reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, pytanie za 100 pkt, naczytalam się w aplikacji mojej ciazowej ze należy od pewnego momentu liczyć ruchy dziecka. Chyba nie chce tego robić żeby się nie stresować bo w zasadzie niby w każdy dzień ma swój rytm, ale roznie to bywa, także chciałam Was zapytać czy Wy liczycie? Macie jakiś klucz, czy po prostu na spokojnie macie nad tym kontrolę, ile się Maluchy ruszają i czy sa odstępstwa od Ich "norm"? Ja mam wrażenie ze non stop czekam na te moje kopniaki ukochane, jak nie ma dłużej niz niespełna godz to zaczynam się stresować, po czym jakby Młody wyczuł i zaczyna się gibać ;)
Powiem ci że ja czasem się stresuje bo czasem rusza się bardzo często i dość intensywnie a czasem delikatnie i mało i wyczekuje ruchów i nie pomaga posiłek czy słodkie na pobudzenie ruchu leżenie bokiem poprostu chyba ma swój rytm i rusza się wtedy kiedy chce teraz porozmawiam o tym z lekarzem bo się tym stresuje

reklama
Ja miałam antybiotyk w pierwszym trymestrze ale był bezpieczny dla ciąży, co do rtg- tak jak Pralinka mówi, miejscowe jak konieczne to ok ale lepiej skonsultować z prowadzącym :) ja miałam mieć wizytę u dentysty ale z racji sytuacji odwołali, nie mam nic pilnego bo nic mnie nie boli, coś do zrobienia na pewno by było jak to u dentysty zazwyczaj ale moja doktor prowadząca powiedziała, ze jak nie jest konieczne to zebym poczekała do rozwiązania i wtedy można się bez problemu umawiać na wszelkie leczenie :)

czy któraś z Wa ma konflikt serologiczny? 28 tygodniu mam robić jakiś zastrzyk, ale ponoć niektórzy przyjmują dopiero po porodzie w szpitalu, któraś z Was robiła w trakcie ciąży może? interesuje mnie głównie, czy da się zrobić to na NFZ, bo enel med nie refunduje i kosztuje u nich 500 zł...

Hej :) ja dzisiaj miałam taka szczepionkę. Ważne są przeciwciała i ich wynik :)
Ja miałam ma NFZ - mój lekarz mi załatwił u swojego kolegi

już trzeci dzień jakoś mało dzidzię czuję, niby coś tam czasami poświruje, ale bardzo krótko i dużo rzadziej niż wcześniej, miałyście aż tak długie spadki intensywnej aktywności maluchów?
Tak, dokładnie bywa. MIAŁAM NP. intensywne zajęcia wczoraj i dzisiaj i jest bardzo spokojna. Czytałam też że im dalej w las te ruchy będą coraz mniej intensywne bo mniej miejsca będzie dzidzia mieć.

Ostatnia edycja:
Powiem ci że ja czasem się stresuje bo czasem rusza się bardzo często i dość intensywnie a czasem delikatnie i mało i wyczekuje ruchów i nie pomaga posiłek czy słodkie na pobudzenie ruchu leżenie bokiem poprostu chyba ma swój rytm i rusza się wtedy kiedy chce teraz porozmawiam o tym z lekarzem bo się tym stresuje
No to mam praktycznie tak samo. Najintensywniej rusza się wieczorem i w nocy , w ciągu dnia owszem regularnie ale jakby słabiej. Chociaż z tym tygodniem znowu zmiana aż mnie czasami "rzuca" jak Młody kopnie pod żebra lub w pęcherz ;) mam wrażenie ze jest wszędzie 😅 raz na leżąco poczułam stopke pod ręką jak się przeciagnął 😍 ja bez poduszki pod brzuch leżąc na boku juz nie dam rady, jest taki ogromny 💙

Chciałabym Was od razu podpytać o wyprawkę. Czy ktoś może kupował rożek i pieluszki z Poofi? Jakie są jeszcze firmy godne polecenia do zakupu wyprawki dla maluszka? Lullalove? :-)

reklama
Do góry