reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja w panikę to nie. Gdybym była sama to pewnie bardziej, ale w końcu będą nas wspierać tatusiowie i wierzę, że się wykażą :) mój jak są kryzysowe sytuacje to bardzo dobrze się wykazuje i zachowuje zimną krew (chociaż to Hiszpan haha). Jak sobie rozcielam raz mocno palca to tak stałam z rozciętym palcem i nie wiedziałam co robić 😅 a on mi szybko podał ręcznik, obejrzał, zarządził że jedziemy na pogotowie i tyle.

reklama
Ale mam dziś okropną zgagę, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, w ogóle całą ciąże jeżeli była zgaga to lekka 😩

ja tam też biorę znieczulenie, nie ma co 😂mi się brzuch jedynie napina czasami ale odkąd zaczęłam brać więcej magnezu to czuje znacząca różnice w ilości, teraz zdecydowanie mniej tych skurczów. A tak jak by na okres to mnie może z 3 razy bolało ale dosłownie chwilkę wiec jak by nie zawracałam sobie głowy.
Ja się samego porodu nie boję, bardziej boję się za szybkiego porodu, jak już dojadę do 35-36 tygodnia to będę spokojna 😄

Ale mam dziś okropną zgagę, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, w ogóle całą ciąże jeżeli była zgaga to lekka 😩

ja tam też biorę znieczulenie, nie ma co 😂mi się brzuch jedynie napina czasami ale odkąd zaczęłam brać więcej magnezu to czuje znacząca różnice w ilości, teraz zdecydowanie mniej tych skurczów. A tak jak by na okres to mnie może z 3 razy bolało ale dosłownie chwilkę wiec jak by nie zawracałam sobie głowy.
Ja się samego porodu nie boję, bardziej boję się za szybkiego porodu, jak już dojadę do 35-36 tygodnia to będę spokojna 😄
Dojedziesz, dojedziesz ;)

Co do zgagi, to ja mam od początku trzeciego trymestru, a gdzieś od dwóch tygodni to takie potężne, i to na noc, ale już się przyzwyczaiłam nawet do nich... Ehhh do czego to człowiek nie przywyknie 😅

Ja mam kilka sportowych staników na razie ale kupię pewnie ze 2 typowo do karmienia. W HM raczej nie kupię bo chciałabym przymierzyć, a tam zamknięte przymierzalnie- do takich sieciówek mam ok. 50 km więc nie będę bawiła się w przymierzanie w domu i oddawanie, także pewnie pojadę do galerii i w zależności od tego w którym sklepie będą najwygodniejsze to te kupię 😁

Ja myślę, że te staniki do karmienia to jest mocno indywidualna sprawa- No i po koleżankach z doświadczeniem też widzę, jedna poleci bonprix, inna staniki z lidla, jeszcze inna triumph. Tak jak w zwykłych stanikach- każdemu w jakimś jest bardziej lub mniej wygodnie, najlepiej przymierzyć jak da radę 😁

reklama
Jeżeli większy biust to marka alles - u mnie w hurtowni pod nosem są akurat najprostsze miękkie (mama easy, mama cara) i są śmiesznie tanie ale mają różne, siostra miała je w różnych rozmiarach od E w pierwszej ciąży do K w drugiej i poleca. Ja jeszcze nie kupilam, coś mam od niej ale nie bardzo mi jeszcze pasują rozmiary, rozejrzę się w czerwcu bo wolę pomierzyć :)
Macie już jakieś wybrane albo kupione biustonosze do karmienia? Polecacie coś?

Do góry