reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nie, nie- sama nic nie będę zmniejszała, przyjmuję tak jak mam nakazane :p tylko po prostu jestem ciekawa bo w większości artykułów tych naukowych piszą, że luteina wykazuje działanie do 35tc, czekam na info od mojej prowadzącej :)

Nieśmiała trzymaj się! Wszystko będzie dobrze :)

reklama
@Pralinka2020
Zadzwoniłam do położnej z Orłowskiego która prowadzi szkołę i pytałam czy jest szansa że wznowią zajęcia. P. Bardzo miła powiedziała że będzie w tym tyg rozmawiać z dyrektorem i będzie chciała jak najszybciej wystartować. Zapisała moje dane na listę oczekujących i obiecała odezwać się jak będzie coś wiedziała [emoji846]

Jeśli Tobie też zależy to zadzwoń i zapisz się [emoji6]

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki, obyśmy wszystkie szczęśliwie wytrwały jak najdłużej [emoji846]

@Pralinka2020
Zadzwoniłam do położnej z Orłowskiego która prowadzi szkołę i pytałam czy jest szansa że wznowią zajęcia. P. Bardzo miła powiedziała że będzie w tym tyg rozmawiać z dyrektorem i będzie chciała jak najszybciej wystartować. Zapisała moje dane na listę oczekujących i obiecała odezwać się jak będzie coś wiedziała [emoji846]

Jeśli Tobie też zależy to zadzwoń i zapisz się [emoji6]

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki, obyśmy wszystkie szczęśliwie wytrwały jak najdłużej [emoji846]
tak, wiem, dzwonię do nich regularnie, powtarzają to od miesiąca, ale może faktycznie coś się zmieni...

Hejka dziewczyny,

Dzisiaj zdecydowanie kryzys. Spuchłam i walą mnie strasznie stawy. Piję dużo a woda stoi. Czuję się znacznie gorzej. Byłam dzisiaj u lekarza, wszystko trzyma, ktg ok, no i "to już tak będzie". Nie wierzę w to.
W nocy wstaje jak kaleką, ledwo chodzę. A gdzie te ćwiczenia od @Martitta88 🙈
Kwestie surczowe na ktg bardzo niskie od 8-12 max. Ostatnio miałam między 15-20.
Nawet młoda nie szaleje.. Znam swój organizm czuję że podtruwa mnie ten Aspargin. Odstawiłam po konsultacji z lekarzem. Czekam na lepsze jutro ☹️😣😢

Dziewczyny a śpicie na lewym czy na prawym boku 😁🤦🏻‍♀️ niby czytałam że już się odchodzi od stereotypu lewego boku że ma się spać tak jak wygodnie.. No ale z tyłu głowy mam te wszystkie informacje.. Jak wy do tego podchodzicie?

Dziewczyny a śpicie na lewym czy na prawym boku 😁🤦🏻‍♀️ niby czytałam że już się odchodzi od stereotypu lewego boku że ma się spać tak jak wygodnie.. No ale z tyłu głowy mam te wszystkie informacje.. Jak wy do tego podchodzicie?
Teoretycznie na wznak lub lewy bok. Na prawym jest slabsze krążenie. Nawet jak robią ktg to na lewym boku. Ale umówmy się, jak Ci maluda nie daje spać to nie masz wyjścia prawy bok jak nic 😉

mi od dwóch tygodni tak dretwieją w nocy ręce, że śpię na obu bokach i na wznak, najlepiej na raz :) śpię niby mocno, ale budzi mnie to drętwienie i kręcę się, że nie wiem, a to juz nie takie łatwe :) boję się tego rozstępu mięśnia brzucha, więc uprawiam ogólnie ekwilibrystykę :)

Mi znacznie lepiej się śpi na lewym. Ale jak już mi wszystko cierpnie i boli to lecę na prawy, na wznak jest nie wskazane ze względu na ucisk żyły głównej tak mi doktorek mówił ostatnio .

Hejka dziewczyny,

Dzisiaj zdecydowanie kryzys. Spuchłam i walą mnie strasznie stawy. Piję dużo a woda stoi. Czuję się znacznie gorzej. Byłam dzisiaj u lekarza, wszystko trzyma, ktg ok, no i "to już tak będzie". Nie wierzę w to.
W nocy wstaje jak kaleką, ledwo chodzę. A gdzie te ćwiczenia od @Martitta88 🙈
Kwestie surczowe na ktg bardzo niskie od 8-12 max. Ostatnio miałam między 15-20.
Nawet młoda nie szaleje.. Znam swój organizm czuję że podtruwa mnie ten Aspargin. Odstawiłam po konsultacji z lekarzem. Czekam na lepsze jutro ☹😣😢
Trzymaj się tam Hania i nie daj się! Oby to było tylko przejściowe 😘
Ja przez pierwsze dwa trymestry spałam tylko na lewym i tak się już przyzwyczaiłam. Ale w trzecim już ze wszystkim wrzuciłam bardziej na luz, nie tylko z tym,bo jakoś się uspokoiłam w tym trzecim trymestrze. No i teraz śpię i na lewym i na prawym i na plecach, ale jednak najwięcej na lewym, bo tak jak pisałam, już się tak przyzwyczaiłam. Ale jak mam ochotę zmienić pozycję, to nie śpię na siłę tylko na tym lewym boku.

reklama
Trzymaj się tam Hania i nie daj się! Oby to było tylko przejściowe 😘

Ja przez pierwsze dwa trymestry spałam tylko na lewym i tak się już przyzwyczaiłam. Ale w trzecim już ze wszystkim wrzuciłam bardziej na luz, nie tylko z tym,bo jakoś się uspokoiłam w tym trzecim trymestrze. No i teraz śpię i na lewym i na prawym i na plecach, ale jednak najwięcej na lewym, bo tak jak pisałam, już się tak przyzwyczaiłam. Ale jak mam ochotę zmienić pozycję, to nie śpię na siłę tylko na tym lewym boku.
Dzięki kochana, ale schizy dzisiaj ogromne.
Młoda nie szaleje. Eh😵

Do góry