reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Tak, to jest cudowne uczucie jak dziecko się rusza w brzuchu i jak się wie że już niedługo będzie z nami :)

Ja tez to odczuwam i też jestem coraz spokojniejsza, że wszystko będzie dobrze :)

My co prawda nie staraliśmy się jakoś długo, ale ja już od dawna chciałam być Mamą, ale musiałam poczekać aż mój facet będzie gotowy zostać ojcem... więc trochę Cię rozumiem :)

Tym bardziej się docenia ten czas i później myślę że macierzyństwo też, jeżeli tyle się na to czekało :)

Dziewczyny, a odwiedzają Was położne? My chcieliśmy iść do szkoły rodzenia, ale w obeznej sytuacji-wiadomo. Moja położna środowiskowa powiedziała że z nami wszystko przerobi. Bardzo kochana kobieta mi się trafiła. A jak u Was? Położne może Wam pomogą?

reklama
Tak, to jest cudowne uczucie jak dziecko się rusza w brzuchu i jak się wie że już niedługo będzie z nami :)

Ja tez to odczuwam i też jestem coraz spokojniejsza, że wszystko będzie dobrze :)

My co prawda nie staraliśmy się jakoś długo, ale ja już od dawna chciałam być Mamą, ale musiałam poczekać aż mój facet będzie gotowy zostać ojcem... więc trochę Cię rozumiem :)

Tym bardziej się docenia ten czas i później myślę że macierzyństwo też, jeżeli tyle się na to czekało :)
Kurde, nie ogarniam jeszcze cytowania wypowiedzi :D

Ale odnosiłam się oczywiście do pierwszej części wpisu @Hania będzie mamą
Ogarniesz, ogarniasz ale to ja usunęłam wpis. Może niepotrzebne, ale czasem taka nieśmiałość mnie bierze przy publikowaniu takich emocjonalnych rzeczy. Cieszę się że zdążyłaś przeczytać i podzieliłaś się że mną swoimi przeżyciami. Będę nad sobą pracować 💪🥰

Hej dziewczyny!

Jakie plany na dziś? Macie jakieś męczące dolegliwości w drugim trymestrze? Czy dobrze go znosicie?

Ile do tej pory przytyłyście i jak rosną Wasze brzuszki?

Miłej niedzieli! :)

Hej dziewczyny!

Jakie plany na dziś? Macie jakieś męczące dolegliwości w drugim trymestrze? Czy dobrze go znosicie?

Ile do tej pory przytyłyście i jak rosną Wasze brzuszki?

Miłej niedzieli! :)
Hej Martitta😉 plan na dziś pewnie jakieś porządki, pranko i przejazd po mieście dla zmiany otoczenia i spacer w nowych miejscach z dala od ludzi, czyli dzień jak codzień 😁
Ja na szczęście żadnych dolegliwości oprócz - mikro żołądka, który przeladowany odmawia posluszeństwa☹️ no i słoń na klacie w zależności jak się ułoży mała.

Waga ok 7-8 kilo na ten moment i rośniemy. Waga u mnie bardzo migrująca od początku raz więcej raz mniej. Początek 6 miesiąca to przyspieszenie u mnie. Większy brzuszek i waga do przodu. A Ty z jakimi dolegliwościami się zmagasz?

Fajnie, że w Polsce można jeszcze wychodzić z domu, chociaż pewnie większość osób bardzo uważa, żeby unikać skupisk. Tutaj w Hiszpanii jak były takie częściowe ograniczenia to nikt sobie z nich nic nie robił i teraz jest kwarantanna totalna. Można wyjść tylko do sklepu, apteki, lekarza i z psem, i to zawsze w pojedynkę. Także ja to już na spacery nie wychodzę w ogóle tylko na trawkę obok z psem bo mamy :) Spacery dużo dają, chociaż ja się już przyzwyczaiłam do robienia ćwiczeń dla ciężarnych z YouTubem, więc też się w jakiś sposób ruszam.

To dobrze @Hania będzie mamą , że nie masz jakoś dużo objawów :) ja też nie. Czasem mam zgagę i czasem trochę plecy zabolą jak dłużej postoję, ale do wytrzymania :) no i zaczęłam znowu być częściej zmęczona. Śpię nawet czasem 10 godzin a potem jeszcze drzemka w ciągu dnia 😅 ale jak mogę sobie pozwolić to co sobie będę żałować, nie?

A przytyłam 5 kilo na razie, ale w pierwszym trymestrze schudłam 2, więc od tego schudnięcia to w sumie 7... Brzucha nie mam jakiegoś dużego, wszyscy mi mówią że mały jak na 6. miesiąc a ja bym chciała większy... Nigdy bym nie pomyślała, że będę się tak cieszyć rośnięciem brzucha i przybywaniem kilogramów :D też tak macie?

Fajnie, że w Polsce można jeszcze wychodzić z domu, chociaż pewnie większość osób bardzo uważa, żeby unikać skupisk. Tutaj w Hiszpanii jak były takie częściowe ograniczenia to nikt sobie z nich nic nie robił i teraz jest kwarantanna totalna. Można wyjść tylko do sklepu, apteki, lekarza i z psem, i to zawsze w pojedynkę. Także ja to już na spacery nie wychodzę w ogóle tylko na trawkę obok z psem bo mamy :) Spacery dużo dają, chociaż ja się już przyzwyczaiłam do robienia ćwiczeń dla ciężarnych z YouTubem, więc też się w jakiś sposób ruszam.

To dobrze @Hania będzie mamą , że nie masz jakoś dużo objawów :) ja też nie. Czasem mam zgagę i czasem trochę plecy zabolą jak dłużej postoję, ale do wytrzymania :) no i zaczęłam znowu być częściej zmęczona. Śpię nawet czasem 10 godzin a potem jeszcze drzemka w ciągu dnia 😅 ale jak mogę sobie pozwolić to co sobie będę żałować, nie?

A przytyłam 5 kilo na razie, ale w pierwszym trymestrze schudłam 2, więc od tego schudnięcia to w sumie 7... Brzucha nie mam jakiegoś dużego, wszyscy mi mówią że mały jak na 6. miesiąc a ja bym chciała większy... Nigdy bym nie pomyślała, że będę się tak cieszyć rośnięciem brzucha i przybywaniem kilogramów :D też tak macie?
U nas też zaostrzyli jak u Was ale możemy się poruszać w obrębie jednostki rodzinnej do sklepu, apteki. Skupiska powyżej 2 osób zabronione. Mimo wszystko dużo ludzi (w Poznaniu) w parkach, na Malcie czy nad Wartą (kaszlący i spluwający biegacze) , dlatego my robimy objazd po mieście i szukamy pustelni 😁
Mieliśmy wczoraj 18 stopni, przy zasiedzenieu w domu ciężko odmówić sobie świeżego powietrza. Na spacerku wychodzę wieczorami koło północy z pieskiem. Bardzo uważamy z mężem. Praca cały czas zdalna i nie widujemy się nawet z rodziną. Jedyna osoba która nas odwiedza to położna.
Słyszałam, że w Hiszpanii sytuacja stała się bardzo poważna.

Musimy to wszystko przeczekać, jakoś to będzie. Będziemy miały co opowiadać naszym dzieciom 😉
@Martitta88 a Ty będziesz miała chłopca czy dziewczynkę?
Życzę zdrówka i wytrwałości 😘

Ja słyszałam, że rodzina to można chodzić, i że dwójkami max chyba że coś się znów zmieniło i jeszcze bardziej zaostrzyli przepisy. Tutaj jak ktoś jest na spacerze gdziekolwiek to wlepiają mandaty.

@Hania będzie mamą będę miała chłopca :) Ty chyba dziewczynkę, dobrze pamiętam?

Jakiego macie pieska, masz jakieś zdjęcie? My mamy suczkę cocker spaniel, załączam zdjęcie :) i szykujecie jakoś psa na przybycie nowego członka rodziny? Nasza Nala wcześniej spała z nami, ale jakiś tydzień temu jej zaczęliśmy zabraniać i szybko pojęła, i już śpi na swoim posłaniu, więc poszło szybciej niż się spodziewaliśmy.

Chciałam Wam w ogóle podziękować za polecenia wózków. Tutaj są wozki sporo droższe i chyba będziemy zamawiać w polskim sklepie internetowym i przejrzałam ten Tutis Uno i jestem też zachwycona :) Nie wiem tylko za bardzo czym się różni model Uno od Aero oprócz designu i tego , że ten drugi jest o 700 zł droższy 🤔 dopytalam w sklepie online i czekam na odpowiedź.

Załączniki

• 1585472482999..jpg
    1585472482999..jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 60
Ja słyszałam, że rodzina to można chodzić, i że dwójkami max chyba że coś się znów zmieniło i jeszcze bardziej zaostrzyli przepisy. Tutaj jak ktoś jest na spacerze gdziekolwiek to wlepiają mandaty.

@Hania będzie mamą będę miała chłopca :) Ty chyba dziewczynkę, dobrze pamiętam?

Jakiego macie pieska, masz jakieś zdjęcie? My mamy suczkę cocker spaniel, załączam zdjęcie :) i szykujecie jakoś psa na przybycie nowego członka rodziny? Nasza Nala wcześniej spała z nami, ale jakiś tydzień temu jej zaczęliśmy zabraniać i szybko pojęła, i już śpi na swoim posłaniu, więc poszło szybciej niż się spodziewaliśmy.

Chciałam Wam w ogóle podziękować za polecenia wózków. Tutaj są wozki sporo droższe i chyba będziemy zamawiać w polskim sklepie internetowym i przejrzałam ten Tutis Uno i jestem też zachwycona :) Nie wiem tylko za bardzo czym się różni model Uno od Aero oprócz designu i tego , że ten drugi jest o 700 zł droższy 🤔 dopytalam w sklepie online i czekam na odpowiedź.
Można rodziną się przemieszczać.
Tak, my będziemy mieć dziewczynkę.
Kurcze nie pomyślałam, aby nauczyć moja psinę spania u siebie, to nasze psie dziecko chyba nie zrobię jej tego, ma umysł 3 miesięcznego dziecka i wszystko robimy razem od 7 lat. Jest bardzo mądra pisną i od czasu kiedy jestem w ciazy tuli się do brzuszka. Planuję pieluchy dać mężowi jak będziemy jeszcze w szpitalu aby dać jej do powąchania. Ona bardzo lubi dzieci.
Śliczna tą Twoja pisna. Zobacz moja :

Załączniki

• IMG_20200315_124018.jpg
    IMG_20200315_124018.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 55
  • IMG_20200228_115514.jpg
    IMG_20200228_115514.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry