reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

@Pralinka2020 a nie zrobiłaś przypadkiem jakiegoś zdjęcia, zwłaszcza chodzi mi o ten miętowy kolor?
Właśnie pytałam w sklepie i facet mówił, że max. 5 tygodni bo do 3 tygodni produkcja + dostawa do Hiszpanii max. 2 tygodnie. Przemyśle to jeszcze, dzięki :) trochę sie obawiam, bo my nie widzieliśmy tego wózka na żywo i byśmy musieli jechać 100km, żeby go zobaczyć, a teraz i tak tutaj wszystko pozamykane... Dlatego chciałam nawet zamawiać bez oglądania na żywo. A takie pytanie: zwróciłyście uwagę, czy da rade go złożyć i rozłożyć jedną ręką? Jak rodzic jest sam i w jednej ręce ma dziecko, a drugą ogarnia wózek? Wcześniej o tym nie pomyślałam, ale mi mąż wczoraj na to zwrócił uwagę i w sumie to jest dosyć ważne...

Ja nie ogarniam za bardzo tego wózek+ fotelik... Po co te kompaktory są? I po co w ogóle krzesełko samochodowe montować w wózku zamiast bezpośrednio w aucie? Możecie mi to wytłumaczyć? Bo mnie to przerasta :D
Wpięcie krzesełka do wózka ważna rzecz. Jedziesz np na szybkie, zakupy z dzieckiem albo do lekarza więc nie targasz gondoli ani krzesełka w ręce tylko krzesełko pyk na wózek i jedziesz. Pamiętaj że krzesełko +dzidzia waży i jest co targać. Jedna ręka - np podchodzisz do auta, jest nagrzane dzidzia w krześle w jednej ręce a druga ręka potrzeba otworzyć bagażnik i złożyć wózek. Dlatego nieskoplikowane składanie i lekkość to cechy porzadane

reklama
@Pralinka2020 a nie zrobiłaś przypadkiem jakiegoś zdjęcia, zwłaszcza chodzi mi o ten miętowy kolor?
Właśnie pytałam w sklepie i facet mówił, że max. 5 tygodni bo do 3 tygodni produkcja + dostawa do Hiszpanii max. 2 tygodnie. Przemyśle to jeszcze, dzięki :) trochę sie obawiam, bo my nie widzieliśmy tego wózka na żywo i byśmy musieli jechać 100km, żeby go zobaczyć, a teraz i tak tutaj wszystko pozamykane... Dlatego chciałam nawet zamawiać bez oglądania na żywo. A takie pytanie: zwróciłyście uwagę, czy da rade go złożyć i rozłożyć jedną ręką? Jak rodzic jest sam i w jednej ręce ma dziecko, a drugą ogarnia wózek? Wcześniej o tym nie pomyślałam, ale mi mąż wczoraj na to zwrócił uwagę i w sumie to jest dosyć ważne...

Ja nie ogarniam za bardzo tego wózek+ fotelik... Po co te kompaktory są? I po co w ogóle krzesełko samochodowe montować w wózku zamiast bezpośrednio w aucie? Możecie mi to wytłumaczyć? Bo mnie to przerasta :D

miętowy kolor jest piękny, troszkę bardziej wpada w zielony, ja wolę taką pastelowa miętę, ale ogólnie szalenie mi się podobał, niestety zdjęć nie zrobiłam :(
jeśli chodzi o produkcję to wiesz jaka teraz jest sytuacja w Hiszpanii...transport też pozostawia wiele do życzenia, ale masz jeszcze czas, ja już zamówiłam wózek dlatego, że chciałam jechać do sklepu zanim się ta epidemia zaogni, teraz już wcale w zasadzie nie wychodzę z domu;
absolutnie nie dasz rady go złożyć ani rozłożyć jedną ręką, choćby gondola.. to są dwa niezależne elementy, spacerówka składa się razem ze stelażem, ale i tak sobie nie wyobrażam wyciągania wózka np z bagażnika z dzieckiem na ręku; są spacerówki składane jedną ręką (przy wersji z gondolą to jest oczywiście niemożliwe) ale musisz się zastanowić co jest dla Ciebie w wózku ważne, jeśli się będzie składał jedną ręką to na pewno nie będzie posiadał innej cechy w zamian) dla mnie ważne było: kolor- wiem, ze tutisy mają termoregulację, ale słońce jednak wózek nagrzewa dodatkowo ze względu na kolor i nie chciałam ciemnego, filtry uv w budzie, nieprzemakalność materiału (na mały deszcz nie chcę folii zakładać), termoregulacja w gondoli która jest mega, robią je z materiału z których się kaski produkuje, dzięki czemu wózek jest bardzo lekki, a ja mam problem z kręgosłupem więc się zabezpieczam od razu, kolejny aspekt to spacerówka rozkładana na płasko i tu są dwa tematy, jeden to nie ka zde dziecko chce długo w gondoli jeździć bo np wcześniej zaczyna siadać, więc wtedy płaska pacerówka jest niezbędna i druga rzecz, te gondole są dość małe, kiedy nasze maluchy będą kończyć z nich korzystać (zazwyczaj ok pół roku) to mogą się już do gondoli nie mieścić w tych wszystckich zimowych ciuszkach i wtedy też można już je przeładować do spacerówki na leżąco, ważne dla mnie było też rozkładanie spacerówki razem z siedziskiem o czym już wspominałam

miętowy kolor jest piękny, troszkę bardziej wpada w zielony, ja wolę taką pastelowa miętę, ale ogólnie szalenie mi się podobał, niestety zdjęć nie zrobiłam :(
jeśli chodzi o produkcję to wiesz jaka teraz jest sytuacja w Hiszpanii...transport też pozostawia wiele do życzenia, ale masz jeszcze czas, ja już zamówiłam wózek dlatego, że chciałam jechać do sklepu zanim się ta epidemia zaogni, teraz już wcale w zasadzie nie wychodzę z domu;
absolutnie nie dasz rady go złożyć ani rozłożyć jedną ręką, choćby gondola.. to są dwa niezależne elementy, spacerówka składa się razem ze stelażem, ale i tak sobie nie wyobrażam wyciągania wózka np z bagażnika z dzieckiem na ręku; są spacerówki składane jedną ręką (przy wersji z gondolą to jest oczywiście niemożliwe) ale musisz się zastanowić co jest dla Ciebie w wózku ważne, jeśli się będzie składał jedną ręką to na pewno nie będzie posiadał innej cechy w zamian) dla mnie ważne było: kolor- wiem, ze tutisy mają termoregulację, ale słońce jednak wózek nagrzewa dodatkowo ze względu na kolor i nie chciałam ciemnego, filtry uv w budzie, nieprzemakalność materiału (na mały deszcz nie chcę folii zakładać), termoregulacja w gondoli która jest mega, robią je z materiału z których się kaski produkuje, dzięki czemu wózek jest bardzo lekki, a ja mam problem z kręgosłupem więc się zabezpieczam od razu, kolejny aspekt to spacerówka rozkładana na płasko i tu są dwa tematy, jeden to nie ka zde dziecko chce długo w gondoli jeździć bo np wcześniej zaczyna siadać, więc wtedy płaska pacerówka jest niezbędna i druga rzecz, te gondole są dość małe, kiedy nasze maluchy będą kończyć z nich korzystać (zazwyczaj ok pół roku) to mogą się już do gondoli nie mieścić w tych wszystckich zimowych ciuszkach i wtedy też można już je przeładować do spacerówki na leżąco, ważne dla mnie było też rozkładanie spacerówki razem z siedziskiem o czym już wspominałam
okno zamknęłam niechcący :)
i ostatni temat rozwinę fotelik: fotelik w tutisach niestety nie cieszy się najlepszą opinią, dlatego my wybraliśmy niezależny, adaptery służą temu żebyś mogła inny rynkowy foteli zamontować na swoim stelażu, jest to wygodne o tyle, że możesz tak jak w komentarzu powyżej wyskoczyć na szybkie zakupy i wtedy jedną ręką wyjmiesz fotelik z dzieckiem i nie masz problemu z wózkiem, fotelik możesz montować na pasy, ale możesz też dokupić bazę i tylko wpinasz fotelik, to jest bardzo wygodne, sprawdż tylko czy foteliki mają dobre wyniki testów z bazą jeśli się na nią zdecydujesz, bo to wklikiwanie w bazę często osłabia wyniki zderzeniowe, ufff ale się rozpisałam :)

Dziewczyny, a odwiedzają Was położne? My chcieliśmy iść do szkoły rodzenia, ale w obeznej sytuacji-wiadomo. Moja położna środowiskowa powiedziała że z nami wszystko przerobi. Bardzo kochana kobieta mi się trafiła. A jak u Was? Położne może Wam pomogą?
Do mnie położna ma dzwonić raz w tygodniu i omawiać różne tematy. Mam zadawać pytania jak chce coś wiedzieć.

@Hania będzie mamą @Pralinka2020 dziękuję Wam za odpowiedzi :) Jeszcze jedna kwestia nie jest dla mnie jasna: baza a adaptery. Czy jeżeli dokupiłabym do wózka adaptery, to już będę w stanie wpiąć inny fotelik, np. Maxi Cosi Rock czy ta baza jest niezbędnie potrzebna? Same adaptery są tanie, ale już bazy to koszt kilkuset złotych 😱

@Pralinka2020 wózek wyprodukowaliby w Polsce, a nie w Hiszpanii :) kupiłabym go w polskim sklepie internetowym z wysyłką do Hiszpanii , ale fakt, lepiej za długo z tym nie zwlekać, bo sytuacja jest bardzo niepewna .

hej widzę że wszyscy kompletują już wyprawki a ja nie mam nic :( myślałam że na spokojnie pojadę do sklepu pooglądam i będę kupować a tu niestety taka sytuacja :( zostaje tylko internet więc zabieram się za zakupy ale nie wiem co i ile czego mam kupić macie jakieś listy. ile np. body, pajaców, pieluch tetrowych muślinowych, otulaczy, rożek, kocyk itp. i wszystkich innych rzeczy butelki, smoczki elektryczne rzeczy itp. potrzebnych na początek wiem wiem na internecie znajdę masę takich list ale wolałabym już sprawdzone może wy na jakiś się wzorowałyście? No i gdzie kupujecie jakie sklepy polecacie dobre jakościowo?

@Hania będzie mamą @Pralinka2020 dziękuję Wam za odpowiedzi :) Jeszcze jedna kwestia nie jest dla mnie jasna: baza a adaptery. Czy jeżeli dokupiłabym do wózka adaptery, to już będę w stanie wpiąć inny fotelik, np. Maxi Cosi Rock czy ta baza jest niezbędnie potrzebna? Same adaptery są tanie, ale już bazy to koszt kilkuset złotych 😱

@Pralinka2020 wózek wyprodukowaliby w Polsce, a nie w Hiszpanii :) kupiłabym go w polskim sklepie internetowym z wysyłką do Hiszpanii , ale fakt, lepiej za długo z tym nie zwlekać, bo sytuacja jest bardzo niepewna .
@Martitta88 ale mi ćwieka zabiłaś tym osobno kupowanym fotelikiem do auta. Kurde ten riko ful wypas wszystko w komplecie a teraz myślę jednak nad 2 w 1 tutis aero i do tego fotelik osobno. 😂🤔

@kasiaa2020 ja jeszcze też nie mam wszystkiego ;) ale fakt, ciuszki już mam np. i wanienkę, ale bardzo wielu rzeczy jeszcze mi brakuje typu wózek, łóżeczko, kocyki, pieluchy itd. Ja jeszcze tak bardzo się nie stresuję tym. Najważniejsze to moim zdaniem ubranka, wanienka, kocyki, ręczniki i krzesełko do auta, a bez reszty to się można nawet przez jakiś czas obejść, np. maluszek może na początku spać z Wami, pampersy można kupić w ostatniej chwili w supermarkecie, to samo płyn do kąpieli i ogólnie chemia... Nawet bez wózka można się obejść przez kilka pierwszych dni, tak sądzę...
Ja nie pomogę z tą wyprawką, bo ja się wzoruje mniej więcej na takiej z internetu, w dodatku mam ją napisaną po hiszpańsku 🙈

@Hania będzie mamą a Ty dlaczego wybrałaś Tutis Aero? Bardziej Ci się podoba niż Tutis Uno czy jest jakiś inny powód? Wiem, że taniej wychodzi 3w1, ale moim zdaniem tutaj warto zadbać o bezpieczeństwo i wydać kilka stówek więcej na porządniejszy i bezpieczniejszy fotelik.

reklama
Dziewczyny, a ma któraś z Was informację, jaka jest pojemność kosza zakupowego w Tutis Uno? Wygląda na duży, ale napisali mi z firmy Tutis, że nie polecają ładować się więcej niż 3-4 kilo, a mi się wydaje, że to dość mało :(

Do góry