reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Mam problem a ze sa swieta to nie wiem co robic. Zlapalo mnie chyba zapalenie pecherza. Do lazienki biegam doslownie co 5 min, siku tyle co kilka kropel i do tego pieczacy bol😒 Co moge wziac zeby sobie pomoc a nie zaszkodzic. Moze na IP jechac? Moj lekarz dopiero w piatek pewnie moglby mnie przyjac.

Mam problem a ze sa swieta to nie wiem co robic. Zlapalo mnie chyba zapalenie pecherza. Do lazienki biegam doslownie co 5 min, siku tyle co kilka kropel i do tego pieczacy bol😒 Co moge wziac zeby sobie pomoc a nie zaszkodzic. Moze na IP jechac? Moj lekarz dopiero w piatek pewnie moglby mnie przyjac.
pij duzo wody, z tego co wiem sa tabletki na pecherz, ktore mozna zazywac w ciazy, musisz poczytac.
Na IP z zapaleniem pecherza bym nie jechala bo po pierwsze to nie zagrozenie zycia ani sytuacja zagrazajaca ciazy i moga Cie nawet nie przyjac. Ja bym radzila nocna/swiateczna opieke, bo na pewno masz cos takiego w okolicy.

Witam dziewczyny jestem obecnie w 10tc i 3 dni:) jednak wciąż mam nerwy ponieważ jedną ciąże poronilam.. Termin mam na ok połowę lipca.

pij duzo wody, z tego co wiem sa tabletki na pecherz, ktore mozna zazywac w ciazy, musisz poczytac.
Na IP z zapaleniem pecherza bym nie jechala bo po pierwsze to nie zagrozenie zycia ani sytuacja zagrazajaca ciazy i moga Cie nawet nie przyjac. Ja bym radzila nocna/swiateczna opieke, bo na pewno masz cos takiego w okolicy.
No wsumie to IP to nie za dobry pomysl byl.
Pije duzo i zurawine podjadam i dzis juz lepiej.

W poprzedniej ciąży pare razy leżałam z zapaleniem pęcherza w szpitalu i dostawałam z tego powodu antybiotyk. Zawsze jeździłam na IP. Ale u mnie był taki straszny ból, ze nie mogłam normalnie funkcjonować. I to chyba może być dość niebezpieczne, bo bakterie mogą przedostać się do dziecka.

No wsumie to IP to nie za dobry pomysl byl.
Pije duzo i zurawine podjadam i dzis juz lepiej.
Dalej pij dużo wody, najlepiej z dodatkiem cytryny. Dbaj o to żeby nie wychłodzić pęcherza. W ciąży termofor odpada, ale jeśli siedzisz w domu to owijaj się jakimś kocem czy kołdrą. Jeśli nadal będzie bolało to idź jutro do lekarza po jakiś antybiotyk. Gdyby była poprawa to i tak dobrze byłoby zrobić badanie moczu i jeśli coś wyjdzie to szybko do lekarza po leki.

Witam się nieśmiało, czy mogę dołączyć ? 😊
Obecnie jestem w 9 tyg 6 dniu ciąży, przewidywany termin ok. 25 lipca. To moja piąta ciąża, jestem już mamą 3,5 letniego smyka. Sporo niepowodzeń za mną, a i ta ciąża do najłaskawszych nie należy- od samego początku diagnoza ogromnego krwiaka, krwawienia, krwotoki i reżim łóżkowy 😥Leżenie niestety źle mi robi na głowę, może jest wśród Was mama leżąca? Jak sobie radzicie ze stresem i lękiem o ciążę?
Pozdrawiam i życzę udanego świątecznego popołudnia

Ostatnia edycja:
Witam się nieśmiało, czy mogę dołączyć ? 😊
Obecnie jestem w 9 tyg 6 dniu ciąży, przewidywany termin ok. 25 lipca. To moja piąta ciąża, jestem już mamą 3,5 letniego smyka. Sporo niepowodzeń za mną, a i ta ciąża do najłaskawszych nie należy- od samego początku diagnoza ogromnego krwiaka, krwawienia, krwotoki i reżim łóżkowy 😥Leżenie niestety źle mi robi na głowę, może jest wśród Was mama leżąca? Jak sobie radzicie ze stresem i lękiem o ciążę?
Pozdrawiam i życzę udanego świątecznego popołudnia
Ja jestem leżąca, nie ma chyba recepty, bo bóle brzucha, to stres, brak boli to stres i tak źle i tak niedobrze.. Najlepiej starać się nie myśleć, na tyle na ile się da :)

reklama
Dzień dobry,
Jak samopoczucie po świętach? Udało się fajnie spędzić czas, czy marzycie o chwili odpoczynku po tym maratonie? :)

Do góry