reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
uprałam, przymierzyłam, to prześcieradło, które kupiłam nazywało się uniwersalne i mimo, że miało rozmiar 80 cm to pasuje super, ma jeszcze zapas, więc nie masz się co martwić o rozmiar, zapłaciłam 11 zł za sztukę na allegro
Dzięki za info. U mnie allegro nie przejdzie, bo raczej nie wysyłają zagranicę. Ja jednak się zdecydowałam na to, że będę pieluszką owijać materacyk, bo pieluch mam dużo i w odpowiednich wymiarach bo już sprawdzałam, że ładnie zakrywa cały materacyk.

Dziewczyny czy macie problem ze swędząca skóra na brzuchu i piersiach?? Zrobiłam już badania pod kątem cholestazy wszystko ok. A brzuch od kilku dnia teraz i piersi od soboty swędzą okropnie. Smaruje balsamem ale nie specjalnie to pomaga. Dodaje, że nie zmieniłam nic z kosmetyków. Któraś miała ( ma) taki problem???

Dziewczyny czy macie problem ze swędząca skóra na brzuchu i piersiach?? Zrobiłam już badania pod kątem cholestazy wszystko ok. A brzuch od kilku dnia teraz i piersi od soboty swędzą okropnie. Smaruje balsamem ale nie specjalnie to pomaga. Dodaje, że nie zmieniłam nic z kosmetyków. Któraś miała ( ma) taki problem???
Heh, śmieszna sprawa. Ja mam coś takiego dziwnego że wieczorem jak leżę w łóżku to mnie wszystko zaczyna swędzieć. Nie zawsze ale czasem. Nie zmieniałam płynu do prania ani proszku.. Ale np. w ciąży dostałam uczulenie na klej od plastra tego papierowego co używają po pobraniu krwi. Ktoś mi mówił że może mogłam dostać alergii na psa bo więcej czasu z nim teraz przebywam. Mi się wydaje jednak ze ciąża to taki stan, w którym różne dziwne rzeczy się dzieją o co nie podejrzewasz swojego organizmu. 💁‍♀️

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zaczęłam 32 tydzień (31+2) i wczoraj czułam rzadkie i słabsze ruchy dziecka, dziś też ledwo. Zaczynam panikowac i mieć głupie myśli..
Miałyście na tym etapie zmniejszona aktywność malca??
Chyba normalnie to bym jechała na izbę.. Ale mam dziś wieczorem usg 3 trymestru więc dopytam lekarza i będzie to sprawdzone... Ale gdzie to jeszcze do wieczora 🤦🏻‍♀️a ja tu siwieje...

Dziewczyny zaczęłam 32 tydzień (31+2) i wczoraj czułam rzadkie i słabsze ruchy dziecka, dziś też ledwo. Zaczynam panikowac i mieć głupie myśli..
Chyba normalnie to bym jechała na izbę.. Ale mam dziś wieczorem usg 3 trymestru więc dopytam lekarza i będzie to sprawdzone... Ale gdzie to jeszcze do wieczora 🤦🏻‍♀️a ja tu siwieje...
Pewnie napierdzielałaś i śpi dłużej.
Tylko się nie denerwuj. Ja też miewam takie schizy. Ruchy podobno mają być słabiej wyczuwalne bo coraz mniej miejsca ma. Grunt żebyś czuła ze się rusza. Zjedz coś słodkiego, banana jak masz jakieś obawy. Od razu się obudzi.

Skoro masz dziś wizytę, to może dotrwaj... A o której masz? Ja czytałam, że jak się nie czuje ruchów 24 godziny to powinno się zgłosić do lekarza. Ja raczej dosyć mocno czuję ciągle ale to też zależy od temperamentu dziecka. Tak jak mówi Hania, spróbuj coś zjeść lub wypić slodkiego, położyć się na boku i nie denerwować. Bardzo często nawet jak się kobiety zgłaszają że nie czują ruchów to się okazuje że to nic takiego. Sporo moich koleżanek jak było w ciąży to miało taką sytuację.

31+1 i ok 8 na plusie, w piątek wizyta :)
IMG_20200525_143233.jpeg

reklama
Dziewczyny czy takie uczucie w podbrzuszu, jakby miał sie zaraz okres zacząć to to są te skurcze BH?przepowiadajace ? Czy coś innego?
A może to takie napręzanie które promieniuje do kręgoslupa? Bo ja tak mam od dawna. Z racji , że mam co tydz ktg to zauważyłam , ze w tym momencie pojawia się na ktg górka. Położna powiedziała, że to macica się rozciąga

Do góry