ip... Ale ja mam schizy jak np jeden dzień szaleje a na drugi go ledwo czuję 🙆‍♀️ wczoraj tak delikatnie było.. Nawet czkawki nie miał a to standard codziennie 🤷🏻‍♀️ dziś już normalka 😁 zaczynam być przewrażliwiona chyba hehe
Dziewczyny, ja też jestem/bylam spokojna. Tylko mój lekarz dzisiajbpierdolnął ze jak jej nie czuje to nie lekceważyć i od razu do szpitala. A ja na to że najpierw coś tam przegryzam i nie panikuje. Ale zasiał dzisiaj ziarenko niepewności 😣

Do góry