reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Wiecie ja rozumiem trochę lekarzy, że dla nich poronienia to chleb powszedni. I że często dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża. Oni się z tym stykają na co dzień. Ale dla kobiety II kreski na teście to już jej upragniony dzidziuś i tyle! I swoje poglądy lekarz powinien zachować dla siebie w takiej sytuacji zamiast straszyć pacjentkę. Swoją drogą powiedzcie mi co robi każda ciężarna jeśli zaczyna plamić? Leci na IP albo do swojego gina najszybciej jak się da. A on mi dziś wprost mówi, że on takich ciąż nie ratuje bo co się ma poronić i tak się poroni.

Sprobuj jeszcze raz do niego iść a osobiście Cię znajdę i zaciągnę do innego 😉😊
Trzeba się było odezwać i powiedzieć co myślisz . Ja bym chyba taka wiązankę puściła ze hej

reklama
Juuuuhu idealnie :) ja jestem ciekawa co mi jutro powie na NFZ 😱
Boziu 2 cm to już taki duży fasol ❤❤❤
No konkretny :) pewnie wysoki po tatusiu :p
A ten lekarz na NFZ ma w gabinecie usg? Pytam z ciekawości, bo u mnie w mieście wielu lekarzy na fundusz nie posiada takiego sprzętu na miejscu.

No to ja przełamie dzisiejszą złą passę.
Jestem po wizycie. Fasolka ma ponad 2 cm i podczas badania się ruszała wesoło. Serducho mocno pika i wszystko jest w najlepszym porządku.
Wg OM 8+2 a wg usg 8+4 (owu była wcześniej).
Mam kartę ciąży, wizyta za 3 tygodnie. No i jednak robimy prenatalne, bo wiek mnie do tego kwalifikuje.
Bardzo przyjemna wizyta :)
Super kochana :) 2cm to już niezła gosciowka albo gość :)

No to ja przełamie dzisiejszą złą passę.
Jestem po wizycie. Fasolka ma ponad 2 cm i podczas badania się ruszała wesoło. Serducho mocno pika i wszystko jest w najlepszym porządku.
Wg OM 8+2 a wg usg 8+4 (owu była wcześniej).
Mam kartę ciąży, wizyta za 3 tygodnie. No i jednak robimy prenatalne, bo wiek mnie do tego kwalifikuje.
Bardzo przyjemna wizyta :)
To sa naprawde dobre wiadomosci!! Super Kochana!!
Wiecie ja rozumiem trochę lekarzy, że dla nich poronienia to chleb powszedni. I że często dla nich ciąża do 12 tyg to nie ciąża. Oni się z tym stykają na co dzień. Ale dla kobiety II kreski na teście to już jej upragniony dzidziuś i tyle! I swoje poglądy lekarz powinien zachować dla siebie w takiej sytuacji zamiast straszyć pacjentkę. Swoją drogą powiedzcie mi co robi każda ciężarna jeśli zaczyna plamić? Leci na IP albo do swojego gina najszybciej jak się da. A on mi dziś wprost mówi, że on takich ciąż nie ratuje bo co się ma poronić i tak się poroni.
Ja z tych kobiet panikarek wiec jak mialam plamienie polecialam od razu na SOR. Co do lekarzy to przypomne, ze bedac w szpitalu zorientowalam sie, iz do 12 tyg istnieje cos takiego jak NATURA SAMA WIE LEPIEJ oraz ze to iz dla Ciebie ciaza zaczyna sie od momentu polaczenia jajeczka i plemnika to dla nich to nie ciaza! No chyba ze jest bHCG to wtedy jest chemiczna ciaza... Brak slow...

Ja wcześniej chodziłam do Polaka tutaj w dojczlandzie, pierwsza wizyta ok, za dwa tygodnie kontrola i stwierdził nie rozwija się, skierował na zabieg. Moja koleżka poszła do niego pierwsza wizyta ok, druga nie rozwija się, znalazła innego lekarza dostała jakieś hormony i ma synka teraz...
Lekarze czasem bardzo pochopnie oceniają i nie mają takiej nadziei jak my...nie wierzą. Jesteśmy tylko przypadkami dla nich. Jakby każdy siez rozczulał i przeżywał każde poronienie to sam potrzebowałby lekarza ale od głowy....

reklama
Cześć dziewczyny. Wpadłam się pożegnać... Dzis od rana dostałam plamienia, teraz już mocnego krwawienia z silnym bólem. Wiedząc od kilku dni że ta ciąża nie ma szans każdy dzień był wyczekiwaniem ze stachem. Modlę się abym szybko zaszła w ponowna ciążę, i aby ona się dobrze zakończyła.

Wam moje drogie życzę nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania [emoji3590] Będę do Was zaglądała, i za każdą z Was z osobna trzymała mocne kciuki żeby wszystko szło po Waszej myśli.

Jak tylko będę z upragnionej zdrowej ciąży wpadnę się pochwalić. Całuję [emoji3590][emoji8]
Strasznie współczuję trzymaj się

Do góry