reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dzięki za info. U mnie allegro nie przejdzie, bo raczej nie wysyłają zagranicę. Ja jednak się zdecydowałam na to, że będę pieluszką owijać materacyk, bo pieluch mam dużo i w odpowiednich wymiarach bo już sprawdzałam, że ładnie zakrywa cały materacyk.
moze masz kogoś w polsce kto mógłby ci to kupić, to jest takie maleńskie, ze w mała kopertę bąbelkową wejdzie

reklama
Dziewczyny zaczęłam 32 tydzień (31+2) i wczoraj czułam rzadkie i słabsze ruchy dziecka, dziś też ledwo. Zaczynam panikowac i mieć głupie myśli..
Miałyście na tym etapie zmniejszona aktywność malca??
Chyba normalnie to bym jechała na izbę.. Ale mam dziś wieczorem usg 3 trymestru więc dopytam lekarza i będzie to sprawdzone... Ale gdzie to jeszcze do wieczora 🤦🏻‍♀️a ja tu siwieje...
Mój ogólnie jest bardzo bardzo aktywny ale czasem tez ma gorsze dni... to pogoda to ciśnienie i tez potrafi przez cały dzień bardzo delikatnie się ruszać. Ja teraz 35t i młody bardziej się rozciąga niz kopie a to rozciąganie czasem tylko widzę a nie czuje. Także spokojnie może pogoda mu nie pasi .

Dziewczyny zaczęłam 32 tydzień (31+2) i wczoraj czułam rzadkie i słabsze ruchy dziecka, dziś też ledwo. Zaczynam panikowac i mieć głupie myśli..
Miałyście na tym etapie zmniejszona aktywność malca??
Chyba normalnie to bym jechała na izbę.. Ale mam dziś wieczorem usg 3 trymestru więc dopytam lekarza i będzie to sprawdzone... Ale gdzie to jeszcze do wieczora 🤦🏻‍♀️a ja tu siwieje...
Spokojnie. Najważniejsze że Go czujesz. Też wpadam co chwile w takie schizy, ale jak się położę i skupie tylko na tym to Go czuje, czasami ma "bardziej leniwe dni" tez w zależności od tego jak akurat się ułoży lub od mojej aktywności czasem też chyba od ciśnienia, na spokojnie niedługo wizyta, zobaczysz że wszystko jest ok. 😚

Spokojnie. Najważniejsze że Go czujesz. Też wpadam co chwile w takie schizy, ale jak się położę i skupie tylko na tym to Go czuje, czasami ma "bardziej leniwe dni" tez w zależności od tego jak akurat się ułoży lub od mojej aktywności czasem też chyba od ciśnienia, na spokojnie niedługo wizyta, zobaczysz że wszystko jest ok. 😚
Moja miewała takie leniwe dni jak odpoczywałam po remoncie to się cholernie się martwiłam. No ale co się dziwić. Teraz mam wrażenie że ona się rusza non stop. Kuksańce rzadziej ale takie jakieś rozciągania, czkawka, czy rozbiegane girki koszmarki to non stop. Na KTG to widać że śpi a mimo wszystko RLS jak nic.
Jestem pewna, że wszystko jest dobrze.
Tak jak wcześniej pisałam, im dalej w las tym większe schizy. Napisz co tam po badaniu.

reklama
moze masz kogoś w polsce kto mógłby ci to kupić, to jest takie maleńskie, ze w mała kopertę bąbelkową wejdzie
Dzięki za radę, ale chyba jednak sobie odpuszczę. Więcej mnie to wyniesie (opłata za wysyłkę w allegro + wysyłkę za granicę) niż to warte. Zostanę przy pieluszkach 🙂

Do góry