reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nie martw się na zapas. To że kiedyś urodziłaś w 34 tyg nie znaczy że teraz też tak musi być. Kazda z nas miewa lepsze i gorsze dni. Ja też mam ogromnprzedbsoba. Nie jestem tak bardzo zorganizowana, ale jak nie dam rady to poproszę o pomoc i tyle. Wypoczywaj. Jutro będzie lepiej 💓🦄🍰🍧🍬
Dziękuję ☺️zmykam spać dobranoc dziewczyny 😴🛌

reklama
Ok dziewczyny, postaram się nie martwić. Choć to trudne, bo pierwsze dziecko urodziłam w 34 tc. Muszę chyba więcej odpoczywać. Nie wiem czy Was też, ale mnie męczy już wszystko a tu jeszcze tyle przede mną.
Do tego ta zgaga paląca już nic nie pomaga, wszystko na kilka minut i od nowa. Aj gorszy dzień dziś zdecydowanie mam
Może wez czasem magnez, mój gin mowi ze jak się brzuch stawia to dobrze wziąć ten magnez. Może to Cię uspokoi?
Dobrej nocy :)

Nie pamiętam która z Was pisała wcześniej o tym, że ma jakby takie ciśnienie, że krew jakby jej się podnosi, ale ciśnienie ma w porządku. No to ja mam coś takiego. Chwilę rozmawiałam o tym z położną ale nie rowiala moich wątpliwości co do tych skurczy. Czytałam jednak o tych skurczach braxtona-hicksa i faktycznie to może być to. Położna instruowała mnie, żeby nie głaskać brzucha (a robię to zupełnie nieświadomie, bo to wzmaga napięcie na brzuchu. U mnie twardnieje brzuch jak się przemęczam, więc leżeć i pachnieć trzeba 😉
Ja jestem 27/28 tydzien i też w ostatnich dniach twardnieje mi brzuch i mam takie bóle jakby menstruacyjne ale wtedy się na chwilę kładę i przechodzi. Nie martwię się tym bo w 2 poprzednich ciążach też tak miałam, że czytałam fora co to może być bo się martwiłam i wszędzie pisało, że to właśnie macica ćwiczy przed porodem. Dwoje dzieci mam zdrowych, urodzonych w 39 tyg więc pewnie i tym razem to jest to :)

15 lipca tylko u mnie jest to o tyle skomplikowane, że w momencie zajścia w ciążę karmilam synka i moja miesiączka nie była w ogóle unormowana i termin mam wyliczony na podstawie usg :) Starszą córkę urodziłam 1 dzień przed terminem a synka 1 tydzień przed terminem (zrobił mi niespodzianke i urodził się w moje urodziny, więc mamy tego samego dnia 😁) zobaczymy jak to teraz będzie.

reklama
Dziewczyny kupowałyście może już biustonosze do karmienia piersią? Możecie polecić jakąś fajną firmę?może teżjakas z koszulami do kp
I mam takie pytanie jaki rozmiar tych biustonoszy? Taki jak obecnie mam czy na wszelki wypadek większy na czas laktacji?

Do góry