reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja w panikę to nie. Gdybym była sama to pewnie bardziej, ale w końcu będą nas wspierać tatusiowie i wierzę, że się wykażą :) mój jak są kryzysowe sytuacje to bardzo dobrze się wykazuje i zachowuje zimną krew (chociaż to Hiszpan haha). Jak sobie rozcielam raz mocno palca to tak stałam z rozciętym palcem i nie wiedziałam co robić 😅 a on mi szybko podał ręcznik, obejrzał, zarządził że jedziemy na pogotowie i tyle.

reklama
Ale mam dziś okropną zgagę, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, w ogóle całą ciąże jeżeli była zgaga to lekka 😩

ja tam też biorę znieczulenie, nie ma co 😂mi się brzuch jedynie napina czasami ale odkąd zaczęłam brać więcej magnezu to czuje znacząca różnice w ilości, teraz zdecydowanie mniej tych skurczów. A tak jak by na okres to mnie może z 3 razy bolało ale dosłownie chwilkę wiec jak by nie zawracałam sobie głowy.
Ja się samego porodu nie boję, bardziej boję się za szybkiego porodu, jak już dojadę do 35-36 tygodnia to będę spokojna 😄

Ale mam dziś okropną zgagę, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, w ogóle całą ciąże jeżeli była zgaga to lekka 😩

ja tam też biorę znieczulenie, nie ma co 😂mi się brzuch jedynie napina czasami ale odkąd zaczęłam brać więcej magnezu to czuje znacząca różnice w ilości, teraz zdecydowanie mniej tych skurczów. A tak jak by na okres to mnie może z 3 razy bolało ale dosłownie chwilkę wiec jak by nie zawracałam sobie głowy.
Ja się samego porodu nie boję, bardziej boję się za szybkiego porodu, jak już dojadę do 35-36 tygodnia to będę spokojna 😄
Dojedziesz, dojedziesz ;)

Co do zgagi, to ja mam od początku trzeciego trymestru, a gdzieś od dwóch tygodni to takie potężne, i to na noc, ale już się przyzwyczaiłam nawet do nich... Ehhh do czego to człowiek nie przywyknie 😅

Ja mam kilka sportowych staników na razie ale kupię pewnie ze 2 typowo do karmienia. W HM raczej nie kupię bo chciałabym przymierzyć, a tam zamknięte przymierzalnie- do takich sieciówek mam ok. 50 km więc nie będę bawiła się w przymierzanie w domu i oddawanie, także pewnie pojadę do galerii i w zależności od tego w którym sklepie będą najwygodniejsze to te kupię 😁

Ja myślę, że te staniki do karmienia to jest mocno indywidualna sprawa- No i po koleżankach z doświadczeniem też widzę, jedna poleci bonprix, inna staniki z lidla, jeszcze inna triumph. Tak jak w zwykłych stanikach- każdemu w jakimś jest bardziej lub mniej wygodnie, najlepiej przymierzyć jak da radę 😁

reklama
Jeżeli większy biust to marka alles - u mnie w hurtowni pod nosem są akurat najprostsze miękkie (mama easy, mama cara) i są śmiesznie tanie ale mają różne, siostra miała je w różnych rozmiarach od E w pierwszej ciąży do K w drugiej i poleca. Ja jeszcze nie kupilam, coś mam od niej ale nie bardzo mi jeszcze pasują rozmiary, rozejrzę się w czerwcu bo wolę pomierzyć :)
Macie już jakieś wybrane albo kupione biustonosze do karmienia? Polecacie coś?

Do góry