reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nie martw się na zapas. To że kiedyś urodziłaś w 34 tyg nie znaczy że teraz też tak musi być. Kazda z nas miewa lepsze i gorsze dni. Ja też mam ogromnprzedbsoba. Nie jestem tak bardzo zorganizowana, ale jak nie dam rady to poproszę o pomoc i tyle. Wypoczywaj. Jutro będzie lepiej 💓🦄🍰🍧🍬
Dziękuję ☺️zmykam spać dobranoc dziewczyny 😴🛌

reklama
Ok dziewczyny, postaram się nie martwić. Choć to trudne, bo pierwsze dziecko urodziłam w 34 tc. Muszę chyba więcej odpoczywać. Nie wiem czy Was też, ale mnie męczy już wszystko a tu jeszcze tyle przede mną.
Do tego ta zgaga paląca już nic nie pomaga, wszystko na kilka minut i od nowa. Aj gorszy dzień dziś zdecydowanie mam
Może wez czasem magnez, mój gin mowi ze jak się brzuch stawia to dobrze wziąć ten magnez. Może to Cię uspokoi?
Dobrej nocy :)

Nie pamiętam która z Was pisała wcześniej o tym, że ma jakby takie ciśnienie, że krew jakby jej się podnosi, ale ciśnienie ma w porządku. No to ja mam coś takiego. Chwilę rozmawiałam o tym z położną ale nie rowiala moich wątpliwości co do tych skurczy. Czytałam jednak o tych skurczach braxtona-hicksa i faktycznie to może być to. Położna instruowała mnie, żeby nie głaskać brzucha (a robię to zupełnie nieświadomie, bo to wzmaga napięcie na brzuchu. U mnie twardnieje brzuch jak się przemęczam, więc leżeć i pachnieć trzeba 😉
Ja jestem 27/28 tydzien i też w ostatnich dniach twardnieje mi brzuch i mam takie bóle jakby menstruacyjne ale wtedy się na chwilę kładę i przechodzi. Nie martwię się tym bo w 2 poprzednich ciążach też tak miałam, że czytałam fora co to może być bo się martwiłam i wszędzie pisało, że to właśnie macica ćwiczy przed porodem. Dwoje dzieci mam zdrowych, urodzonych w 39 tyg więc pewnie i tym razem to jest to :)

15 lipca tylko u mnie jest to o tyle skomplikowane, że w momencie zajścia w ciążę karmilam synka i moja miesiączka nie była w ogóle unormowana i termin mam wyliczony na podstawie usg :) Starszą córkę urodziłam 1 dzień przed terminem a synka 1 tydzień przed terminem (zrobił mi niespodzianke i urodził się w moje urodziny, więc mamy tego samego dnia 😁) zobaczymy jak to teraz będzie.

reklama
Dziewczyny kupowałyście może już biustonosze do karmienia piersią? Możecie polecić jakąś fajną firmę?może teżjakas z koszulami do kp
I mam takie pytanie jaki rozmiar tych biustonoszy? Taki jak obecnie mam czy na wszelki wypadek większy na czas laktacji?

Do góry