reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Cześć dziewczyny, podglądałam was od jakiegoś czasu, ale nie miałam odwagi dołączyć, czekaliśmy na wizytę serduszkową. Jestem po stracie w 32 tygodniu ciąży, więc ta ciąża nie będzie dla mnie już jak poprzednie.. Mam jeszcze synka 5 lat.
A teraz spodziewamy się bliźniąt [emoji3590][emoji3590]
Termin na 17 lipca.
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że nas przyjmiecie :)
Wow, bliźniaki [emoji16] gratulacje [emoji8] teraz już będzie dobrze, zobaczysz.

Jezu dziewczyny ja mam wrażenie że ciągle jestem głodna [emoji1751]
Młodego mi coś zaczyna rozkładać, kaszle, kicha, katar się leje eh...

Umówiłam się wczoraj na prenatalne, mam na 07.01. trochę się martwię czy to nie za późno bo będzie 13+2. Wiem że robi się do 13+6 ale lekarz jakoś bardzo naciskał żeby było 12+. Niestety nie było terminu.
W ogóle co ja się w tej ciąży najeżdżę po lekarzach przez tą toksoplazmozę to moje. W tym tygodniu 2x już byłam w krk na patologii ciąży, w przyszłym też mam jechać tym razem do poradni chorób zakaźnych. Wybadają mi tego dzidziola z każdej strony. Lekarz z poradni zaleca mi amniopunkcję po 16 tygodniu. A wczoraj miałam po raz pierwszy usg przez brzuch! Było 9+3.

Ja tak mialam od samego poczatku. Nie wymiotowalam ale zoladek dawal sie we znaki, to spowodowalo ze nie chcialo mi sie jesc. Bywa ze jest lepiej lub gorzej-zalezy od dnia...
Współczuje okropnie ja gdzieś od ok 4-5 dni mogę jeść normalnie. Ale herbaty chyba nie tknę do końca ciąży 😂😂😂

Ja mam takiego lenia znowu . Ja idę młoda wykapać i siebie
Muszę staremu prezent już kupić a nie wiem co 🤦‍♀️
Ja w poprzedniej ciąży jeszcze gorzej serio.. Wymioty kilka x dziennie.. Schudłam 6kg. Teraz w sumie z 4 :/ Nie wymiotuję tak często, ale praktycznie nic nie jem.. :( Lekarz pociesza, że 2 trymest powinien być łaskawszy. Najgorsze będą święta, miała być wyżerka :( a będzie pewnie chleb z masłem 😂

Wow, bliźniaki [emoji16] gratulacje [emoji8] teraz już będzie dobrze, zobaczysz.

Jezu dziewczyny ja mam wrażenie że ciągle jestem głodna [emoji1751]
Młodego mi coś zaczyna rozkładać, kaszle, kicha, katar się leje eh...

Umówiłam się wczoraj na prenatalne, mam na 07.01. trochę się martwię czy to nie za późno bo będzie 13+2. Wiem że robi się do 13+6 ale lekarz jakoś bardzo naciskał żeby było 12+. Niestety nie było terminu.
W ogóle co ja się w tej ciąży najeżdżę po lekarzach przez tą toksoplazmozę to moje. W tym tygodniu 2x już byłam w krk na patologii ciąży, w przyszłym też mam jechać tym razem do poradni chorób zakaźnych. Wybadają mi tego dzidziola z każdej strony. Lekarz z poradni zaleca mi amniopunkcję po 16 tygodniu. A wczoraj miałam po raz pierwszy usg przez brzuch! Było 9+3.
Bliźniaki to dla nas też szok, boimy się bardzo, ale i staramy cieszyć ❤️
A co do badań prenatalnych.. U nas też będą późno.. Liczyłam na termin zaraz po nowym roku, a lekarz zrobił mi na 10.01.. Czyli mniej więcej tydzień później niż się spodziewałam :/
Będzie to równo 13+0

reklama
Do góry