reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A ile ważą Wasze dzidzie? Napiszcie też, proszę, w którym tygodniu tyle ważą/ważyły 🙂 ja mam USG za tydzień i już czekam z niecierpliwością żeby wszystkiego się dowiedzieć. Ponad 3 miesiace czekania to naprawdę niezły "post" 🤦🏼‍♀️

reklama
A ile ważą Wasze dzidzie? Napiszcie też, proszę, w którym tygodniu tyle ważą/ważyły 🙂 ja mam USG za tydzień i już czekam z niecierpliwością żeby wszystkiego się dowiedzieć. Ponad 3 miesiace czekania to naprawdę niezły "post" 🤦🏼‍♀️
Moja malutka w 30+0 ważyła już 1700g. A tydzień wcześniej w 28+6 ważyła 1500.

U mnie też chyba już mocno widać ciąże, bo w sklepie mnie wołają bez kolejki hihi:))
Ja byłam na usg tydzień temu czyli w 29t i 4d,to mały ważył 1450g, teraz wizytę będę miała za tydzień w piątek (29.05),to zobaczymy :) na razie jest ok, wczoraj weszłam na wagę to pokazało mi 7 kg na plusie :), ale już mi zaczyna psychika wariować, bo dziś mam 30t i 4d, a pierwszego Synka mam wcześniaka. Urodziłam go w 32 i 4. Hehe :) buziak :*

Sent from my RNE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Pamietam jak moja młoda już trochę urosła ze brzuszek się delikatnie powiększył i kopała mnie centralnie w pępek. Tego uczucia to chyba nigdy nie zapomnę takie dziwne i czasem nie przyjemne. Aż do niej powiedziałam nie kop w pępek bo to boli i się posłuchała 😂

Mnie sklepach jak ktoś poprosi bez kolejki to tylko mężczyźni na kasie. Raz koleżanka specjalnie otworzyła dla mnie kasę w biedronce 😀a w castoramie miałam tak przyjemna sytuacje ze 3 facetów z obsługi kazało nam iść bez kolejki żebym nie musiała stać w tej gigantycznej kolejce, na co pani kasjerka powiedziała do nich ze chyba są śmieszni i niech pani sobie usiądzie na ławce a pan niech czeka w kolejce. Kobieta!
moj się wkurzył i mówi dobra chodz idziemy stad. Na co ja chyba bardziej wkurzyłam kasjerkę bo ja olałam i wypakowywałam zakupy. Była bardzo nie zadowolona

Mi się jeszcze nie zdażyło, żeby ktoś mnie wpuścił w kolejkę, jestem mocno niewidzialna 😂 a toczę się jak kaczucha, brzuszek też ewidentny bo w końcu już 31+5 😁
Co do wagi to w 30+4 synek ważył 1650g, za tydzień mamy wizytę- zobaczymy, mam nadzieję, że urósł bo ja jestem wcześniakiem z 35tc, co prawda miałam ponad 3 kg ale mimo wszystko stres jest bo skróciła mi się szyjka także zobaczymy

Mi się jeszcze nie zdażyło, żeby ktoś mnie wpuścił w kolejkę, jestem mocno niewidzialna 😂 a toczę się jak kaczucha, brzuszek też ewidentny bo w końcu już 31+5 😁
Co do wagi to w 30+4 synek ważył 1650g, za tydzień mamy wizytę- zobaczymy, mam nadzieję, że urósł bo ja jestem wcześniakiem z 35tc, co prawda miałam ponad 3 kg ale mimo wszystko stres jest bo skróciła mi się szyjka także zobaczymy
Będzie dobrze 💪

Mieliśmy w 32+4 około 2200 ☺️

Przez to że Mały już nie jest takim małym, baaaaardo mocno czuję kopniaki, czasami aż nie przyjemnie, zwłaszcza jak leżę na lewym boku 😃 Zaczyna mi brzuch skakać i robią się takie „ostre” wypukłości 😃 No i na górze też nie źle czuć te malutkie nóżki 🙈
A w końcu jak też mówiłyście pojawia się czkawka, na dole 😅

reklama
No naprawdę długo. Ja bym chyba nie wytrzymała 😊 u mnie na usg 30+5 ważył 1734g. W poniedziałek mam wizytę 34+4. Ciekawa jestem ile będzie ważył bo mam cukrzycę ciążowa i mam nadzieję ze będzie nadal w normie.

Do góry