reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Co do brzuszków.
W pierwszej ciąży tak naprawdę pojawił się koło 20tyg i to nie duży.
Braliśmy wtedy ślub i ten kto nie wiedział to nie wiedział 😉
W drugiej już koło 12-15tyg był widoczny.
Teraz mam 7tc i narazie jestem bardziej wzdęta wieczorami a brzuszka brak😃
Mam nadzieję że do co najmniej 12tc tak zostanie 😂

reklama
No widzicie, z niczym nie ma reguły. U mnie to pierwsza ciąża a brzuch jest już widoczny. Też myślałam, że to trochę dłużej potrwa, no ale każdy ma inaczej. Zamówiłam już sobie ciążowe spodnie, bo wszytko mnie uwiera i najchętniej chodziłabym w spodniach od piżamy 😆 niestety okazało się, że w sklepach stacjonarnych nic ciekawego nie ma, więc jeszcze się muszę pomęczyć kilka dni.

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Wiem, że ciężko tak siedzieć z niewiadomą i też chciałabym, żeby to wszystko szybkiej się działo. Niestety nic poza czekaniem nie można zrobić. Mimo wszystko bądźcie dobrej myśli.

No widzicie, z niczym nie ma reguły. U mnie to pierwsza ciąża a brzuch jest już widoczny. Też myślałam, że to trochę dłużej potrwa, no ale każdy ma inaczej. Zamówiłam już sobie ciążowe spodnie, bo wszytko mnie uwiera i najchętniej chodziłabym w spodniach od piżamy [emoji38] niestety okazało się, że w sklepach stacjonarnych nic ciekawego nie ma, więc jeszcze się muszę pomęczyć kilka dni.

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Wiem, że ciężko tak siedzieć z niewiadomą i też chciałabym, żeby to wszystko szybkiej się działo. Niestety nic poza czekaniem nie można zrobić. Mimo wszystko bądźcie dobrej myśli.
Gdzie zamawialas spodnie? Mi moje spodnie z wysokim stanem juz zaczynaja uwierac? W domu nie ma problemu-mam dresy ale "do ludzi" przydaloby sie cos innego...

A poruszę kolejny temat ,moz zbyt wcześnie ale ja lubię mieć wszytsko przygotowane.
A więc myslalyscie już nad imionami??😃

Dla dziewczynki mam kilka a dla chłopca jedno i to takie które nie przekonuje mnie w 100%.
Np Kornelia , Inez , Pola to takie mocne typy.
Dla chłopca Fabian ale nie jesteśmy przekonani.
Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje 🤔
A jak u was?

U mnie tez leci 7 tydzień i brzuch już widoczny 😂 nawet znajomi się wczoraj domyślili po brzuszku... w pierwszej ciąży dopiero 5/6 miesiąc się pokazał a teraz od razu :)
Mam tak samo 😊 u mnie zaczął się 9tc i burzch widoczny przynajmniej dla mnie i mojego męża😂 w pierwszej ciąży też miałam brzuch koło 5mc😊

Halo halo jest ktoś o tej godzinie?
Dziewczyny mam doła 😟 , w czwartek mam wizytę na której dowiem się czy serduszko zaczęło bić czy tez nie. Cały czas o tym myśle i im więcej myśle tym gorzej, a tak w ogóle strasznie boli mnie całe podbrzusze, najmocniej po prawej stronie i razem z kręgosłupem. Nie wiem co myśleć. 28 listopada była pierwsza wizyta 6 +3 i jeszcze serduszko nie biło. Dzisiaj 7 się zaczyna, na czas wizyty będzie 7+3 😔
Będzie dobrze 😚 też bardzo się bałam i serduszko było 😊 w drugiej ciąży jak się nie bałam w ogóle bo byłam pewna że wszystko będzie dobrze to nie było serduszka w 8tc 😔

U nas jak córcia to Laura lub Honorata. Z synem będzie kłopot : Borys, Olaf, Filip, Tymoteusz, Igor. Ale póki co skłaniamy się ku Igorowi [emoji16]
A poruszę kolejny temat ,moz zbyt wcześnie ale ja lubię mieć wszytsko przygotowane.
A więc myslalyscie już nad imionami??[emoji2]

Dla dziewczynki mam kilka a dla chłopca jedno i to takie które nie przekonuje mnie w 100%.
Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje [emoji848]
A jak u was?

A więc myslalyscie już nad imionami??😃

Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje 🤔
A jak u was?
Ja czekam na moją Marysię 😍

reklama
Do góry