reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

właśnie się waham czy ręczny czy elektryczny, na pewno będę jakiś kupować na wypadek nadmiaru pokarmu lub wychodzenia z domu tak jak wspomniała AsiaPelasia i słyszałam różne opinie, jak ze wszystkim :)
Kobiety mówią ze przy ręcznym (siłą rzeczy ;)) mocno pracuje ręka, i to jest mega męczące, i na szkole rodzenia tez polecają elektryczny 😁

reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was zmaga się z bólami kręgosłupa w ciąży? Jak sobie radzicie?

Plus jeszcze jedno pytanie, czy miała któraś z Was takie dziwne odczucia w związku z ruchami maluszka, że w pewnym momencie jakoś się tak układa, że naciska nie wiem, może na przeponę i czujecie jakby nagle Wam krew uderzała do głowy, a płuca jakby były uciskane? Nie potrafię tego opisać, ale czasem czuję jak mały się wierci i coś naciśnie przez co dziwne mam odczucia w klatce piersiowej i głowie...

Hej dziewczyny, czy któraś z Was zmaga się z bólami kręgosłupa w ciąży? Jak sobie radzicie?

Plus jeszcze jedno pytanie, czy miała któraś z Was takie dziwne odczucia w związku z ruchami maluszka, że w pewnym momencie jakoś się tak układa, że naciska nie wiem, może na przeponę i czujecie jakby nagle Wam krew uderzała do głowy, a płuca jakby były uciskane? Nie potrafię tego opisać, ale czasem czuję jak mały się wierci i coś naciśnie przez co dziwne mam odczucia w klatce piersiowej i głowie...
Hej, co do bólu kręgosłupa to tak, miałam np akcyjkę gdzie zaczęło się od biodra a walnęło w krzyżu ale miało to związek z zatrzymaniem limfy w okolicach nerki i wątroby. Warto odwiedzić osteopatę. Dziś jak ręką odjął. Co odczuć związanych z maleństwem ja od początku ciąży jestem przewlekłe przeziębiona i siedzi mi słoń na klacie, ale jeśli masz jakieś nagłe uderzenia ciśnienia to powinnaś chociaż je zmierzyć.

Hej, co do bólu kręgosłupa to tak, miałam np akcyjkę gdzie zaczęło się od biodra a walnęło w krzyżu ale miało to związek z zatrzymaniem limfy w okolicach nerki i wątroby. Warto odwiedzić osteopatę. Dziś jak ręką odjął. Co odczuć związanych z maleństwem ja od początku ciąży jestem przewlekłe przeziębiona i siedzi mi słoń na klacie, ale jeśli masz jakieś nagłe uderzenia ciśnienia to powinnaś chociaż je zmierzyć.
Tzn to nie jest ciśnienie, to takie dziwne uczucie jakby dziecko ucislo na przeponę i tak dziwnie się w klatce piersiowej robi. Nie potrafię niestety tego opisać. Ciśnienia mam w normie, mierze regularnie.

na ból kręgosłupa mam już od 4 miesiąca, chodzę na basen na ćwiczenia dla mam i jeszcze w domu ćwiczenia robię na kręgosłup. przeszło wszystko, jeśli tylko aktywności nie zaniedbuję :)

reklama
u mnie rwa kulszowa ból przeokrutny zwłaszcza ze w pracy 8h stoję i jak sie położe w domu to pozostaje tylko płakać z bólu :/

dziewczyny z Wrocławia który szpital do porodu? ja się przeprowadzam w najbliższych tyg i naprawde nie orientuję się w niczym :(

Do góry