reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Niestety tej drugiej marki nie znam ale moja koleżanka ma Baby Design Husky i jest bardzo zadowolona. Też myślałam nad tym wózkiem ale dla jak dla mnie to on jest lepszy dla noworodków urodzonych późną jesienią/zimą bo to taki typowo zimowy wózek ze wszystkimi akcesoriami.

Ja zaczęłam dziś 34 tydzień i nie powiem, że nie mam brzucha, bo mam, ale jak ktoś pyta który miesiąc i mówię że ósmy to każdy wybałusza oczy że to już taka zaawansowana ciąża a brzuch wygląda jak na piąty/szósty miesiąc. I też przytyłam póki co tyle co Ty - 9 kilo.
U mnie tak samo, choć ja + 10 do przodu. Ja jutro zaczynam 33 TC. Mała waży 2400

a ja się właśnie załamałam, wróciłam po miesiącu do domu, weszłam na wagę, mam w sumie 15 kg do przodu... a dopiero 32 tydzień zaczynam... po sobie tak nie widziałam żebym przytyła aż tyle, ale to jest jakaś masakra, 5 kg w miesiąc!

a ja się właśnie załamałam, wróciłam po miesiącu do domu, weszłam na wagę, mam w sumie 15 kg do przodu... a dopiero 32 tydzień zaczynam... po sobie tak nie widziałam żebym przytyła aż tyle, ale to jest jakaś masakra, 5 kg w miesiąc!
Na ostatniej prostej jest przyspieszenie. Oj tam, zgubisz szybciutko.
Ja to czasem się czuje jak żółw wywrócony na skorupę. Czasem mąż musi mi pomóc wstać 🐢

Mi się wydaje, że ważniejsze jest to jak się ze sobą czujesz i jak wyglądasz niż to ile wskazuje waga. Poza tym już dużo nie zostało, a potem będziemy zrzucać :)

Ja przytyłam już 11.5 kg ale najwięcej chyba przybrałam w drugiej połowie 2 trymestru bo też jakoś 5 kg w miesiąc. W ostatnim miesiącu przybyło jakoś 3 kg ale chyba najgorsze przed nami bo dzidzia dopiero teraz nabiera masy 🙈 ale nie ma co się dziewczyny przejmować ja w każdej ciąży zaczynalam od 52 kg a 2 poprzednie skończyłam na wadze +17 kg i po 4 miesiącach bez żadnych treningów ani diet wracałam do wagi, więc może teraz będzie podobnie 🙂

Dziewczyny jak tam wasze brzuchy? U mnie koniec 35tc i mam wrażenie, że jakiś mały :( przytyłam ok 9kg i wszystko w brzuch weszło no ale jakoś tego nie widac
U mnie 33+5, przytyłam 10 kg na razie, ale wygląda tak, że wszystko poszło tylko w brzuch 😬🙈mąż się śmieje, że najpierw idzie brzuszek, a potem już ja się pojawiam 😅
Jakoś tak wyglądam w tym momencie 🙂

Załączniki

• 9D573FB3-EF5C-461C-80C7-0D928475393F.jpeg
    9D573FB3-EF5C-461C-80C7-0D928475393F.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 114
  • 03AC0B8A-F2F9-42B8-BF67-2DB01610F44B.jpeg
    03AC0B8A-F2F9-42B8-BF67-2DB01610F44B.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 111
U mnie 33+5, przytyłam 10 kg na razie, ale wygląda tak, że wszystko poszło tylko w brzuch 😬🙈mąż się śmieje, że najpierw idzie brzuszek, a potem już ja się pojawiam 😅
Jakoś tak wyglądam w tym momencie 🙂
bardzo ładny brzusio. Po pierwszej ciąży wyszlam ze szpitala lżejsza niż przed ciąża. Więc może dobrze, że wszystko wchodzi w brzuszek a nie w boczki to szybko wrócimy do formy

reklama
chyba już zacznę...
Ja bym się teraz nie odchudzała... Wszyscy lekarze, położne i dietetycy bardzo odradzają odchudzanie w okresie ciąży. Potem na pewno jeszcze wszystko zejdzie a nie wiadomo, może w tych kilogramach praktycznie nie ma tłuszczy tylko dzidzia + łożysko + macica + wody płodowe + zmagazynowana woda

Do góry