reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

u mnie rwa kulszowa ból przeokrutny zwłaszcza ze w pracy 8h stoję i jak sie położe w domu to pozostaje tylko płakać z bólu :/

dziewczyny z Wrocławia który szpital do porodu? ja się przeprowadzam w najbliższych tyg i naprawde nie orientuję się w niczym :(
Ja jeszcze nie zdecydowałam. Ale dam znać jak wreszcie ogarnę temat.
P. S. Nie wolisz w tej sytuacji iść na zwolnienie?

reklama
Borowska, Brochów, Kliniki, Kamieńskiego wszystkie cztery mają dobre i średnie opinie [emoji846] więc ciężko coś doradzić. Ja też się jeszcze nie zdecydowałam

Hej dziewczyny, czy któraś z Was zmaga się z bólami kręgosłupa w ciąży? Jak sobie radzicie?

Plus jeszcze jedno pytanie, czy miała któraś z Was takie dziwne odczucia w związku z ruchami maluszka, że w pewnym momencie jakoś się tak układa, że naciska nie wiem, może na przeponę i czujecie jakby nagle Wam krew uderzała do głowy, a płuca jakby były uciskane? Nie potrafię tego opisać, ale czasem czuję jak mały się wierci i coś naciśnie przez co dziwne mam odczucia w klatce piersiowej i głowie...

Niestety mnie też boli i pomagają masaże + leżenie

Takiego uczucia nie mam, ale po salwie kopniaków mam wrażenie że mi żołądek się przekręca i momentalnie mnie mdli.

u mnie rwa kulszowa ból przeokrutny zwłaszcza ze w pracy 8h stoję i jak sie położe w domu to pozostaje tylko płakać z bólu :/

dziewczyny z Wrocławia który szpital do porodu? ja się przeprowadzam w najbliższych tyg i naprawde nie orientuję się w niczym :(

Dlaczego nie pojdziesz na chorobowe?

Hej ja tez po połowkowym u nas 24+6 z usg a z om 23+6 . Dzidzus zdrowy 500g szczęścia no i chłopiec

Załączniki

• IMG-20200306-WA0018.jpeg
    IMG-20200306-WA0018.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 91
Hej dziewczyny, w związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną jak się zapatrujecie na wizyty w przychodni?
Ja jestem daleka od paniki, staram się rozsądnie podchodzić do tematu i stosuje środki higieny osobistej, zresztą, dziwne dla mnie jak ktoś tego nie stosował nawet przed wirusem...w każdym razie, zastanawia mnie Wasze zdanie co do wizyt u lekarza. Ja mam wizyty co miesiąc, jestem na l4 i z wizyty na wizyty mam wystawiane kolejne. Troszkę wolałabym ograniczyć wychodzenie do przychodni, ciekawi mnie czy lekarz ma możliwość wystawienia l4 na np 2 miesiące do przodu, ale z kolei co z badaniami które musimy robić? Przede mną krzywa cukrowa... Co wiadomo wiąże się z siedzeniem 2 godziny w przychodni... Ciekawi mnie Wasze zdanie, podejście itd. A Wasi lekarze wystawiają Wam zwolnienia na ile do przodu?

Hej dziewczyny, w związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną jak się zapatrujecie na wizyty w przychodni?
Ja jestem daleka od paniki, staram się rozsądnie podchodzić do tematu i stosuje środki higieny osobistej, zresztą, dziwne dla mnie jak ktoś tego nie stosował nawet przed wirusem...w każdym razie, zastanawia mnie Wasze zdanie co do wizyt u lekarza. Ja mam wizyty co miesiąc, jestem na l4 i z wizyty na wizyty mam wystawiane kolejne. Troszkę wolałabym ograniczyć wychodzenie do przychodni, ciekawi mnie czy lekarz ma możliwość wystawienia l4 na np 2 miesiące do przodu, ale z kolei co z badaniami które musimy robić? Przede mną krzywa cukrowa... Co wiadomo wiąże się z siedzeniem 2 godziny w przychodni... Ciekawi mnie Wasze zdanie, podejście itd. A Wasi lekarze wystawiają Wam zwolnienia na ile do przodu?
Hej.
Lekarz nie może wystawić na jednej wizycie l4 na dłużej niż 30 dni, także siła rzeczy trzeba się stawiać na wizyty.
Ja jestem daleka od paniki, zdrowy rozsądek, trochę szczególnej ostrożności, dwa dni temu byłam na krzywej cukrowej, przesiedzialam grzecznie 2 godz. Czytając.
Nie było dużego ruchu, wiec zagrożenie chyba minimalne.
Bardziej przeraza mnie istniejąca panika i wybrakowane półki w sklepach, jakiś koszmar...

Dziewczyny, a stosujecie jakieś suplementy witaminowe? Mi od początku ciazy lekarz zakazał i uważam to za nienormalne. Teraz ponieważ mam przewlekłe przeziębienie od grudnia pozwolił na Wit c. Jakie są wasze doświadczenia?

Dziewczyny, a stosujecie jakieś suplementy witaminowe? Mi od początku ciazy lekarz zakazał i uważam to za nienormalne. Teraz ponieważ mam przewlekłe przeziębienie od grudnia pozwolił na Wit c. Jakie są wasze doświadczenia?
Pregna plus, tyle i aż tyle, mega skład mają. Słyszałam że są różne szkoły co do suplementacji, ja osobiście nie mam pojęcia z czego to wynika.

Ja przed ciąża i w pierwszej fazie przyjmowałam fertilcare i w sumie dzięki temu też zaszlam w ciążę. Jak się lekarz dowiedział to natychmiast kazał mi odstawić, chociaż suplement zalecany dla kobiet przed i w trakcie ciąży.

reklama
Chciałam też bardzo polecić Waszym koleżankom jeśli macie takie, które nie mogą zajść w ciążę z niewiadomych przyczyn, Fertilcare dla kobiet i Fertilman plus dla mężczyzn. Mało znane ale bardzo skuteczne.

Do góry