reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Odnośnie czekania w laboratorium. Pamiętajcie że macie pierwszeństwo [emoji846] noście kartę ciąży w razie jakiś wcibskich ludzi, ale wchodźcie i mówcie że chcecie skorzystać z pierwszeństwa bo jesteście w ciąży . Jak raz czekałam 2 h w kolejce bo , to stwierdziłam że nie czekam aż mi brzuch urośnie i ludzie MOZE zaczną mnie przepuszczać. I następnym razem powołałam się na pierwszeństwo i 5 minut później byłam po [emoji846]. Zresztą jak była ta tragiczna kolejka, to była babka już w dużym brzuchem i nikt jej nie przepuścił, a jak się jej zapytałam czy nie chce wejść bo ma pierwszeństwo to ludzie mnie zgromili wzrokiem [emoji853]

A jak tam wasze brzuszki? :) Odnoszę wrażenie, że mój wgl nie rośnie [emoji20]
niewtajemniczeni nie zauważają, szczególnie jak ubiorę się luźno. Chyba, że myślą, że się upasłam lekko i nie chcą komentować xD Nawet położna mowi, że po mnie nie widać nic. Ja za to mam wrażenie że jest ogromny.

A jak Wasze samopoczucie ogólnie?, Ja ostatnio przez tą pogodę, to wiecznie bym spała. Zabija mnie taka pogoda ;(
Oj tak, też bym spała. Ogólnie mam ogromnego lenia.
Do tego meczy mnie przeziebienie, jutro przestaje się szczypać i idę do lekarza po L4
Odnośnie czekania w laboratorium. Pamiętajcie że macie pierwszeństwo [emoji846] noście kartę ciąży w razie jakiś wcibskich ludzi, ale wchodźcie i mówcie że chcecie skorzystać z pierwszeństwa bo jesteście w ciąży . Jak raz czekałam 2 h w kolejce bo , to stwierdziłam że nie czekam aż mi brzuch urośnie i ludzie MOZE zaczną mnie przepuszczać. I następnym razem powołałam się na pierwszeństwo i 5 minut później byłam po [emoji846]. Zresztą jak była ta tragiczna kolejka, to była babka już w dużym brzuchem i nikt jej nie przepuścił, a jak się jej zapytałam czy nie chce wejść bo ma pierwszeństwo to ludzie mnie zgromili wzrokiem [emoji853]
Na kolejny raz tak zrobię, ostatnio głupia stałam godzinę

Niestety ale w punkcie pobrań nie mamy pierwszeństwa ot tak. W ustawie jest zapisane że pierwszeństwo mamy w zapisach na świadczenia medyczne, a do punktu pobrań zapisy nie obowiązują. Oczywiście są też wewnętrzne ustalenia przychodni, gdy wisi kartka na drzwiach że przyszłe mamy nie czekają to jasne ale obligatoryjnie nam nie przysługuje...

Ja do tej pory nie musiałam korzystać, chodzę do przychodni prywatnej po 7 i jestem jedyna, ewentualnie druga...

U mnie w laboratorium jest karteczka o pierwszeństwie kobiet w ciąży. Nie korzystałam jeszcze, bo nie było takiej potrzeby - zazwyczaj jest parę osób w kolejce.

A jeśli chodzi o bycie na czczo to wydaje mi się, że jednak nadal zalecają by nie jeść przez te min. 6-8 godzin przed badaniem. Jedzenie nie wpływa podobno na sam skład krwi (podstawowa morfologia), ale w przypadku innych badań może fałszować wynik, np. elektrolity, cholesterol, parametry wątrobowe czy nerkowe. Oczywiście glukoza musi być bezwzględnie na czczo.

A przy okazji witam wszystkie nowe mamusie :)

Dziewczyny, mam pytanko do dziewczyn posiadających już dzieci :)
Mam możliwość kupienia od koleżanki Kokon niemowlęcy, któraś miała? Polecacie? Ja przy Synku nie kupowałam takich 'cudów' i zastanawiam się czy warto?

reklama
Dziewczyny, mam pytanko do dziewczyn posiadających już dzieci :)
Mam możliwość kupienia od koleżanki Kokon niemowlęcy, któraś miała? Polecacie? Ja przy Synku nie kupowałam takich 'cudów' i zastanawiam się czy warto?
Nie wiem czy warto, ale ja właśnie w tym tygodniu skorzystałam z promocji w la millou i zamówiłam piękny kokon. Wydaje mi się, że powinien się sprawdzić :)

Do góry